Linda Stuhaug

Annonse

Enkel søtpotethummus

Enkel søtpotethummus
God mandag!
Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag har eg en ny oppskrift på hummus å dele: søtpotethummus! Eg elsker i utgangspunktet vanlig hummus, og tenkte at hummus i kombinasjon med søtpotet måtte bli suksess. Og suksess blei det definitivt. Makan så godt!
Søtpotethummusen er virkelig enkel å lage, og passer til det aller meste; → Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød → Ingrediens i fargerike salater → Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat → En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet → Som dip til grønnsaker
Søtpotethummus, 1 skål 1 kartong, 240 g kikerter 1 søtpotet på ca. 450 g 2 fedd kvitløk, finhakka/pressa 0,5 dl olivenolje 1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder 1/2 sitron
Slik gjer du: Først må du bake søtpoteta. Det er fleire måter å gjere det på. Eg pleier å dele søtpoteta i fire og bake i mikrobølgeovnen til den er mør (ca. 8-10 minutt). Du kan gjere det samme og bake søtpotetbitane i ovnen. Bruk 225 grader over-undervarme, dette tar 15-25 minutt. La søtpotetbitane avkjølast litt og fjern skallet.
→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, søtpotet, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake) til passelig konsistens.
→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.
Tips! Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.
Søtpotethummusen står seg fint nokre dager i kjøleskap. Lag gjerne dobbel oppskrift og bruk til fleire måltid utover veka 🙂
Dette var skikkelig godt, krysser fingrane for at fleire får lyst til å prøve denne oppskrifta!
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

God mandag!

Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag har eg en ny oppskrift på hummus å dele: søtpotethummus! Eg elsker i utgangspunktet vanlig hummus, og tenkte at hummus i kombinasjon med søtpotet måtte bli suksess. Og suksess blei det definitivt. Makan så godt!

Søtpotethummusen er virkelig enkel å lage, og passer til det aller meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker

Søtpotethummus, 1 skål
1 kartong, 240 g kikerter
1 søtpotet på ca. 450 g
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
0,5 dl olivenolje
1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder
1/2 sitron

Slik gjer du:
Først må du bake søtpoteta. Det er fleire måter å gjere det på. Eg pleier å dele søtpoteta i fire og bake i mikrobølgeovnen til den er mør (ca. 8-10 minutt). Du kan gjere det samme og bake søtpotetbitane i ovnen. Bruk 225 grader over-undervarme, dette tar 15-25 minutt. La søtpotetbitane avkjølast litt og fjern skallet.

→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, søtpotet, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake) til passelig konsistens.

→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.

Tips!
Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.

Søtpotethummusen står seg fint nokre dager i kjøleskap. Lag gjerne dobbel oppskrift og bruk til fleire måltid utover veka 🙂

Dette var skikkelig godt, krysser fingrane for at fleire får lyst til å prøve denne oppskrifta!

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi  HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Annonse

12 Kommentarer

C

Christine

10. juni 2019

Denne var kjempegod, takk for fantastiske oppskrifter! Tror du det går å fryse den?

Linda Stuhaug

11. juni 2019

Så hyggelig, Christine 😀 Tja, det går nok an å fryse den. Du kan jo prøve 😀

H

Hege Antonsen

9. august 2019

Har laga nydelig søtpotethumus i dag. Brukte hvitløk, salt og rød currypasta (i manko for annet krydder på hytta). Har spist den på lomper med spekeskinke og i kveld blir det tilbehør til karbonader .

Linda Stuhaug

9. august 2019

Så kjekt du likte oppskrifta, Hege 😀 Høyres godt ut med litt rød currypasta i – det skal eg teste neste gang!! 🙂 God helg!

H

Helena

27. mai 2019

Åh, herlig! Den komboen tror jeg på er magisk- gleder meg til å lage! Tror du det vil være godt å bruke litt tahini i? Tusen takk for super oppskrift 😀

Linda Stuhaug

29. mai 2019

Den var SÅ god! Må prøvast 😀 Trur absolutt det er godt med tahihi i oppskrifta, men synes den var knallgod uten også 🙂

M

Malene

27. mai 2019

Denne så veldig spennende ut!

Linda Stuhaug

27. mai 2019

Fantastisk god 😀

K

Kirsti

14. november 2024

Denne oppskriften ser helt fantastisk ut, men jeg er allergisk mot belgfrukter og lurer på hva jeg kan erstatte kikertene med?

Linda Stuhaug

15. november 2024

Dette er jo en hummus med kikerter som hovedingrediens, er ikkje så enkelt å erstatte akkurat den her dessverre🥰

M

Marie

21. mai 2020

Utrolig enkel og fantastisk god oppskrift! Nydelig smak – denne skal jeg lage igjen 🙂 Tusen takk!

Linda Stuhaug

22. mai 2020

Så kjekt dei falt i smak, Marie 😀 Takk for fin tilbakemelding!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg