Linda Stuhaug

Enkel drue- og purreløksalat

Enkel drue- og purreløksalat
God tirsdag aka bittelillejulafta!
Det nærma seg jul med stormskritt og er det noke eg vertfall skal lage til julefrukosten/julelunsjen i romjula, så er det drue- og purreløksalat! No la eg ut en «pimpa» oppskrift med eple og valnøtter for litt sida, men eg deler også den tradisjonelle varianten idag 🙂
Drue- og purreløksalat passer perfekt på koldtbord, tapasbord, til frukosten/lunsjen, som tilbehør til middag, grillmat m.m. Ikkje ein salat som berre passer i jula, men også ellers i året!
Du trenger, 1 mellomstor skål ♦ 500 g lilla druer (1 boks) ♦ 1 liten/mellomstor purreløk
Dressing ♦ 300 g kesam eller rømme (1 beger) ♦ 50 g majones ♦ 2 ss sukker/1 ss sukrin+ ♦ en liten skvis sitron
Slik gjer du: Del druene i to. Del purreløken på langs, vask den godt og skjær opp i små biter.
Bland sammen dressingen og smak til. Bland så dressingen inn i drue-og purreløken. La den stå kjølig til servering 🙂
Drue- og purreløksalaten står seg fint nokon dager i kjøleskap!
Enjoy 🙂

God tirsdag aka bittelillejulafta!

Det nærma seg jul med stormskritt og er det noke eg vertfall skal lage til julefrukosten/julelunsjen i romjula, så er det drue- og purreløksalat! No la eg ut en «pimpa» oppskrift med eple og valnøtter for litt sida, men eg deler også den tradisjonelle varianten idag 🙂

Drue- og purreløksalat passer perfekt på koldtbord, tapasbord, til frukosten/lunsjen, som tilbehør til middag, grillmat m.m. Ikkje ein salat som berre passer i jula, men også ellers i året!

Du trenger, 1 mellomstor skål
♦ 500 g lilla druer (1 boks)
♦ 1 liten/mellomstor purreløk

Dressing
♦ 300 g kesam eller rømme (1 beger)
♦ 50 g majones
♦ 2 ss sukker/1 ss sukrin+
♦ en liten skvis sitron

Slik gjer du:
Del druene i to. Del purreløken på langs, vask den godt og skjær opp i små biter.

Bland sammen dressingen og smak til. Bland så dressingen inn i drue-og purreløken. La den stå kjølig til servering 🙂

Drue- og purreløksalaten står seg fint nokon dager i kjøleskap!

Enjoy 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg