Annonse
17. februar 2021
Knallgode, grove PIZZAVAFLER!
Vafler til middag? Ja, kvifor ikkje!
Oppskrifta dåkke får servert med meg idag kjenner mange av dåkke fra før. Det er nemlig den aller mest populære oppskrifta i kokeboka mi Opptur med sunne middagar som blei lansert for godt over eit år sidan. Desse grove, saftige og smakfulle pizzavaflane havna fort på topp, og blei raskt eit favorittoppskrift og den mest populære oppskrifta i heile boka!
Pizzavaflane er utrulig gode og lettvinte å lage – så eg skjønner godt at dette er en populær oppskrift♥ Og det beste med dei er at dei faktisk er like gode kalde som varme. Derfor passer dei like godt i matpakken, som turmat, til frukost, lunsj, på tapasbordet eller kva som helst anna enn kun middag!
Du trenger, 8-10 stk
♦ 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 100 g sammalt speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 50 g havregryn
♦ 3,5 dl melk
♦ 3 egg
♦ 100 g original kesam/rømme/creme fraiche
♦ 50 g smør, smelta
♦ 1 ts bakepulver
♦ 0,5 ts salt
Fyll
♦ 150 g raspa ost
♦ 200–300 g skinke, i strimlar/ terningar
♦ 1 bunt vårløk, grovhakka
Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane til vaffelrøra til ei jevn, klumpfri røre. Røra må svelle minst 20 minutt. Klargjer fyllet i mellomtida.
Så er det berre å varme opp vaffeljernet, helle oppi røre og toppe generøst med ost, skinke og vårløk. Bruk gjerne litt krydder om ønskelig. Lukk vaffeljernet, steik til vaflane er gylne o♥g ha over på rist. Nyt varme, lune eller kalde
Vaflane kan du ete akkurat som dei er, gjerne med litt ekstra grønsaker som tilbehør. Du kan også fylle vaflane med ekstra grønt/pålegg 🙂
Tips/alternativ:
→ Må du ha glutenfri pizzavafler? Bytt ut sikta og sammalt speltmjøl/kveitemjøl med glutenfritt mjøl – gjerne eg kombinasjon av fint og grovt.
→ Fyll gjerne vaflene med noko anna enn ost, skinke og vårløk! Du kan bruke dei grønnsakene og det fyllet du ønsker for å lage din egen vri på dei 🙂 Fetaost, paprika, raspa gulrot, salt spekeskinke, salami/fårepølsebiter, små brokkolibuketter, purreløk, tacokjøttdeig og mykje anna godt kan du bruke!
→ Dette er en super middag du kan klargjere dagen i forveien. Lag vaffelrøra, gjer klart fyllet så gjenstår det berre steiking når du kjem heim fra jobb. Vips så er middagen på bordet iløpet av 10-15 minutter – maks!
Alle dåkke som var på boklanseringa mi i januar i fjor fekk jo og smake på vaflane. Dei fauk unna på 1-2-3, og det var ingenting igjen til meg! Haha 🙂
Etter over eit år som eksklusiv oppskrift i boka mi fant eg ut at eg skulle dele den her på bloggen også, så no håper eg at enda fleire har lyst å teste dei… Eg veit det kanskje høyres litt rart ut med pizzavafler, men PRØV! Det er berre så godt!
Og har du kanskje lyst å kjøpe boka mi «Opptur med sunne middagar»? Dette er ei middagsbok med fokus på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager + litt ekstra. Den er no på tilbud til 349,- på Frisk Forlag si heimeside HER♥
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine! Setter og pris på å bli kreditert når de deler bilder på instagram som @lindastuhaug♥ Følg meg gjerne på instagram og ikkje minst facebook-sida mi HER!
Ha en nydelig dag alle sammen!
Annonse
25 Kommentarer
Julie
30. mars 2021
Linda Stuhaug
31. mars 2021
Anna
25. mars 2021
Linda Stuhaug
26. mars 2021
Marita
24. mars 2021
Linda Stuhaug
25. mars 2021
Marte
25. februar 2021
Linda Stuhaug
25. februar 2021
Solveig Frisvold
24. februar 2021
Linda Stuhaug
24. februar 2021
Camilla
24. februar 2021
Linda Stuhaug
24. februar 2021
Hilde
21. februar 2021
Linda Stuhaug
22. februar 2021
Vegard
18. februar 2021
Linda Stuhaug
19. februar 2021
bodil
20. februar 2021
Linda Stuhaug
21. februar 2021
Sylvi Ann
14. november 2022
Marielle
6. januar 2024
Linda Stuhaug
7. januar 2024
Lilli
29. september 2023
Linda Stuhaug
1. oktober 2023
Linda
16. oktober 2022
Linda Stuhaug
17. oktober 2022
SKRIV EN KOMMENTAR