Linda Stuhaug

15. august 2019

Lompepizza med pesto, spekeskinke & pinjekjerner

Lompepizza med pesto, spekeskinke & pinjekjerner
Hei godtfolk!
Lompepizza er en skikkelig slager her i hus.
Det er verdens raskaste (!) pizza som kan varierast i det uendelige. Eg elska pizza med tynn bunn, så då er lompepizza rett og slett midt i blinken 🙂 Og en stor bonus: det tar ikkje meir enn 10-15 minutt fra start til pizzaen står på bordet!
Fyll på lompepizza blir som regel til av det eg har i kjøleskapet akkurat då. Det er ein kombinasjon eg alltid lager når eg har pesto i hus, og det er lompepizza med pesto, spekekinke og pinjekjerner. Eg trur faktisk dette er min all time favoritt lompepizza gjennom alle desse åra med lompepizza på menyen!
Du trenger (juster mengdene etter dine behov/kor mange som skal ete) → valgfri lomper, eg brukte speltlomper → 2 ts pesto pr. lompe → 3-4 skiver spekeskinke pr. lompe → valgfri grønnsaker, eg brukte småtomater → raspa ost
Slik gjer du: Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør pesto på lompene, legg over spekeskinke, grønnsaker og ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.
Du kan også bruke over-undervarme, men då trenger lompene vertfall 10-12 minutt i ovnen.
Eg dryssa over litt pinjekjerner, grovkverna chilikrydder og frisk basilikum rett før servering♥
PS! Vil du lage heimelaga lomper? Oppskrifta mi finner du HER♥ Desse er supre å lage glutenfri også dersom du må ha glutenfri lomper.
En rask & enkel middag som passer like godt kvardag som helg! Lag gjerne lompepizza som familiemiddag, og la barna lage sine egne pizzaer. Då er det ofte enda kjekkare å smake og nyte for dei små 🙂
Lompepizza er en smart måte å bruke opp diverse rester på (tacorester, skinkebiter, spekepølse+++), og det er ofte når eg har slike rester at eg disker opp med lompepizza til middag.
Du kan lage lompepizza med alle slags typer fyll, dette er berre en av mange varianter. Det er sikkert 10 andre varianter i arkivet mitt her på bloggen, og sikkert 30 andre varianter eg har laga opp gjennom åra. Men, dette er og forblir en av mine favoritter 🙂
Fortell meg kva som er din favoritt lompepizza! Kva fyll liker du best?

Hei godtfolk!

Lompepizza er en skikkelig slager her i hus.

Det er verdens raskaste (!) pizza som kan varierast i det uendelige. Eg elska pizza med tynn bunn, så då er lompepizza rett og slett midt i blinken 🙂 Og en stor bonus: det tar ikkje meir enn 10-15 minutt fra start til pizzaen står på bordet!

Fyll på lompepizza blir som regel til av det eg har i kjøleskapet akkurat då. Det er ein kombinasjon eg alltid lager når eg har pesto i hus, og det er lompepizza med pesto, spekekinke og pinjekjerner. Eg trur faktisk dette er min all time favoritt lompepizza gjennom alle desse åra med lompepizza på menyen!

Du trenger (juster mengdene etter dine behov/kor mange som skal ete)
→ valgfri lomper, eg brukte speltlomper
→ 2 ts pesto pr. lompe
→ 3-4 skiver spekeskinke pr. lompe
→ valgfri grønnsaker, eg brukte småtomater
→ raspa ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør pesto på lompene, legg over spekeskinke, grønnsaker og ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.

Du kan også bruke over-undervarme, men då trenger lompene vertfall 10-12 minutt i ovnen.

Eg dryssa over litt pinjekjerner, grovkverna chilikrydder og frisk basilikum rett før servering♥

PS! Vil du lage heimelaga lomper? Oppskrifta mi finner du HER♥
Desse er supre å lage glutenfri også dersom du må ha glutenfri lomper.

En rask & enkel middag som passer like godt kvardag som helg! Lag gjerne lompepizza som familiemiddag, og la barna lage sine egne pizzaer. Då er det ofte enda kjekkare å smake og nyte for dei små 🙂

Lompepizza er en smart måte å bruke opp diverse rester på (tacorester, skinkebiter, spekepølse+++), og det er ofte når eg har slike rester at eg disker opp med lompepizza til middag.

Du kan lage lompepizza med alle slags typer fyll, dette er berre en av mange varianter. Det er sikkert 10 andre varianter i arkivet mitt her på bloggen, og sikkert 30 andre varianter eg har laga opp gjennom åra. Men, dette er og forblir en av mine favoritter 🙂

Fortell meg kva som er din favoritt lompepizza! Kva fyll liker du best?

8 Kommentarer

S

Susanne

15. august 2019

Du burde absolutt prøve dette men med hvit saus og avokado, pluss paprika/tomat og krydder! Yum

Linda Stuhaug

16. august 2019

Kva meina du med «kvit saus»? Creme fraiche? 🙂

S

Susanne

16. august 2019

Jepp! Creme fraiche/rømme. To hvitløksfedd, smakt til med litt krydder (salt,pepper, frisk oregano el basilikum)

Linda Stuhaug

17. august 2019

Høyres spennande ut 😀 Takk for tips!!

J

Jorunn Hammervold

18. januar 2020

Fantastisk godt. Hadde på syltet rødløk i tillegg. Nydelig. Laga og ein med creme fresh/snøfrie, blåmuggost og brie. Ein dråpe honning på toppen. (Kanskje ikkje så sundt,) men Utrolig godt alt sammen.

Linda Stuhaug

19. januar 2020

Mmm, det høyres utrulig godt ut Jorunn 😀 Skal eg notere meg til seinare!

B

Bjørg Ingrid Width

2. juni 2020

Desperat sulten etter arbeidsdagen. Speltlomper, pesto, spekeskinke, tomater, rødløk og ost. Og det ble SÅÅÅ godt!!!

Linda Stuhaug

3. juni 2020

Ikkje sant? Komkbinasjonen er berre utrulig god 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg