Linda Stuhaug

28. mars 2016

Gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker

Gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker
Hei!
Det er ny kjøttfri mandag og idag serverer eg dere en smakfull gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker. Det er første gang eg har laga gulrotsuppe, men det blir definitivt ikkje siste, det var virkelig godt!
Suppa er glutenfri, melkefri og faktisk ikkje berre vegetarisk, men også vegansk idag. Proppfull av vitaminer og mineraler som gjer kroppen glad:
Gulrotsuppe, 3-4 personer 800 g gulerøtter 1 løk, hakka 3 fedd kvitløk, finhakka 1/2 rød chili, finhakka en liten bit fersk ingefær, revet 1 liter grønnsaksbuljong 250 ml kokosmelk 1 ss kokosolje, evt. smør salt og pepper
Slik gjer du: 1. Fres løk, kvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank. Hell oppi grønnsaksbuljong. 2. Tilsett gulerøtter i mindre biter. Gi det heile eit oppkok, og la alt småkoke til gulerøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser. 3. Tillsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med meir væske om du synes suppa er litt tjukk. Server gjerne med godt brød.
Som tilbehør hadde eg proteinrike havrerundstykker. Oppskrift har eg posta tidligere, men den er veldig enkel og ser slik ut:
Proteinrike havrerundstykker, 6 stk 2 egg 150 g cottage cheese 100 g kesam 150 g havregryn 100 g havremel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt. 2. Til slutt vender du inn havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. 3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge.
Havrerundstykkene er like gode med salt som søtt pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, holder seg saftige og ferske i fleire dager og kan fint fryses.
Velbekomme og god mandag til dere alle!

Hei!

Det er ny kjøttfri mandag og idag serverer eg dere en smakfull gulrotsuppe med proteinrike havrerundstykker. Det er første gang eg har laga gulrotsuppe, men det blir definitivt ikkje siste, det var virkelig godt!

Suppa er glutenfri, melkefri og faktisk ikkje berre vegetarisk, men også vegansk idag. Proppfull av vitaminer og mineraler som gjer kroppen glad:

Gulrotsuppe, 3-4 personer
800 g gulerøtter
1 løk, hakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
en liten bit fersk ingefær, revet
1 liter grønnsaksbuljong
250 ml kokosmelk
1 ss kokosolje, evt. smør
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Fres løk, kvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank. Hell oppi grønnsaksbuljong.
2. Tilsett gulerøtter i mindre biter. Gi det heile eit oppkok, og la alt småkoke til gulerøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser.
3. Tillsett kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med meir væske om du synes suppa er litt tjukk. Server gjerne med godt brød.


Som tilbehør hadde eg proteinrike havrerundstykker. Oppskrift har eg posta tidligere, men den er veldig enkel og ser slik ut:

Proteinrike havrerundstykker, 6 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
150 g havregryn
100 g havremel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Til slutt vender du inn havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge.

Havrerundstykkene er like gode med salt som søtt pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat, holder seg saftige og ferske i fleire dager og kan fint fryses.


Velbekomme og god mandag til dere alle!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg