Linda Stuhaug

Grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer
God fredag!
Åh, desse pizzasnurrene blei like gode som dei ser ut! Om det er innafor å sei om maten man lager sjølv? Det synes eg så absolutt 😉
Pizzasnurrer er heilt topp å ta med seg på tur eller i matpakken. Det smaker også godt som kvardag- eller helgemiddag. Dei kan fint fryses, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte!
Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 20 stk:
Pizzadeig 3 dl lunka vatn (ca. 30 grader) 1/2 pk tørrgjær 1 ss olje 1/2 ts salt 3 dl sikta speltmel (ca. 150 g) 2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g) 2 dl havremel (ca. 100 g)
Slik gjer du: Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
I mellomtida lager du klart fyllet!
Pizzafyll 400 g karbonadedeig 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 100 g sjampoinjong, hakka 1 boks, 400 ml hakkede tomater 2 ss tomatpurê oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker) 150-200 g revet ost
Slik gjer du: Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakkede tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet.
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og revet ost. Eg hadde også litt mais i snurrene.
Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Ha litt ekstra ost på toppen og steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer! – sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med hvetemel.
– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag. Kva med en vegetarvariant eller klassikaren ost&skinke?
Eg lagde dobbel deig og to ulike varianter av pizzasnurrene. Den andre var minst like god og oppskrift vil komme etterkvart!
Lager du pizzasnurrene som en middag? Server gjerne med en frisk salat, litt dressing og fetaost. Det gjorde eg 😉
Nyt grove og sunnere pizzasnurrer! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos både store og små.
Håper det frister 🙂
Da er eksamen innlevert og eg tar virkelig helg med god samvittighet! Eg skal ta igjen bursdagsfeiring og ikkje minst nyte sol, ski og fjelluft før turen går tilbake til Oslo på søndagskvelden til studier og den vanlige kvardagen.
God helg alle sammen <3

God fredag!

Åh, desse pizzasnurrene blei like gode som dei ser ut! Om det er innafor å sei om maten man lager sjølv? Det synes eg så absolutt 😉

Pizzasnurrer er heilt topp å ta med seg på tur eller i matpakken. Det smaker også godt som kvardag- eller helgemiddag. Dei kan fint fryses, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte!

Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 20 stk:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du:
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
100 g sjampoinjong, hakka
1 boks, 400 ml hakkede tomater
2 ss tomatpurê
oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker)
150-200 g revet ost

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakkede tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet.

Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og revet ost. Eg hadde også litt mais i snurrene.

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Ha litt ekstra ost på toppen og steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med hvetemel.

– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag. Kva med en vegetarvariant eller klassikaren ost&skinke?

Eg lagde dobbel deig og to ulike varianter av pizzasnurrene. Den andre var minst like god og oppskrift vil komme etterkvart!

Lager du pizzasnurrene som en middag? Server gjerne med en frisk salat, litt dressing og fetaost. Det gjorde eg 😉


Nyt grove og sunnere pizzasnurrer! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos både store og små.

Håper det frister 🙂

Da er eksamen innlevert og eg tar virkelig helg med god samvittighet! Eg skal ta igjen bursdagsfeiring og ikkje minst nyte sol, ski og fjelluft før turen går tilbake til Oslo på søndagskvelden til studier og den vanlige kvardagen.

God helg alle sammen <3

Annonse

14 Kommentarer

A

Anita

1. september 2020

Føler mine ble litt deigete inni. Kanskje ovnen som er forskjellig. Den er ikke akkurat ny.

Linda Stuhaug

2. september 2020

Alle ovvner er ulike, og derofr må ofte steiketida justerast litt opp eller ned 🙂

T

Thea

6. april 2019

Hvor mange blir det

Linda Stuhaug

8. april 2019

Ca. 20 stk. Det står i innlegget 🙂

L

Liv S. Mikalsen

1. mars 2019

For en fabelaktig god pizzabunnoppskrift!!! Brukte denne til vanlig pizza idag. To stykker helt magiske bunner. Neste helg blir det pizzasnurrer. Hjertelig takk for meget god oppskrift ❤️

L

Liv S. Mikalsen

1. mars 2019

Og – deigen blir super også med kaldt vann! Opplevde en sterk deig selv om jeg ikke mettet den for mye med fint mel, og bunnene hevet seg akkurat passe og ble skikkelig fint stekt.

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Veldig kjekt du likte oppskrifta, Liv 😀 <3 Eg skal teste med kaldt vatn neste gang!

J

Jonas

18. februar 2019

Er fan av bloggen og oppskriftene dine, men dette ble bare rør for min del. Fulgte oppskriften og avkjølt fyll. Men deigen holdt ikke, når det skulle rulles sammen. Ble bare ei stor smørje og endte opp med å kaste alt desverre.

Linda Stuhaug

19. februar 2019

Det var synd å lese, Jonas.

M

Marianne

6. september 2019

Jeg skulle også lest kommentarene før jeg startet.. Måtte ha masse mer mel enn hva oppskriften sier og så snart jeg la fyllet på kollapset hele deigen min også…. nå prøver jeg på nytt med tykkere bunn, mer mel og mindre veske i både fyll og deig!

K

Kaia

27. oktober 2019

Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men oppplevde desverre deiga som umulig å jobbe med.. Utrolig kjedelig når man gleda seg til pizzasnurra men enda opp med nokke heilt anna 🙁

J

Janet

29. februar 2020

Fulgte oppskriften til punkt og prikke og avkjølte fyllet godt.Brukte også mye mer mel enn det som sto i oppskrifta og følte jeg hadde fått til deigen bra,men deigen gikk i oppløsning da jeg skulle rulle den sammen og det ble bare masse søl og måtte kaste alt.Skal ikke bruke speltmel neste gang.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg