Linda Stuhaug

Annonse

Fluffy bananpannekaker – med pepperkakekrydder!

Fluffy bananpannekaker – med pepperkakekrydder!
Hei mandag!
Idag frister eg med bananpannekaker med julesmak – altså med pepperkakekrydder! Som nevnt kan pepperkakekrydder virkelig brukast til alt mulig, og det smakte nydelig i desse saftige, fluffy pannekakene her 🙂
Pannekakene kan du nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eller du kan gjere som eg gjorde igår: ha det som kaffimat/dessert 🙂 Desse er både sunne, næringsrike og skikkelig gode – så dei passer like godt som eit måltid som kos♥
Pannekakene er uten sukker og melk, og er heilt uproblematiske å lage 100% glutenfri (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl. Hugs at du kan male havregryn til havremjøl i en blender eller foodprosessor) 🙂
Du trenger, 15-20 pannekaker ♦ 3 overmodne bananer (jo brunare, jo bedre! Er dei ikkje brune må du kanskje tilsette litt ekstra søtning) ♦ 3 store egg ♦ 150 g havremjøl ♦ 50 g valgfritt mjøl (du kan og bruke meir havremjøl) ♦ 1 toppa ts bakepulver ♦ 1 ts pepperkakekrydder (smak til) → eller bruk nokre gode dryss med kanel og kardemomme, og eit godt dryss ingefær og nellik
Slik gjer du: Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Rør inn resten av ingrediensane og la røra svelle i minst 5-10 minutt. Smak på røra; du kjenner fort om du vil ha litt meir krydder i, eller om det holder med 1 ts 🙂
Røra skal vere fyldig, det er det som gir fluffy pannekaker – juster eventuelt konsistensen om det er nødvendig.
Steik så gylne pannekaker på litt over middels varme – bruk steikefett om nødvendig. Server pannekakene nystekte, lune eller kalde, gode er dei uansett♥
Pannekakene er gode i seg sjølv, men ekstra gode med pålegg/topping 🙂 Brunost synes eg smakte ekstra godt på desse med litt julesmak, men favoritten er fortsatt cottage cheese og jordbærsylte♥ Eg synes og det er godt med mandelsmør og bananskiver/ferske bær, eller berre litt smør og sukrin+. Prøv deg fram og finn din favoritt!
TIPS! Er du ikkje så glad i bananpannekaker kan du fint bytte ut 3 overmodne bananer med 250 g original kesam, rømme eller creme fraiche, eventuelt vaniljeyoghurt/vaniljekesam eller lignande. Då vil eg anbefale å tilsette litt ekstra søtning i form av sukrin+, sukker, honning eller det du foretrekker 🙂
Så må du gjerne lage mindre oppskrift, visst du f.eks vil ha nystekte pannekaker til deg sjølv til frukost så anbefaler eg 1/3 av oppskrifta, altså med 1 banan og 1 egg 🙂
Velbekomme, håper det ser fristande ut♥ Dei blei vertfall tatt veldig godt imot igår hos både store og små rundt bordet!

Hei mandag!

Idag frister eg med bananpannekaker med julesmak – altså med pepperkakekrydder! Som nevnt kan pepperkakekrydder virkelig brukast til alt mulig, og det smakte nydelig i desse saftige, fluffy pannekakene her 🙂

Pannekakene kan du nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eller du kan gjere som eg gjorde igår: ha det som kaffimat/dessert 🙂 Desse er både sunne, næringsrike og skikkelig gode – så dei passer like godt som eit måltid som kos♥

Pannekakene er uten sukker og melk, og er heilt uproblematiske å lage 100% glutenfri (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl. Hugs at du kan male havregryn til havremjøl i en blender eller foodprosessor) 🙂

Du trenger, 15-20 pannekaker
♦ 3 overmodne bananer (jo brunare, jo bedre! Er dei ikkje brune må du kanskje tilsette litt ekstra søtning)
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g valgfritt mjøl (du kan og bruke meir havremjøl)
♦ 1 toppa ts bakepulver
♦ 1 ts pepperkakekrydder (smak til)
→ eller bruk nokre gode dryss med kanel og kardemomme, og eit godt dryss ingefær og nellik

Slik gjer du:
Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Rør inn resten av ingrediensane og la røra svelle i minst 5-10 minutt. Smak på røra; du kjenner fort om du vil ha litt meir krydder i, eller om det holder med 1 ts 🙂

Røra skal vere fyldig, det er det som gir fluffy pannekaker – juster eventuelt konsistensen om det er nødvendig.

Steik så gylne pannekaker på litt over middels varme – bruk steikefett om nødvendig. Server pannekakene nystekte, lune eller kalde, gode er dei uansett♥

Pannekakene er gode i seg sjølv, men ekstra gode med pålegg/topping 🙂 Brunost synes eg smakte ekstra godt på desse med litt julesmak, men favoritten er fortsatt cottage cheese og jordbærsylte♥ Eg synes og det er godt med mandelsmør og bananskiver/ferske bær, eller berre litt smør og sukrin+. Prøv deg fram og finn din favoritt!

TIPS!
Er du ikkje så glad i bananpannekaker kan du fint bytte ut 3 overmodne bananer med 250 g original kesam, rømme eller creme fraiche, eventuelt vaniljeyoghurt/vaniljekesam eller lignande. Då vil eg anbefale å tilsette litt ekstra søtning i form av sukrin+, sukker, honning eller det du foretrekker 🙂

Så må du gjerne lage mindre oppskrift, visst du f.eks vil ha nystekte pannekaker til deg sjølv til frukost så anbefaler eg 1/3 av oppskrifta, altså med 1 banan og 1 egg 🙂

Velbekomme, håper det ser fristande ut♥ Dei blei vertfall tatt veldig godt imot igår hos både store og små rundt bordet!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine