Linda Stuhaug

Annonse

6. september 2024

Heimelaga, saftige tortillalefser!

Heimelaga, saftige tortillalefser!
God fredag alle sammen! Forrige helg var eg i Dragsvik og hadde "Tacoaften" med en gjeng kjekke damer fra Bergen. Vi lagde alt fra heimelaga salsasaus til cheddarsaus, mangosalat, mais-og tomatsalsa, tortillalefser m.m👏🏻 Alle oppskriftene blei veldig etterspurt - så idag deler eg den første: heimelaga, saftige tortillalefser!
Kanskje det kan friste å lage heimelaga tortillalefser til fredagstacoen? Det er virkelig veldig enkelt, og smaker hundre ganger bedre enn dei du kjøper🤩
Du trenger, ca 10 store lefser: 400 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl 1 ts salt 100 g romtemperert smør 2,5 dl kaldt vatn Slik gjer du: 1. Rør sammen ingrediensane med en sleiv og elt for hand til ein jevn deig. Dekk til deigen med plastfolie og la den gjerne kvile i minst 15-30 minutt i kjøleskapet (blir litt enklare å kjevle, men det går fint å starte rett på kjevlinga og). 2. Del opp deigen i 8-10 like store emner. Kjevle ut til ein tynn leiv. 3. Steik i godt varm og tørr steikepanne til dei er gylne på begge sider, ca 1-2 minutt. 4. Legg oppå kvarandre i fuktig kjøkkenhandkle fram til servering.
Server med det tacotilbehøret du ønsker😃 Lefsene kan såklart fyllast med anna type pålegg også! Resterande oppskrifter kjem også etterkvart :) God helg alle sammen!

God fredag alle sammen!

Forrige helg var eg i Dragsvik og hadde "Tacoaften" med en gjeng kjekke damer fra Bergen. Vi lagde alt fra heimelaga salsasaus til cheddarsaus, mangosalat, mais-og tomatsalsa, tortillalefser m.m👏🏻 Alle oppskriftene blei veldig etterspurt - så idag deler eg den første: heimelaga, saftige tortillalefser!

Sanity Image

Kanskje det kan friste å lage heimelaga tortillalefser til fredagstacoen? Det er virkelig veldig enkelt, og smaker hundre ganger bedre enn dei du kjøper🤩

Sanity Image

Du trenger, ca 10 store lefser:
400 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl
1 ts salt
100 g romtemperert smør
2,5 dl kaldt vatn

Slik gjer du:
1. Rør sammen ingrediensane med en sleiv og elt for hand til ein jevn deig. Dekk til deigen med plastfolie og la den gjerne kvile i minst 15-30 minutt i kjøleskapet (blir litt enklare å kjevle, men det går fint å starte rett på kjevlinga og).
2. Del opp deigen i 8-10 like store emner. Kjevle ut til ein tynn leiv.
3. Steik i godt varm og tørr steikepanne til dei er gylne på begge sider, ca 1-2 minutt.
4. Legg oppå kvarandre i fuktig kjøkkenhandkle fram til servering.

Sanity Image

Server med det tacotilbehøret du ønsker😃 Lefsene kan såklart fyllast med anna type pålegg også! Resterande oppskrifter kjem også etterkvart :)

God helg alle sammen!

Annonse

14 Kommentarer

A

Anita

6. september 2024

Hei, vil det fungere med glutenfritt mel?

Linda Stuhaug

7. september 2024

Testa det en gang, det fungerte dårlig. Men det kan dere mjøltypen og :)

R

R.N.

7. september 2025

Ja, man må følge med på hvilket bruk de ulike gl.fr. meltypene er utvikla for. Ville feks. ikke brukt kakemiks til tortillas, for da funker det bedre med melet som brukes til liknende formål, som pizza/foccachia/lyse rundstk. Når man må spise gl.fr. finner man sine metoder for alt mulig av matlaging, litt ved tips fra andre, og resten ut fra prøv og feil-metoden :)

R

R.N.

7. september 2025

Hei. Går helt fint med glutenfritt. Jeg lager ofte tortillas av glutenfrie melsorter :) Funker fint med denne oppskriften til Linda, men enkleste oppskrift er av yoghurt naturell, mel og litt salt, til passe deig. Uansett er nok de glutenfrie best å konsumere samme dag. Ulike gl.fr. melblandinger er imidlertid utviklet for ulikt bruk (er ikke som hvetemel som kan brukes til alt). Jeg har brukt Toro Lys Melblanding, Semper Fin Mix, Fiber Mix, Møllerens (husker ikke hva den heter), men cluet til tortillas er uansett merke er å velge de meltypene som egner seg til pizza, rundtykker etc. (ikke fin kakemiks og annet som er beregnet til kaker). Rent generelt er det jo også lurt å få inn litt fiber i sånne lefser og mat forøvrig (vha. feks. fiberhusk e.l. for de glutenfrie) da helt lyst/fint mel jo ellers dessverre gir nokså meningsløs, nærings-og fiberfattig mat :)

U

Unni Holt

6. september 2024

Riktig god helg og takk for oppskrift!🥰

Linda Stuhaug

7. september 2024

Håper dei smaker🥰

B

Birgit

6. september 2024

Takk for fin oppskrift! Hvor lenge er de holdbare? Hvordan oppbevare de for lengst mulig holdbarhet?

Linda Stuhaug

7. september 2024

Eg har kun laga dei og ete dei samme kvelden. Ville nok oppbevart i en plastpose, evt fryst dei :)

M

Merete

8. september 2024

Blir de like gode med grovt mel og hvilket mel ville du brukt?

Linda Stuhaug

9. september 2024

Veit ikkje, eg har ikkje testa😊

M

Marte

12. september 2025

Vi bruker en veldig lik oppskrift bare at vi putter oppi hvite bønner som purre, bakepulver i melet og kokende vann istede for kaldt😊 samme forhold og fremgangsmåten ellers. Så kjekt å lure inn litt sunt i maten og det gjør de bare enda bedre🤩

Linda Stuhaug

14. september 2025

🤩 lurt!

H

Helene

14. september 2024

Heisann! Lagde lefsene idag, og dei blei supergode. Tusen takk for at du deler ei så god oppskrift <3 Lurte også på om du hadde prøvd å lage stor porsjon, fryse ned og tatt oppigjen. Korleis blei dei på smak og eller kvalitet?

Linda Stuhaug

16. september 2024

Hei! Eg har ikkje testa å fryse desse, dessverre. Men eg vil tru det går heite fint🥰

SKRIV EN KOMMENTAR