Linda Stuhaug

28. juli 2013

Oppskrift; sukkerfri vaniljekrem/vaniljesaus + en takk!

Oppskrift; sukkerfri vaniljekrem/vaniljesaus + en takk!
Det er latterlig enkelt å lage sunnere alternativ uten unødvendig sukker. I mange av oppskriftene mine bruker eg typisk helsekost/iherb- ingredienser, men i denne oppskrifta er får du tak i alt på dagligvarebutikker, evt. må du kjøpe alternativ til sukker på en helsekostbutikk, men det er også til å finne i dei aller fleste butikker no. Håper du lar deg friste av sukkerfri vaniljekrem, det er såå godt på norske bær, då spesielt jordbær –
Sukkerfri vaniljekrem 5 dl melk, eg brukte ekstra lett * 45 g sukrin+ 2 vaniljestenger 30 g maizenna 3 eggeplommer Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt
Du kan bytte sukrin+ med anna søtningsmiddel – splenda, sukrinmelis, sukrin, stevia osv. Pass på at det tilsvarer mengda, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin.
Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizennamel. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maizenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. Den kan stå å boble noken sekunder før du trekker kjelen vekk, men ikkje la den koke lenge for då risikerer du at vaniljekremen smaker egg. Avkjøl og rør inn mager kesam – men dette er ikkje nødvendig altså.
Tips: reduser maizenna til 15-20 g, og få vaniljesaus istedenfor. Perfekt til blant anna sunn&proteinrik sjokolademousse!
Server på fruktsalat, friske bær, lag ei kake eller fyll i gjærbakst. Den smaker også ypperlig med ei skei rett i munnen 🙂
Eg får så utrulig mange hyggelige tilbakemeldinger på bakgrunn av blogg/instagram for tida – eg må berre sei tusen takk til dåkke alle! Når blogg- favorittane/forbilda mine skriver blogganbefaling om bloggen min blir eg utrulig glad og ikkje minst overraska, det er noke eg ikkje kunne tenkt meg til i min villaste fantasi. Eg setter veldig stor pris på det, og alle dåkke som titter innom bloggen støtt og stadig, legger igjen kommentarer og det som følger med. Det gir meg masse motivasjon til å fortsette 🙂 Legg gjerne igjen kommentarer så eg kan klikke meg innom bloggen din også – kjekt å sjå kem som følger med!
Ønsker du å følge meg på instagram, så heite eg @lindastuhaug. Ønsker du å følge meg på facebook kan du gjere det HER eller trykke på bildet under.

Det er latterlig enkelt å lage sunnere alternativ uten unødvendig sukker. I mange av oppskriftene mine bruker eg typisk helsekost/iherb- ingredienser, men i denne oppskrifta er får du tak i alt på dagligvarebutikker, evt. må du kjøpe alternativ til sukker på en helsekostbutikk, men det er også til å finne i dei aller fleste butikker no. Håper du lar deg friste av sukkerfri vaniljekrem, det er såå godt på norske bær, då spesielt jordbær –

Sukkerfri vaniljekrem
5 dl melk, eg brukte ekstra lett
* 45 g sukrin+
2 vaniljestenger
30 g maizenna
3 eggeplommer
Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt

Du kan bytte sukrin+ med anna søtningsmiddel – splenda, sukrinmelis, sukrin, stevia osv. Pass på at det tilsvarer mengda, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin.

Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizennamel. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maizenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. Den kan stå å boble noken sekunder før du trekker kjelen vekk, men ikkje la den koke lenge for då risikerer du at vaniljekremen smaker egg. Avkjøl og rør inn mager kesam – men dette er ikkje nødvendig altså.

Tips: reduser maizenna til 15-20 g, og få vaniljesaus istedenfor. Perfekt til blant anna sunn&proteinrik sjokolademousse!


Server på fruktsalat, friske bær, lag ei kake eller fyll i gjærbakst. Den smaker også ypperlig med ei skei rett i munnen 🙂

Eg får så utrulig mange hyggelige tilbakemeldinger på bakgrunn av blogg/instagram for tida – eg må berre sei tusen takk til dåkke alle! Når blogg- favorittane/forbilda mine skriver blogganbefaling om bloggen min blir eg utrulig glad og ikkje minst overraska, det er noke eg ikkje kunne tenkt meg til i min villaste fantasi. Eg setter veldig stor pris på det, og alle dåkke som titter innom bloggen støtt og stadig, legger igjen kommentarer og det som følger med. Det gir meg masse motivasjon til å fortsette 🙂 Legg gjerne igjen kommentarer så eg kan klikke meg innom bloggen din også – kjekt å sjå kem som følger med!

Ønsker du å følge meg på instagram, så heite eg @lindastuhaug.
Ønsker du å følge meg på facebook kan du gjere det HER eller trykke på bildet under.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg