Annonse
14. juni 2022
Min favoritt lompepizza - og gode tips til å få fast og sprø bunn!
- Ikkje bruk for mykje fyll! Verken saus, topping eller ost. Då har ikkje lompa sjangs å bli stekt gjennom fyllet!
- Steik lompepizzaen litt lengre enn du trur! Den burde bli godt, godt gyllen i kantane og på osten.
- Avkjøl litt før servering.
Hei godtfolk!
Lompepizza står faktisk på helgemenyen vår nesten kvar einaste helg. Det er så lettvint og godt, og etter mi meining den beste måten å lage pizza på. Men, det er alfa omega at lompebunnen er fast/sprø, og idag tenkte eg at eg skulle dele mine beste tips for å få den nettopp slik😊 Eg synes vertfall ikkje det er godt når lompepizzaen er slapp og soggy, hehe...
Mine beste tips for fast/sprø lompebunn (godt sprø i kantane, fast i midten):
Ikkje bruk for mykje fyll! Verken saus, topping eller ost. Då har ikkje lompa sjangs å bli stekt gjennom fyllet!
Steik lompepizzaen litt lengre enn du trur! Den burde bli godt, godt gyllen i kantane og på osten.
Avkjøl litt før servering.
Eg har og eit fjerde triks visst du vil vere heilt skråsikker på at lompepizzaen blir sprø, og då heile veien inn mot midten også, og det er å forsteike lompa til den er gyllen og sprø før du tar på fyllet🤗
Min favoritt lompepizza består av:
→ Eit tynt lag grønn pesto
→ Skiver av spekeskinke
→ Raspa ost.
→ Bruker og rødløk, spisspaprika eller andre grønnsaker eg har tilgjengelig på toppen over osten
Steiker så på 200 grader, gjerne varmluft i 8-10 minutt, eller til eg ser at pizzaen er godt nok stekt. Avkjøler litt og serverer med en skikkelig god salat💚
PS! Perfekt å lage lompepizza av tørre lomper!
Ellers kan du lage lompepizza med alt slags fyll, her er det berre fantasien som setter grenser😊 Men akkurat denne er min all time favoritt som eg ofte går tilbake til♥︎
Fekk du nokon gode tips og triks her? Kanskje det blir lompepizza iløpet av veka?🤩
Annonse
16 Kommentarer
Ingrid
19. august 2022

Linda Stuhaug
21. august 2022
Anne Lyslo
19. juni 2022

Linda Stuhaug
20. juni 2022
Tone
2. mars 2025

Linda Stuhaug
3. mars 2025
Ingvild
21. juni 2022

Linda Stuhaug
22. juni 2022
Pia Blessing
26. september 2022

Linda Stuhaug
27. september 2022
Rannveig Hjelset
27. november 2022

Linda Stuhaug
27. november 2022
Magdalena
14. juni 2022

Linda Stuhaug
15. juni 2022
Kirsti Forsth
19. juni 2023

Linda Stuhaug
20. juni 2023
SKRIV EN KOMMENTAR