Annonse
3. mars 2017
Grove pizzasnurrer
God fredag!
Åh, desse pizzasnurrene blei like gode som dei ser ut! Om det er innafor å sei om maten man lager sjølv? Det synes eg så absolutt 😉
Pizzasnurrer er heilt topp å ta med seg på tur eller i matpakken. Det smaker også godt som kvardag- eller helgemiddag. Dei kan fint fryses, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte!
Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 20 stk:
Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)
2 dl havremel (ca. 100 g)
Slik gjer du:
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
I mellomtida lager du klart fyllet!
Pizzafyll
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
100 g sjampoinjong, hakka
1 boks, 400 ml hakkede tomater
2 ss tomatpurê
oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker)
150-200 g revet ost
Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakkede tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet.
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og revet ost. Eg hadde også litt mais i snurrene.
Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Ha litt ekstra ost på toppen og steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med hvetemel.
– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag. Kva med en vegetarvariant eller klassikaren ost&skinke?
Eg lagde dobbel deig og to ulike varianter av pizzasnurrene. Den andre var minst like god og oppskrift vil komme etterkvart!
Lager du pizzasnurrene som en middag? Server gjerne med en frisk salat, litt dressing og fetaost. Det gjorde eg 😉
Nyt grove og sunnere pizzasnurrer! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos både store og små.
Håper det frister 🙂
Da er eksamen innlevert og eg tar virkelig helg med god samvittighet! Eg skal ta igjen bursdagsfeiring og ikkje minst nyte sol, ski og fjelluft før turen går tilbake til Oslo på søndagskvelden til studier og den vanlige kvardagen.
God helg alle sammen <3
Annonse
16 Kommentarer
Anita
1. september 2020

Linda Stuhaug
2. september 2020
Thea
6. april 2019

Linda Stuhaug
8. april 2019
Liv S. Mikalsen
1. mars 2019
Liv S. Mikalsen
1. mars 2019

Linda Stuhaug
4. mars 2019
Jonas
18. februar 2019

Linda Stuhaug
19. februar 2019
Marianne
6. september 2019
Kaia
27. oktober 2019
Astrid
22. mai 2023

Linda Stuhaug
23. mai 2023
Janet
29. februar 2020
SKRIV EN KOMMENTAR