Linda Stuhaug

Grove pizzasnurrer med pesto, ost & skinke

Grove pizzasnurrer med pesto, ost & skinke
Endelig fredag!
For nokon veker tilbake delte eg oppskrift på grove pizzasnurrer med kjøttfyll med dokke. Oppskrifta har blitt veldig populær, eg har fått mange gode tilbakemeldinger og det gledes! Idag har eg en ny variant av pizzasnurrer å dele; med pesto, ost og skinke. Eg elsker denne kombinasjonen og pizzasnurrene blei fantastisk saftige og gode!
Pizzasnurrer er perfekt å ta med som turmat eller i matpakken. Pizzasnurrane kan fint frysast og tinast opp igjen seinare, supert om man trenger en rask lunsj eller middag en dag. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte også 🙂
Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 15 litt større, ståande pizzasnurrer av denne oppskrifta:
Pizzadeig 3 dl lunka vatn (ca. 30 grader) 1/2 pk tørrgjær 1 ss olje 1/2 ts salt 3 dl sikta speltmel (ca. 150 g) 2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g) 2 dl havremel (ca. 100 g)
Slik gjer du: Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
I mellomtida lager du klart fyllet!
Pizzafyll 2 ss philadelphia 2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv! Oppskrift HER) 1/2 purreløk 400-500 g skinke, i biter 150-200 g revet ost oregano, pepper og dolly pizzakrydder (eller andre krydder/urter du liker eller har tilgjengelig) valmuefrø
Slik gjer du: Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Smør på philadelphia og pesto, fordel deretter over skinke, purreløk, revet ost og krydder. Pass på at det er litt 2-3 cm uten fyll på kanten.
Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Eg valgte ståande pizzasnurrer denne gangen, men lag gjerne liggande pizzasnurrer. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Pensle overflata med egg/melk/vatn og strø over valmuefrø. Steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer! – sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med sikta og sammalt hvetemel.
– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag!
For å sei det sånn – det var ikkje mangel på fyll i desse pizzasnurrene 😉 Men det er berre digg! Så kan man justere mengden visst det blir for mykje av det gode.
Eg lagde dobbel deig når eg lagde pizzasnurrer og lagde to forskjellige varianter, desse grove pizzasnurrene med kjøttfyll som eg nevnte innledningsvis var den andre varianten:
Oppskrift finner du HER.
Grove og sunnere pizzasnurrer som er like gode for store som små! Eg har fotsatt nokon stykker i frysaren, men kommer definitivt til å lage nye når det er tomt 🙂
Håper det frister! Det er jo helg og perfekt tidspunk for litt baking, lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha til den kommande veka.
God helg alle sammen♥

Endelig fredag!

For nokon veker tilbake delte eg oppskrift på grove pizzasnurrer med kjøttfyll med dokke. Oppskrifta har blitt veldig populær, eg har fått mange gode tilbakemeldinger og det gledes! Idag har eg en ny variant av pizzasnurrer å dele; med pesto, ost og skinke. Eg elsker denne kombinasjonen og pizzasnurrene blei fantastisk saftige og gode!

Pizzasnurrer er perfekt å ta med som turmat eller i matpakken. Pizzasnurrane kan fint frysast og tinast opp igjen seinare, supert om man trenger en rask lunsj eller middag en dag. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte også 🙂

Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 15 litt større, ståande pizzasnurrer av denne oppskrifta:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du:
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Pizzafyll
2 ss philadelphia
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv! Oppskrift HER)
1/2 purreløk
400-500 g skinke, i biter
150-200 g revet ost
oregano, pepper og dolly pizzakrydder (eller andre krydder/urter du liker eller har tilgjengelig)
valmuefrø

Slik gjer du:
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Smør på philadelphia og pesto, fordel deretter over skinke, purreløk, revet ost og krydder. Pass på at det er litt 2-3 cm uten fyll på kanten.

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Eg valgte ståande pizzasnurrer denne gangen, men lag gjerne liggande pizzasnurrer. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Pensle overflata med egg/melk/vatn og strø over valmuefrø. Steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med sikta og sammalt hvetemel.

– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag!

For å sei det sånn – det var ikkje mangel på fyll i desse pizzasnurrene 😉 Men det er berre digg! Så kan man justere mengden visst det blir for mykje av det gode.

Eg lagde dobbel deig når eg lagde pizzasnurrer og lagde to forskjellige varianter, desse grove pizzasnurrene med kjøttfyll som eg nevnte innledningsvis var den andre varianten:

Oppskrift finner du HER.

Grove og sunnere pizzasnurrer som er like gode for store som små! Eg har fotsatt nokon stykker i frysaren, men kommer definitivt til å lage nye når det er tomt 🙂

Håper det frister! Det er jo helg og perfekt tidspunk for litt baking, lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha til den kommande veka.

God helg alle sammen♥

8 Kommentarer

S

Siren Elise Olsen

21. februar 2021

Helt fantastisk at jeg oppdaget deg og dine oppskrifter så mye bra både å lage og bake. Tusen takk for inspirasjon.

Linda Stuhaug

21. februar 2021

Hyggelig å inspirere, Siren! Håper eg kan fortsette med det 😀

:

:)

28. januar 2022

Kan disse fryses ned? Og fryser jeg ned før eller etter de har vært i ovnen?

Linda Stuhaug

29. januar 2022

Ja, etter steiking kan dei frysast 🙂

I

Ida-Emilie Hegdal

17. juni 2019

Hei! Disse er skikkelig gode. Takk for alle gode oppskrifter du deler! Kan man steke flere brett samtidig?

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Heisann 🙂 Så bra! Du kan steike fleire brett samtidig, men då må du hugse å bruke varmluft 🙂

L

Live

9. mai 2018

Hei! Kan ein lage desse med berre fint mjøl? 🙂

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Det går nok heilt fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg