Linda Stuhaug

Lompechips

Lompechips
Lillelørdag igjen! Og en god unnskyldning for å lage seg noke digg snacks 😉 
På fredag hadde eg nokon lomper som begynte å falle fra kvarandre. Taco stod på menyen litt seinare og da fikk eg ideen om å lage lompechips – det var min favorittsnacks for nokon år tilbake, men der har blitt heilt glømt vekk! Det er jo så godt, enkelt å lage og krever ingenting anna enn lomper, krydder og en ovn.
Lompechips passer perfekt til taco, dip eller berre som snacks. Prøv du og!
Du trenger lomper krydder evt. revet ost
Slik gjer du: Skjær eller klipp lompene opp i biter, legg på et steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Ha over litt ost om du ønsker det, eg brukte en osteblanding av mozzarella og cheddar som blei veldig godt. Steik midt i ovnen, 200 grader (over-undervarme) i 8-12 minutter, til lompene er sprø og gylne. Avkjøl og nyt 🙂
Av krydder bruker du det du liker og har tilgjengelig, det aller meste passer. Eg varierer fra gang til gang, men maldonsalt, chili, kvitløk, tacokrydder, grillkrydder, cheddarkrydder er gjengangere hos meg. Denne gangen brukte eg kun tacokrydder.
Psst! Bruk dei lompene du liker. Eg bruker nesten alltid buer sine lomper. Du kan og lage lompene dine sjølv, da kan du og få dei glutenfri. Oppskrift finner du HER.
Lompechipsen serverte eg her med salsasaus og rømme, som blei tilbehør/snacks til tacotallerken vår 🙂
Lag gjerne opp masse når du er i gang – dei forsvinner før man veit ordet av det!
Perfekt sunn kos på en onsdag♥
Håper det frister!

Lillelørdag igjen!
Og en god unnskyldning for å lage seg noke digg snacks 😉 

På fredag hadde eg nokon lomper som begynte å falle fra kvarandre. Taco stod på menyen litt seinare og da fikk eg ideen om å lage lompechips – det var min favorittsnacks for nokon år tilbake, men der har blitt heilt glømt vekk! Det er jo så godt, enkelt å lage og krever ingenting anna enn lomper, krydder og en ovn.

Lompechips passer perfekt til taco, dip eller berre som snacks. Prøv du og!

Du trenger
lomper
krydder
evt. revet ost

Slik gjer du:
Skjær eller klipp lompene opp i biter, legg på et steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Ha over litt ost om du ønsker det, eg brukte en osteblanding av mozzarella og cheddar som blei veldig godt. Steik midt i ovnen, 200 grader (over-undervarme) i 8-12 minutter, til lompene er sprø og gylne. Avkjøl og nyt 🙂

Av krydder bruker du det du liker og har tilgjengelig, det aller meste passer. Eg varierer fra gang til gang, men maldonsalt, chili, kvitløk, tacokrydder, grillkrydder, cheddarkrydder er gjengangere hos meg. Denne gangen brukte eg kun tacokrydder.

Psst! Bruk dei lompene du liker. Eg bruker nesten alltid buer sine lomper. Du kan og lage lompene dine sjølv, da kan du og få dei glutenfri. Oppskrift finner du  HER.

Lompechipsen serverte eg her med salsasaus og rømme, som blei tilbehør/snacks til tacotallerken vår 🙂

Lag gjerne opp masse når du er i gang – dei forsvinner før man veit ordet av det!

Perfekt sunn kos på en onsdag♥

Håper det frister!

Annonse

6 Kommentarer

H

Hanne

10. august 2021

Hei Eg lurer på korleis du oppbevarer dei visst du lager mange og tenker å spare dei til neste tacofredag? Hanne

Linda Stuhaug

12. august 2021

Vil tru dei holde seg sprø i ein typisk knekkebrødboks 🙂

M

Merete

6. mars 2018

Har du prøv å rive parmesan over?

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Nei, NAM! Før eller etter steiking? Høres superdigg ut, parmesan er jo SÅ godt 😀

H

Hilde Abrahamsen

5. mars 2018

Hei. Jeg har laget lompechips etter din beskrivelse, men får de ikke helt sprø. Har også latt de stå en stund på ettervarmen, men ikke helt fornøyd. Jeg brukte speltlomper. Mvh Hilde Abrahamsen

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Prøv kanskje med litt lavare varme 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg