Linda Stuhaug

16. februar 2016

Gratinert kyllingform med sukkerfri sweet chili saus

Gratinert kyllingform med sukkerfri sweet chili saus
Hei og god tirsdag!
Idag er det kylling på menyen i en veldig enkel, rask og smakfull middagsrett som er heilt super til kvardags. Kyllingformen krever ikkje meir enn 5-10 minutter tillaging før den lager seg sjølv i ovnen, og det beste er at man kan bruke det man liker og har tilgjengelig av grønnsaker – gjerne en god miks av forskjellige farger som begynner å bli slappe i grønnsaksskuffen.
Som tilbehør er min store favoritt heimelaga, sukkerfri sweet chili saus. Denne er også overraskande rask og enkel å lage, og eg lover deg den smaker bedre enn kjøpevarianten!
Gratinert kyllingform, 4 porsjoner grønnsaker etter ønske eg har her brukt brokkoli, blomkål, sopp, paprika, sukkererter, gulrot, rødløk 800 g kyllingfilêt revet ost salt, pepper, paprikakrydder, kvitløk
Valgfritt tilbehør: Ris, quinoa, couscous elller lignande
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt masse grønnsaker i små biter og legg i en ildfast form. Her er det berre å bruke det man liker og har tilgjengelig.
2. Kutt kyllingfilêt i terninger og vend i krydder. Bre over grønnsakene. Steik midt i ovnen til kyllingen nesten er gjennomstekt, ca. 15-20 minutter. I mellomtida kan du lage sweet chili saus og valgfritt tilbehør.
3. Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner vidare til osten er smelta og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft. Server så med sweet chili saus og valgfritt tilbehør.
Sweet chili saus fra butikken er dessverre proppfull av sukker, så da er det heilt supert at man kan lage en heimelaga sunnere variant på berre 10 minutter!
Oppskrift finner du HER.
Velbekomme 🙂

Hei og god tirsdag!

Idag er det kylling på menyen i en veldig enkel, rask og smakfull middagsrett som er heilt super til kvardags. Kyllingformen krever ikkje meir enn 5-10 minutter tillaging før den lager seg sjølv i ovnen, og det beste er at man kan bruke det man liker og har tilgjengelig av grønnsaker – gjerne en god miks av forskjellige farger som begynner å bli slappe i grønnsaksskuffen.

Som tilbehør er min store favoritt heimelaga, sukkerfri sweet chili saus. Denne er også overraskande rask og enkel å lage, og eg lover deg den smaker bedre enn kjøpevarianten!

Gratinert kyllingform, 4 porsjoner
grønnsaker etter ønske
eg har her brukt brokkoli, blomkål, sopp, paprika, sukkererter, gulrot, rødløk
800 g kyllingfilêt
revet ost
salt, pepper, paprikakrydder, kvitløk

Valgfritt tilbehør:
Ris, quinoa, couscous elller lignande

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt masse grønnsaker i små biter og legg i en ildfast form. Her er det berre å bruke det man liker og har tilgjengelig.

2. Kutt kyllingfilêt i terninger og vend i krydder. Bre over grønnsakene. Steik midt i ovnen til kyllingen nesten er gjennomstekt, ca. 15-20 minutter. I mellomtida kan du lage sweet chili saus og valgfritt tilbehør.

3. Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner vidare til osten er smelta og gyllen. Bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft. Server så med sweet chili saus og valgfritt tilbehør.

Sweet chili saus fra butikken er dessverre proppfull av sukker, så da er det heilt supert at man kan lage en heimelaga sunnere variant på berre 10 minutter!


Oppskrift finner du HER.

Velbekomme 🙂

Annonse

2 Kommentarer

E

Espen

22. februar 2018

Hei, Supre oppskrifter du har, men jeg sliter litt med å skjønne hvilken funksjon man skal bruke på ovnen, og om når kyllingen er gjennomstekt. Har du noen råd?

Linda Stuhaug

22. februar 2018

For å vere heilt ærlig så skjønna eg ikkje heilt kva du spørr om?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg