Linda Stuhaug

Annonse

2. mars 2022

Nydelig, enkel skreimiddag laga på 20 minutt med 5 ingredienser!

Nydelig, enkel skreimiddag laga på 20 minutt med 5 ingredienser!
No er det sesong for skrei, og det anbefaler eg virkelig å utnytte! Skrei er ein anvendelig og kjempegod torsk som kan tilberedast og serverast på utallige mange måter. Når eg fant skrei i datodisken for eit par veker sida såg eg kva eg ellers hadde i kjøleskapet heime, og middagen blei skikkelig smakfull og god - laga på 20 minutt med 5 ingredienser🥰
Skrei med søtpotet- gulrotmos og stekt spekepølse, til 2-3 personer:
  • 4 skreifileter (du kan sjølvsagt bruke vanlig torsk og)
  • 500 g søtpotet
  • 500 g gulrot
  • 200 g valgfri spekepølse
  • Smør til steiking
  • + salt og pepper
Framgangsmåte:
  1. Skrell søtpotet og gulrot, del opp i biter. Jo mindre biter, jo kortare koketid. Kok opp.
  2. Skjær spekepølse i terninger og steik i smør. Sett til side.
  3. Steik så skreifiletane i samme panne med smøret som ligger igjen. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Steik 2-3 minutt på kvar sidd til skreien «flaker» seg.
  4. Hell av vatnet på søtpotet og gulrot, og mos med stavmikser. Ha gjerne oppi ein klatt smør + litt salt og pepper.
Server! Eg hadde over litt spirer på tallerken, men hadde eg hatt f.eks asparges eller brokkoli, så hadde eg brukt det også! Men, absolutt ikkje noke must - kombinasjonen over er god nok i seg sjølv😊
Velbekomme♥︎

No er det sesong for skrei, og det anbefaler eg virkelig å utnytte! Skrei er ein anvendelig og kjempegod torsk som kan tilberedast og serverast på utallige mange måter. Når eg fant skrei i datodisken for eit par veker sida såg eg kva eg ellers hadde i kjøleskapet heime, og middagen blei skikkelig smakfull og god - laga på 20 minutt med 5 ingredienser🥰

Skrei med søtpotet- gulrotmos og stekt spekepølse, til 2-3 personer:

  • 4 skreifileter (du kan sjølvsagt bruke vanlig torsk og)

  • 500 g søtpotet

  • 500 g gulrot

  • 200 g valgfri spekepølse

  • Smør til steiking

  • + salt og pepper

Framgangsmåte:

  1. Skrell søtpotet og gulrot, del opp i biter. Jo mindre biter, jo kortare koketid. Kok opp.

  2. Skjær spekepølse i terninger og steik i smør. Sett til side.

  3. Steik så skreifiletane i samme panne med smøret som ligger igjen. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Steik 2-3 minutt på kvar sidd til skreien «flaker» seg.

  4. Hell av vatnet på søtpotet og gulrot, og mos med stavmikser. Ha gjerne oppi ein klatt smør + litt salt og pepper.

Server! Eg hadde over litt spirer på tallerken, men hadde eg hatt f.eks asparges eller brokkoli, så hadde eg brukt det også! Men, absolutt ikkje noke must - kombinasjonen over er god nok i seg sjølv😊

Velbekomme♥︎

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg