Linda Stuhaug

Sunne vaniljefudge med informasjon!

Sunne vaniljefudge med informasjon!
Heisann alle sammen! Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk for alle kommentarer, tilbakemeldinger, tips, råd, lykkeønskinger på gårsdagens innlegg, det gjekk over all forventning! Eg har lest kvar og en kommentar fleire ganger, men akkurat no har eg ikkje tid eller kapasitet til å svare alle sammen, det håper eg dere forstår. Det gir meg vertfall en enorm glede og motivasjon at dere engasjerer dere på mine vegner, det betyr utrulig masse! Ikkje minst at dere ser fram til litt nye vrier på nye oppskrifter framover, vi er visst mange i samme båt og det er jo kjekt å kunne dele tips, erfaringer og oppskrifter med kvarandre 🙂
Over til dagens oppskrift, som dere kjenner fra før. Dei sunne vaniljefudgene blei laga først i Januar, og har blitt posta fleire ganger i ulike varianter i ettertid. Det er definitivt en av mine mest populære oppskrifter, og eg får støtt og stadig gode tilbakemeldinger. Har du ikkje prøvd dei enda er det på høg tid! Eg har gjort to bittesmå endringer i oppskriften, og synes den blei hakket bedre, derfor poster eg den på nytt. I tillegg så ville eg skrive litt meir konkret og ryddig angående ingrediensbytting og ulike variasjoner man har av denne grunnoppskrifta.
Kor mange vaniljefudge du får, er avhengig av kor store du lager dei. Eg delte denne oppskrifta i 12 biter, men dei var ganske store. Då ligger kaloriinnholdet på ca 30 kalorier per bit, og enda færre jo fleire man får 🙂 Dei kan med fordel lages mindre!
Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk 2 dl vikingmelk (usøtet på boks) 40 g sukrin gold 15 g yaconsirup eller fibersirup gold 10 g ekte smør eller kokosfett evt. maldonsalt
Slik gjer du: 1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.
3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.
4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.
Tips og alternativer* – Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.
– Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.
– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke 🙂
Om eg kan få sei det sjølv, så er desse faktisk så gode at dei lett spises som helgekos, og det veit eg at eg ikkje er aleine om å synes 🙂
God torsdagskveld vidare!

Heisann alle sammen!
Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk for alle kommentarer, tilbakemeldinger, tips, råd, lykkeønskinger på gårsdagens innlegg, det gjekk over all forventning! Eg har lest kvar og en kommentar fleire ganger, men akkurat no har eg ikkje tid eller kapasitet til å svare alle sammen, det håper eg dere forstår. Det gir meg vertfall en enorm glede og motivasjon at dere engasjerer dere på mine vegner, det betyr utrulig masse! Ikkje minst at dere ser fram til litt nye vrier på nye oppskrifter framover, vi er visst mange i samme båt og det er jo kjekt å kunne dele tips, erfaringer og oppskrifter med kvarandre 🙂

Over til dagens oppskrift, som dere kjenner fra før.
Dei sunne vaniljefudgene blei laga først i Januar, og har blitt posta fleire ganger i ulike varianter i ettertid. Det er definitivt en av mine mest populære oppskrifter, og eg får støtt og stadig gode tilbakemeldinger. Har du ikkje prøvd dei enda er det på høg tid! Eg har gjort to bittesmå endringer i oppskriften, og synes den blei hakket bedre, derfor poster eg den på nytt. I tillegg så ville eg skrive litt meir konkret og ryddig angående ingrediensbytting og ulike variasjoner man har av denne grunnoppskrifta.

Kor mange vaniljefudge du får, er avhengig av kor store du lager dei. Eg delte denne oppskrifta i 12 biter, men dei var ganske store. Då ligger kaloriinnholdet på ca 30 kalorier per bit, og enda færre jo fleire man får 🙂 Dei kan med fordel lages mindre!

Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g  sukrin gold
15 g  yaconsirup eller  fibersirup gold
10 g ekte smør eller kokosfett
evt. maldonsalt

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.

3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.

Tips og alternativer*
– Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.

– Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.

– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke 🙂

Om eg kan få sei det sjølv, så er desse faktisk så gode at dei lett spises som helgekos, og det veit eg at eg ikkje er aleine om å synes 🙂

God torsdagskveld vidare!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg