Annonse
15. juli 2014
Sunn vaniljesaus & vaniljekrem
Hei alle sammen 🙂
No på sommarstid er det godt med litt lettere og friskere desserter. Dei norske bærene er blant anna på sitt aller beste, og da er det lite som slår ekte, heimelaga vaniljesaus eller vaniljekrem som tilbehør!
Om eg kan få sei det sjølv så er dette den beste vaniljesausen / vaniljekremen eg veit om. Den slår virkelig alt eg har smakt før, og uansett om eg lager en sukkerholdig kake så slår eg til med denne oppskrifta. Den har en djup, ekte smak av vanilje, samtidig som den er søt og god. En favoritt som eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger fra dere også!
Oppskrifta er sukkerfri og glutenfri. Valgfri melk betyr også at man bruker den melka man har/foretrekker/tåler – så den er super å lage melkefri også!
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Sunn vaniljesaus / vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+ *
1-2 vaniljestenger, anbefaler 2
20 g maisenna for vaniljesaus, 40 g for vaniljekrem
* Sukrin + kan erstattes med anna søtning tilsvarande for ca. 80 g sukker. Vil ikkje anbefale å bruke vanlig sukrin, men sukrinmelis, stevia, sukrin gold eller en blanding mellom fleire.
Framgangsmetode
1. Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga.
2. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak, og ta deretter ut vaniljestengene.
3. Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.
4. Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør ofte, når den koker opp vil den tjukne, og da trekker du straks panna til side.
5. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Av og til har eg pleid å røre inn 2-3 ss gresk yoghurt / mager kesam etter avkjøling – eit tips om du vil ha litt ekstra, synes den er for søt/sterk eller vil ha den meir proteinrik.
Både vaniljesausen og vaniljekremen står seg mange dager i kjøleskap. Lag gjerne dobbel porsjon og ha stånde!
Dei begge to er blitt brukt masse både som eget tilbehør, eller som en del av ei oppskrift. Her er litt inspirasjon:
Sukkerfri blåbær smuldrepai med vaniljekrem i bunn HER.
Sunn og proteinrik sjokolademousse med vaniljesaus HER.
Frukt og bærsalat med vaniljekrem HER.
Sukkerfri marengskake med vaniljekremtopping HER.
Sunnere skuleboller HER.
Sukkerfri sjokoladepudding med vaniljesaus HER.
Håper det frister 🙂
Ha en fin dag!
Annonse
10 Kommentarer
Coco Yazi
3. april 2019
Coco Yazi
3. april 2019
Lise
12. januar 2023
Linda Stuhaug
12. januar 2023
Celine
22. april 2018
Linda Stuhaug
23. april 2018
Mie
24. februar 2022
Linda Stuhaug
25. februar 2022
Mie
25. februar 2022
Linda Stuhaug
26. februar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR