Annonse
4. mai 2017
Kjøleskapsgrøt med havre og chiafrø

Hei godtfolk!
Sola skinner fra blå himmel og temperaturen stiger i takt med humøret. Så deilig! Eg er faktisk på vei heim en tur, eg hører rykter om fantastiske skiforhold i fjella og det er meldt knallvær, så den muligheten kan eg ikkje la gå fra meg 😉 Eg som trudde topptursesongen var over for i år… der tok eg jammen feil!
Når det våres og blir varmere frister det å bytte ut den varme havregrøten med kald kjøleskapsgrøt (eller over-natten-havregrøt / overnight oats). Kjøleskapsgrøt lager seg sjølv over natta i kjøleskapt, du rører kun sammen ingrediensene og setter blandinga kaldt i minst 6 timer. Sunn og enkel frukost på 1-2-3!

Eg har mange varianter av kjøleskapsgrøt i arkivet, men denne oppskrifta er litt ny. Eg har nemlig laga den med både havre og chiafrø, og ikkje kun en av delene. Chiafrø er små, svarte og super næringsrike frø som sveller i væske, og gjer kjøleskapsgrøten meir næringsrik og mettande. Grøten kan du fint lage uten chiafrø også visst du ikkje har det 🙂

Kjøleskapsgrøt med havre og chiafrø, grunnoppskrift 1 porsjon
1,5 dl melk
100 g gresk yoghurt (eller anna yoghurt)
1 dl havregryn (bruk 1,5 dl havregryn om du ikkje har chiafrø)
1 toppa ss chiafrø
1 ss søtning*
Slik gjer du:
Rør sammen ingrediensene og sett kaldt i kjøleskap. På morningen, eller minst 6 timer seinare rører du lett i grøten og topper med det du ønsker. Frukt og bær, nøtter eller nøttesmør er det eg liker best å toppe kjøleskapsgrøten med 🙂
* bruk den søtningen du liker. Eg brukte 1/2 ss sukrin+, men bruk gjerne 1 ss sukrin gold, honning eller det du liker best. Bruker du en søt yoghurt er det ikkje sikkert du trenger ekstra søtning.

Tips og alternativer!
Dette er altså grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt med eller uten chiafrø. Du kan enkelt smakstilsette og variere grøten ved å tilsete friske eller frosne bær, kanel, kardemomme eller ekte vaniljepulver, bruke ulike typer melk, yoghurt eller cottage cheese, kakaopulver, proteinpulver, kokosmasse eller lignande. Prøv deg fram og finn din favoritt 🙂
Så kan sjølvsagt toppingen varieres. Grøten trenger aldri å være lik fra gang til gang!

Mine sukkerfri, skivede og brente mandler er en stor favoritt og er perfekt å toppe kjøleskapsgrøt med. Den raske og enkle oppskrifta finner du HER.
Her ser du nokev av mine tidligere varianter av kjøleskapsgrøt:

Prøv du også, til frukost, lunsj eller kveldsmat 🙂
Har du kanskje en favorittkombinasjon? Del gjerne!
Annonse