Annonse
27. mai 2019
Enkel søtpotethummus
God mandag!
Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag har eg en ny oppskrift på hummus å dele: søtpotethummus! Eg elsker i utgangspunktet vanlig hummus, og tenkte at hummus i kombinasjon med søtpotet måtte bli suksess. Og suksess blei det definitivt. Makan så godt!
Søtpotethummusen er virkelig enkel å lage, og passer til det aller meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker
Søtpotethummus, 1 skål
1 kartong, 240 g kikerter
1 søtpotet på ca. 450 g
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
0,5 dl olivenolje
1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder
1/2 sitron
Slik gjer du:
→ Først må du bake søtpoteta. Det er fleire måter å gjere det på. Eg pleier å dele søtpoteta i fire og bake i mikrobølgeovnen til den er mør (ca. 8-10 minutt). Du kan gjere det samme og bake søtpotetbitane i ovnen. Bruk 225 grader over-undervarme, dette tar 15-25 minutt. La søtpotetbitane avkjølast litt og fjern skallet.
→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, søtpotet, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake) til passelig konsistens.
→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.
Tips!
Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.
Søtpotethummusen står seg fint nokre dager i kjøleskap. Lag gjerne dobbel oppskrift og bruk til fleire måltid utover veka 🙂
Dette var skikkelig godt, krysser fingrane for at fleire får lyst til å prøve denne oppskrifta!
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂
Annonse
12 Kommentarer
Christine
10. juni 2019
Linda Stuhaug
11. juni 2019
Hege Antonsen
9. august 2019
Linda Stuhaug
9. august 2019
Helena
27. mai 2019
Linda Stuhaug
29. mai 2019
Malene
27. mai 2019
Linda Stuhaug
27. mai 2019
Kirsti
14. november 2024
Linda Stuhaug
15. november 2024
Marie
21. mai 2020
Linda Stuhaug
22. mai 2020
SKRIV EN KOMMENTAR