Linda Stuhaug

25. november 2015

Kyllingfilêt med rotgrønnsaker og appelsinsaus

Kyllingfilêt med rotgrønnsaker og appelsinsaus
Heisann!
På tide med kylling igjen – det er lenge sida sist! Denne retten er fleire måneder sida eg laga, den har svirra i arkivet mitt alt for lenge, så det er på høg tid å dele den. En enkel middag med ovnsbakt kyllingfilêt, rotgrønnsaker og heimelaga appelsinsaus.
Appelsinsaus smaker godt til både kylling og svin, setter virkelig prikken over i-en på enkle kvardagsmiddager:
Du trenger, 2 porsjoner 400 g kyllingfilêt safta fra 2-3 stk appelsiner 2 dl kyllingkraft* 2 stk sjalottløk 1 liten ss smør 2 ss crême fraîche 2 mellomstore søtpoteter 500 g miks av rotgrønnsaker
Slik gjer du: 1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt, pepper og gjerne friske urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.
2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder og chili, sett inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttane.
3. Når kyllingen er i ovnen starter du på sausen. Fres finhakka sjalottløk i smør. Tilsett kyllingkraft og appelsinsaft, la sausen småkoke 10 minutter. Rør inn crême fraîche og smak til med salt og pepper.
Server!
Tips og alternativer *Eg brukte Jacobs kyllingkraft i denne oppskrifta. Det beste alternativet er naturligvis å lage kraft fra bunnen sjølv. Eit anna alternativ er væske med kyllingbuljong, men da anbefaler eg heller Jacobs kyllingkraft som er en god base. Denne får du kjøpt på dagligvarebutikker. Du kan bruke appelsinjuice framfor ferskpressa saft fra appelsiner, men smaken blir desidert best med appelsinsaft.
Nyt en enkel og veldig smakfull middag!

Heisann!

På tide med kylling igjen – det er lenge sida sist!
Denne retten er fleire måneder sida eg laga, den har svirra i arkivet mitt alt for lenge, så det er på høg tid å dele den. En enkel middag med ovnsbakt kyllingfilêt, rotgrønnsaker og heimelaga appelsinsaus.

Appelsinsaus smaker godt til både kylling og svin, setter virkelig prikken over i-en på enkle kvardagsmiddager:


Du trenger, 2 porsjoner
400 g kyllingfilêt
safta fra 2-3 stk appelsiner
2 dl kyllingkraft*
2 stk sjalottløk
1 liten ss smør
2 ss crême fraîche
2 mellomstore søtpoteter
500 g miks av rotgrønnsaker

Slik gjer du:
1. Vask, skrell og del rotgrønnsakene i passelige og jamnstore biter. Ha over hakka kvitløk, en slump olje, salt, pepper og gjerne friske urter. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått en gyllen farge.

2. Krydre kyllingfilêtene med paprikakrydder og chili, sett inn i ovnen med grønnsakene dei siste 15-20 minuttane.

3. Når kyllingen er i ovnen starter du på sausen. Fres finhakka sjalottløk i smør. Tilsett kyllingkraft og appelsinsaft, la sausen småkoke 10 minutter. Rør inn crême fraîche og smak til med salt og pepper.

Server!


Tips og alternativer
*Eg brukte Jacobs kyllingkraft i denne oppskrifta. Det beste alternativet er naturligvis å lage kraft fra bunnen sjølv. Eit anna alternativ er væske med kyllingbuljong, men da anbefaler eg heller Jacobs kyllingkraft som er en god base. Denne får du kjøpt på dagligvarebutikker.
Du kan bruke appelsinjuice framfor ferskpressa saft fra appelsiner, men smaken blir desidert best med appelsinsaft.


Nyt en enkel og veldig smakfull middag!

2 Kommentarer

E

Elin

9. september 2019

Laget dette i går og det var nyyydelig 🙂 Lurer veldig på hvor man får tak i sånn liten kopp (den røde på bildet)?

Linda Stuhaug

10. september 2019

Så bra, Elin 😀 Det er kjekt å lese! Den har eg heilt sikkert kjøpt på bruktbutikk (som eg kjøper 90% av alt bloggmetarialet mitt) 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg