Annonse
22. juni 2015
Fylt tomat – perfekt til grillmaten!
Heisann!
Er grillsesongen starta hos dere? Mangel på fint vær har gjort den sein her i år, årets første blei på lørdagskvelden. Masse tips og oppskirfter på grillmat og tilbehør skal eg selfølgelig dele framover, dagens oppskrift på fylte tomater passer som tilbehør til både kjøtt og fisk, grilla eller ikkje.
Mange forbinder nok fylte tomater med varmebehandla tomater som er fylt og gratinert med ost på. Men desse er fylt med en frisk og krema blanding med masse sommersmak. Så godt!
Beregn 1 tomat per person. Til fem personer brukte eg:
5 tomater
120 g ananas
1/2 grønt eple
1-2 ss hakka sylteagurk
2 never valnøtter, bruk gjerne andre nøtter eller kjerner
200 g kesam, evt. rømme/ creme fraiche/ matyoghurt
50 g majones, kan sløyfes
Salt og pepper
Finhakk ananas, eple og sylteagurk, la væska renne godt av. Hakk opp valnøtter og ha alt i en bolle. Vend inn kesam og majones, juster mengden etter kva konsistens du ønsker. Smak til med salt, pepper og saft fra sylteagurken til slutt.
Del tomatene i to og grav ut innmaten. Fyll tomatene med blandinga og oppbevar i kjøleskap til servering.
Liker du ikkje sylteagurk?
Bruk sitronsaft eller limesaft istedenfor.
Ellers velger ein sjølv kor magert sluttresultatet skal bli etter kva type kesam/yoghurt som blir brukt. Smakene kan også justeres, eg skal prøve meg fram med anna fyll etterkvart!
Veldig godt, veldig raskt, veldig enkelt!
Ha en fin mandag!
Annonse
2 Kommentarer
Rikke
11. mars 2023
Linda Stuhaug
13. mars 2023
SKRIV EN KOMMENTAR