Annonse
2. mai 2018
Kreolsk torskegryte
Hei godtfolk!
Eg er tilbake i Oslo for nokre dager, men før eg reiste fikk eg laga ein av dei beste torskemiddagane eg har ete på lenge. Kreolsk torskegryte er herved på min topp 3 liste over favoritt kvardagsmiddager! Den var både rask og enkel å lage (ca. 20 min!), var skikkelig smakfull og skikkelig god på samme tid (eg sleika rein tallerken!) og ikkje minst så er den super å variere med andre typer grønnsaker, fisk eller skalldyr.
Oppskrifta er inspirert av flinke Linn Sprudlendesunn, og du finner innlegget HER. Smakane minner om thaigryte med red curry paste som smakstilsetning, men kreolsk torskegryte slik som Linn kaller gryta, hørtes rett og slett hakket bedre ut! Her har du min vri på oppskrifta, som er naturlig glutenfri og kan fint lagast melkefri:
Du trenger, 3-4 personer
600 g naturell/lettsalta torskefilet
1 bunt vårløk
1 stor paprika
6 mellomstore gulerøtter
2 fedd kvitløk
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Skjær vårløken og paprika i passelige biter, gulerøtter i skiver og finhakk kvitløk. Steik i smør/olje.
2. Tilsett red curry pasta, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre 2-3 minutt før du tilsetter creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minnutt.
3. Tilsett torsk i terninger. La gryta kose seg rett under kokepunktet i 3-4 minutt, til torsken er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt meir red curry paste/karri/paprika om nødvendig.
4. Server straks med det tilbehøret du ønsker!
Tips og alternativer*
– Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 kartong ekstra med kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk.
– Her kan du også bruke dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Purreløk, brokkoli, squash etc…
– Er gryta litt tynn kan du blande ut 1-2 ss maisenna i litt vatn, og justere konsistensen med litt etter litt til den er passelig. Hugs at gryta då må småkoke.
Som tilbehør passer det meste; ris, bulgur, potet, potetmos, potetbåder etc. Eg hadde quinoa som tilbehør og synes det var heilt perfekt kombinasjon!
Og du? Restande smaker minst like god – om ikkje bedre – dagen etterpå. Då har smakane fått satt seg skikkelig! Så lag gjerne stor porsjon og ha til middag i to dager, eller ta med restane i matpakken.
Eg skal prøve meg fram med andre typer fisk/skalldyr, har trua på at både laks, ørret, scampi, reker, krepsehaler er ypperlig erstatning for torsken!
Velbekomme og god middag 🙂
Annonse
59 Kommentarer
Birthe Storaker
13. desember 2018
Irene
26. august 2020
Linda Stuhaug
27. august 2020
Mia
16. mars 2021
Linda Stuhaug
17. mars 2021
Elisabeth Frisell
21. februar 2021
Linda Stuhaug
21. februar 2021
Hegebest
7. mai 2022
Linda Stuhaug
9. mai 2022
Cecilie
27. januar 2019
Linda Stuhaug
27. januar 2019
Malene
17. september 2019
Linda Stuhaug
18. september 2019
Sigrid
26. juni 2019
Linda Stuhaug
26. juni 2019
Kristin Wik
4. september 2021
Linda Stuhaug
5. september 2021
Nora
29. april 2019
Linda Stuhaug
30. april 2019
Sonja Maria
21. januar 2020
Linda Stuhaug
21. januar 2020
Srogne73@gmail.com
8. desember 2019
Linda Stuhaug
9. desember 2019
Victoria
20. mai 2018
Linda Stuhaug
20. mai 2018
Wenche
18. august 2022
Linda Stuhaug
19. august 2022
sofie
7. mars 2022
Linda Stuhaug
8. mars 2022
2. mars 2022
Linda Stuhaug
3. mars 2022
Lee Dale
24. mai 2022
Linda Stuhaug
25. mai 2022
Anne
4. april 2023
Linda Stuhaug
4. april 2023
Janne
11. mai 2018
Linda Stuhaug
11. mai 2018
Kristin
7. mai 2018
Linda Stuhaug
8. mai 2018
Maylen Steen
7. mai 2018
Linda Stuhaug
8. mai 2018
Sigrid
7. mai 2018
Linda Stuhaug
8. mai 2018
Torill
6. mai 2018
Linda Stuhaug
8. mai 2018
Janne
6. mai 2018
Linda Stuhaug
6. mai 2018
PureJoyByNina
3. mai 2018
Linda Stuhaug
5. mai 2018
Elin
2. mai 2018
Linda Stuhaug
2. mai 2018
Cecilie
17. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
Maria
18. mars 2020
Linda Stuhaug
19. mars 2020
Hege
5. desember 2020
Linda Stuhaug
6. desember 2020
Ingunn Hallem
27. februar 2023
Linda Stuhaug
28. februar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR