Linda Stuhaug

Grove frukostmuffins med eple, kanel og mandler

Grove frukostmuffins med eple, kanel og mandler
Heisann!
Veldig ofte får eg spørsmål og kven og kva som inspirerer meg, og korleis eg kjem på så mange nye oppskrifter. For å vere heilt ærlig så blir eg faktisk veldig ofte inspirert av meg sjølv. Eg har alltid mange nye ideer, og ofte er det kombinasjoner av tidligare oppskrifter eg har i arkivet. Klarer du kanskje å gjette kva oppskrifter eg har hatt i bakhodet når eg laga desse grove frukostmuffinsane med eple, kanel og mandler?
Det er to veldig populære oppskrifter, den eine relativt ny, den andre fra 1,5 år tilbake:
Grove, enkle frukostmuffins HER og havrescones med eple & kanel HER.
Det har altså blitt til en ny vri på dei populære frukostmuffinsane som eg delte grunnoppskrift på i september. Som eg skreiv så er muffinsane heilt topp å variere etter smak og behag. Grunnoppskrifta kan piffast opp med ulike frukter, bær, nætter, frø og smaktilsetninger både i deigen og som topping.
Denne gangen blei det altså nydelige frukostmuffins med smak av eple, kanel og mandler. Eg har brukt eple framfor banan og litt ekstra sødme for bedre smak:
Frukostmuffins med eple, kanel og mandler, 12 stk 250 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant 2 egg 2 ts bakepulver 2 ts kanel 50 g sukrin gold/ fibersirup gold/ flytande honning 100 g havregryn 150 g havremel 1 stort eple, raspa
Valgfri topping – eg brukte eplebiter og sukkerfri, brente mandler. Bruk gjerne hakka, nøytrale mandler.
Slik gjer du: 1. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.
2. Vend inn raspa eple, deretter havregryn og havremel. Bland godt.
3. Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte eplebiter og mandler lett ned i muffinsane.
4. Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Like gode til frukost som lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller kaffikos. Dei er litt søte (men ikkje for søte!), smakfulle og skikkelig saftige. Dei holder seg ferske i 2-3 dager og kan fint frysast 🙂
Perfekt å lage med sesongens norske epler!
Prøv deg fram med din egen variant og del gjerne i kommentarfeltet! Eg har fått kjempemange gode forslag til smakskombinasjoner etter forrige oppskrift – veldig kjekt å både så kommentarer og tilsendt bilder, så forsett med det 🙂
Utenom bloggen så du når meg HER på facebook eller under @lindastuhaug på instagram♥

Heisann!

Veldig ofte får eg spørsmål og kven og kva som inspirerer meg, og korleis eg kjem på så mange nye oppskrifter. For å vere heilt ærlig så blir eg faktisk veldig ofte inspirert av meg sjølv. Eg har alltid mange nye ideer, og ofte er det kombinasjoner av tidligare oppskrifter eg har i arkivet. Klarer du kanskje å gjette kva oppskrifter eg har hatt i bakhodet når eg laga desse grove frukostmuffinsane med eple, kanel og mandler?

Det er to veldig populære oppskrifter, den eine relativt ny, den andre fra 1,5 år tilbake:


Grove, enkle frukostmuffins HER og havrescones med eple & kanel HER.

Det har altså blitt til en ny vri på dei populære frukostmuffinsane som eg delte grunnoppskrift på i september. Som eg skreiv så er muffinsane heilt topp å variere etter smak og behag. Grunnoppskrifta kan piffast opp med ulike frukter, bær, nætter, frø og smaktilsetninger både i deigen og som topping.

Denne gangen blei det altså nydelige frukostmuffins med smak av eple, kanel og mandler. Eg har brukt eple framfor banan og litt ekstra sødme for bedre smak:

Frukostmuffins med eple, kanel og mandler, 12 stk
250 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g sukrin gold/ fibersirup gold/ flytande honning
100 g havregryn
150 g havremel
1 stort eple, raspa

Valgfri topping – eg brukte eplebiter og sukkerfri, brente mandler. Bruk gjerne hakka, nøytrale mandler.

Slik gjer du:
1. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.

2. Vend inn raspa eple, deretter havregryn og havremel. Bland godt.

3. Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte eplebiter og mandler lett ned i muffinsane.

4. Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Like gode til frukost som lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller kaffikos. Dei er litt søte (men ikkje for søte!), smakfulle og skikkelig saftige. Dei holder seg ferske i 2-3 dager og kan fint frysast 🙂

Perfekt å lage med sesongens norske epler!

Prøv deg fram med din egen variant og del gjerne i kommentarfeltet! Eg har fått kjempemange gode forslag til smakskombinasjoner etter forrige oppskrift – veldig kjekt å både så kommentarer og tilsendt bilder, så forsett med det 🙂

Utenom bloggen så du når meg HER på facebook eller under @lindastuhaug på instagram♥

10 Kommentarer

E

EA

11. oktober 2018

Takk for mange gode oppskrifter! Disse elsker ungene i huset også! Har alltid en ladning i fryseren 🙂

Linda Stuhaug

11. oktober 2018

Hurra, så stas 😀 Ekstra kjekt når oppskrifter også faller i smak hos dei små <3

h

hanne

28. august 2019

kan jeg bruke melk eller havredrikk som erstaning for cottage cheese?

Linda Stuhaug

29. august 2019

Tja, du kan prøve. Men du må kutte ned på mengden, og konsistensen + smaken på muffinsane vil ikkje bli heilt det samme 🙁

H

Hanna

7. mai 2018

Dei var skikkelig gode

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Så kjekt, Hanna 🙂 Takker for tilbakemelding <3

R

Rose

27. mars 2018

Hei, dei her skal eg prøve ut 🙂 Ka type honning du bruker? Går det ann å erstatte litt av havremelet med speltmel?

Linda Stuhaug

28. mars 2018

Ja, det går fint 🙂 Eg bruker som regel akasiehonning!

F

Frøken M

23. juni 2018

Heisann, ville tipse om ny vri i dag. lagde grop oppi og tok oppi eplesyltetøy og toppa med mandlar. Anbefalast! 🙂

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Høyres veldig godt ut, frøken M 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg