Linda Stuhaug

8. november 2021

Grove pestosnurrer med dobbel ost

Grove pestosnurrer med dobbel ost
Hei!
Gjærbakst til folket! Det har eg lært meg at dåkke digger i motsetning til meg, haha 😉 Men desse pestosnurrane her med fetaost og vanlig ost trur eg de kjem til å like! Lettvinte å lage (eg lover dåkke, denne deiga her er virkelig superenkel å jobbe med!), saftig resultat og snurrane passer like godt i matpakken som turmat, til middag eller tilbehør til suppe & salater♥
Du trenger, ca 30 stk 100 g smør 6 dl melk 1 pk tørrgjær 1 ts salt 1 ts sukker/honning 400 g havremjøl (eller anna grovt mjøl) 450-500 g sikta speltmjøl/kveitemjøl – 200 g grønn pesto 200 g fetaost i blokk 400 g raspa ost 1 bunt vårløk valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chili og pepper
Slik gjer du: 1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.
2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl/kveitemjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
3. Del deiga i to og kjevle ut til to rektangel (lettare å håndtere enn ein kjempestor). Smør på pesto, ha over smuldra fetaost, hakka vårløk, raspa ost og krydder.
4. Rull sammen langsida, skjær opp og plasser på to-tre steikebrett med bakepapir. Etterhev i ca 1 time før du steiker eit og eit brett midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutt, til dei er gylne. Avkjøl på rist. Snurrane kan fint frysast!
Noke lage denne veka? 🙂

Hei!

Gjærbakst til folket! Det har eg lært meg at dåkke digger i motsetning til meg, haha 😉 Men desse pestosnurrane her med fetaost og vanlig ost trur eg de kjem til å like! Lettvinte å lage (eg lover dåkke, denne deiga her er virkelig superenkel å jobbe med!), saftig resultat og snurrane passer like godt i matpakken som turmat, til middag eller tilbehør til suppe & salater♥

Du trenger, ca 30 stk
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker/honning
400 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
450-500 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

200 g grønn pesto
200 g fetaost i blokk
400 g raspa ost
1 bunt vårløk
valgfritt krydder – eg brukte grovkverna chili og pepper

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl/kveitemjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to rektangel (lettare å håndtere enn ein kjempestor). Smør på pesto, ha over smuldra fetaost, hakka vårløk, raspa ost og krydder.

4. Rull sammen langsida, skjær opp og plasser på to-tre steikebrett med bakepapir. Etterhev i ca 1 time før du steiker eit og eit brett midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutt, til dei er gylne. Avkjøl på rist. Snurrane kan fint frysast!


Noke lage denne veka? 🙂

6 Kommentarer

M

Mumbaigirl

10. november 2021

Nice and delicious recipe.

Linda Stuhaug

10. november 2021

Thats good 🙂

G

Gjær-noob

24. februar 2022

Jeg fikk ikke til deigen på disse i det hele tatt 🙈 den ble aldri fast og smidig, den ble liksom bare revet i stykker av eltekroken på maskina. Det så ut som den var for klissete, så jeg hadde i mer og mer mel, men den revnet like mye... Turte til slutt ikke å ha i mer mel da deigen ble veldig kraftig og tung. Endte opp med at den ikke ville heve og at deigen ble ganske smuldrete og tørr. Hva gjorde jeg feil? Hvilken konsistens skal den ha? Jeg tenkte pizzadeig, men sånn ville den altså ikke bli. Skal den være litt klissete? Hjelp 😅

Linda Stuhaug

25. februar 2022

Hei! Hm, så rart. Vanskelig å vite kva som har gått gale😳 Men det er vertfall viktig å ikkje bruke for masse mjøl, bedre med litt for lite enn litt for masse!

25. februar 2022

Ja, jeg brukte definitivt for mye mel. Bare lurer på når jeg skulle stoppet 😅🙈 krysser fingrene får at det går bedre neste gang 🤞

Linda Stuhaug

25. februar 2022

Kanskje berre litt meir tålmodighet, så deiga kunne fått jobba med litt og litt mjøl. Usikker, men verdt eit forsøk kanskje😃 Satse på det!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg