Linda Stuhaug

Annonse

6. september 2024

Heimelaga, saftige tortillalefser!

Heimelaga, saftige tortillalefser!
God fredag alle sammen! Forrige helg var eg i Dragsvik og hadde "Tacoaften" med en gjeng kjekke damer fra Bergen. Vi lagde alt fra heimelaga salsasaus til cheddarsaus, mangosalat, mais-og tomatsalsa, tortillalefser m.m👏🏻 Alle oppskriftene blei veldig etterspurt - så idag deler eg den første: heimelaga, saftige tortillalefser!
Kanskje det kan friste å lage heimelaga tortillalefser til fredagstacoen? Det er virkelig veldig enkelt, og smaker hundre ganger bedre enn dei du kjøper🤩
Du trenger, ca 10 store lefser: 400 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl 1 ts salt 100 g romtemperert smør 2,5 dl kaldt vatn Slik gjer du: 1. Rør sammen ingrediensane med en sleiv og elt for hand til ein jevn deig. Dekk til deigen med plastfolie og la den gjerne kvile i minst 15-30 minutt i kjøleskapet (blir litt enklare å kjevle, men det går fint å starte rett på kjevlinga og). 2. Del opp deigen i 8-10 like store emner. Kjevle ut til ein tynn leiv. 3. Steik i godt varm og tørr steikepanne til dei er gylne på begge sider, ca 1-2 minutt. 4. Legg oppå kvarandre i fuktig kjøkkenhandkle fram til servering.
Server med det tacotilbehøret du ønsker😃 Lefsene kan såklart fyllast med anna type pålegg også! Resterande oppskrifter kjem også etterkvart :) God helg alle sammen!

God fredag alle sammen!

Forrige helg var eg i Dragsvik og hadde "Tacoaften" med en gjeng kjekke damer fra Bergen. Vi lagde alt fra heimelaga salsasaus til cheddarsaus, mangosalat, mais-og tomatsalsa, tortillalefser m.m👏🏻 Alle oppskriftene blei veldig etterspurt - så idag deler eg den første: heimelaga, saftige tortillalefser!

Kanskje det kan friste å lage heimelaga tortillalefser til fredagstacoen? Det er virkelig veldig enkelt, og smaker hundre ganger bedre enn dei du kjøper🤩

Du trenger, ca 10 store lefser:
400 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl
1 ts salt
100 g romtemperert smør
2,5 dl kaldt vatn

Slik gjer du:
1. Rør sammen ingrediensane med en sleiv og elt for hand til ein jevn deig. Dekk til deigen med plastfolie og la den gjerne kvile i minst 15-30 minutt i kjøleskapet (blir litt enklare å kjevle, men det går fint å starte rett på kjevlinga og).
2. Del opp deigen i 8-10 like store emner. Kjevle ut til ein tynn leiv.
3. Steik i godt varm og tørr steikepanne til dei er gylne på begge sider, ca 1-2 minutt.
4. Legg oppå kvarandre i fuktig kjøkkenhandkle fram til servering.

Server med det tacotilbehøret du ønsker😃 Lefsene kan såklart fyllast med anna type pålegg også! Resterande oppskrifter kjem også etterkvart :)

God helg alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

A

Anita

6. september 2024

Hei, vil det fungere med glutenfritt mel?

Linda Stuhaug

7. september 2024

Testa det en gang, det fungerte dårlig. Men det kan dere mjøltypen og :)

U

Unni Holt

6. september 2024

Riktig god helg og takk for oppskrift!🥰

Linda Stuhaug

7. september 2024

Håper dei smaker🥰

B

Birgit

6. september 2024

Takk for fin oppskrift! Hvor lenge er de holdbare? Hvordan oppbevare de for lengst mulig holdbarhet?

Linda Stuhaug

7. september 2024

Eg har kun laga dei og ete dei samme kvelden. Ville nok oppbevart i en plastpose, evt fryst dei :)

M

Merete

8. september 2024

Blir de like gode med grovt mel og hvilket mel ville du brukt?

Linda Stuhaug

9. september 2024

Veit ikkje, eg har ikkje testa😊

H

Helene

14. september 2024

Heisann! Lagde lefsene idag, og dei blei supergode. Tusen takk for at du deler ei så god oppskrift <3 Lurte også på om du hadde prøvd å lage stor porsjon, fryse ned og tatt oppigjen. Korleis blei dei på smak og eller kvalitet?

Linda Stuhaug

16. september 2024

Hei! Eg har ikkje testa å fryse desse, dessverre. Men eg vil tru det går heite fint🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg