Linda Stuhaug

Proteinrike havrerundstykker med chiafrø

Proteinrike havrerundstykker med chiafrø
God onsdag!
Håper alle har en fin dag så langt! Her skinner sola, og sjølv om det er litt surt å sitte inne med oppgava mi, så er det digg å tenke på at dagens luftetur kjem til å gjere ekstra godt 🙂
Det begynner å samle seg opp den del ulike varianter av desse proteinrike havrerundstykkene her på bloggen. Ikkje berre er dei lage i både brød, scones, langpannebrød også vidare, men eg varierer også litt med ulike tilsetninger og smaker. Idag har eg en ny vri til dåkke, nemlig proteinrike havrerundstykker med chiafrø:
Her har eg altså bytta ut deler av havregrynet/havremjølet med chiafrø. Chiafrø gir ikkje fra seg noko smak, men som mange av dåkke sikkert veit, så er chiafrø eit skikkelig superfrø med masse næring, i tillegg gir det en ekstra saftighet til rundstykka! Chiafrø får du kjøpt på dei aller fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, ellers finner du det garantert på helsekostbutikk.
Proteinrike havrerundstykker med chiafrø, 12 stk 4 egg 400 g (1 stor boks) cottage cheese 100 g original kesam 4 ss chiafrø 1 ss bakepulver 1 ts salt 200 g havremjøl* 200 g havregryn*
* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat.
PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett chiafrø, havregryn, bakepulver og salt, rør godt. La blandinga stå i minst 15 minutt (dette er for at chiafrøa skal få svelle).
2. Bland deretter inn havremjøl. Eg pleier å kna havremjølet inn med hendene. La deiga svelle eit par minutter, før du før du former til 12 rundstykker med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen. PS! med våte hender skal rundstykka sjå ut som på bildet før steiking. Er deiga veldig laus, tilsett litt meir havremjøl.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-25 minutter, eller til rundstykka har fått en gyllen farge og er gjennomstekt (sjekk også undersida av rundstykka). Avkjøl på rist. Rundstykka held seg ferske i minst 3 dager.
Perfekte til frukost, i matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat. Desse har eg ofte med som turmat også, og dei passer med både salt og søtt påølegg.
Rundstykka kan fint frysast! Dei smaker absolutt like godt etter frysing, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – og frys ned halvparten 🙂
Rundstykker som passer både små og store mager – prøv desse til barna også!
Og som dei fleste veit som har laga slike typer rundstykker før – resultatet blir supersaftig og dei er veldig gode. Nam!
Imorgon er det jo Kristi himmelfartsdag og du har kanskje fri? Lag desse til frukost for heile familien! Smaker fantastisk godt nybakte 🙂 TIPS! Lag klar deiga ikveld, så gjenstår det kun steiking på morgonkvisten, så har du rundstykker på under halvtimen!
Velbekomme♥

God onsdag!

Håper alle har en fin dag så langt! Her skinner sola, og sjølv om det er litt surt å sitte inne med oppgava mi, så er det digg å tenke på at dagens luftetur kjem til å gjere ekstra godt 🙂

Det begynner å samle seg opp den del ulike varianter av desse proteinrike havrerundstykkene her på bloggen. Ikkje berre er dei lage i både brød, scones, langpannebrød også vidare, men eg varierer også litt med ulike tilsetninger og smaker. Idag har eg en ny vri til dåkke, nemlig proteinrike havrerundstykker med chiafrø:

Her har eg altså bytta ut deler av havregrynet/havremjølet med chiafrø. Chiafrø gir ikkje fra seg noko smak, men som mange av dåkke sikkert veit, så er chiafrø eit skikkelig superfrø med masse næring, i tillegg gir det en ekstra saftighet til rundstykka! Chiafrø får du kjøpt på dei aller fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, ellers finner du det garantert på helsekostbutikk.

Proteinrike havrerundstykker med chiafrø, 12 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam
4 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*

* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat.

PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett chiafrø, havregryn, bakepulver og salt, rør godt. La blandinga stå i minst 15 minutt (dette er for at chiafrøa skal få svelle).

2. Bland deretter inn havremjøl. Eg pleier å kna havremjølet inn med hendene. La deiga svelle eit par minutter, før du før du former til 12 rundstykker med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen. PS! med våte hender skal rundstykka sjå ut som på bildet før steiking. Er deiga veldig laus, tilsett litt meir havremjøl.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-25 minutter, eller til rundstykka har fått en gyllen farge og er gjennomstekt (sjekk også undersida av rundstykka). Avkjøl på rist. Rundstykka held seg ferske i minst 3 dager.

Perfekte til frukost, i matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat. Desse har eg ofte med som turmat også, og dei passer med både salt og søtt påølegg.

Rundstykka kan fint frysast! Dei smaker absolutt like godt etter frysing, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – og frys ned halvparten 🙂

Rundstykker som passer både små og store mager – prøv desse til barna også!

Og som dei fleste veit som har laga slike typer rundstykker før – resultatet blir supersaftig og dei er veldig gode. Nam!

Imorgon er det jo Kristi himmelfartsdag og du har kanskje fri? Lag desse til frukost for heile familien! Smaker fantastisk godt nybakte 🙂 TIPS! Lag klar deiga ikveld, så gjenstår det kun steiking på morgonkvisten, så har du rundstykker på under halvtimen!

Velbekomme♥

60 Kommentarer

M

Marit

8. september 2020

Kan jeg bytte ut cottage cheese med kokoskrem for å gjøre det melkefritt?

Linda Stuhaug

9. september 2020

Du kan prøve, men det vil naturligvis ikkje bli heilt det samme 🙂

L

Lise

12. juli 2020

Disse var knallgode! Og så kjekt å ha liggende i fryseren og bare ta ut etterhvert! Jeg har prøvd oppskrifter fra andre nettsider, men syns det ble for mye eggesmak. Disse var helt perfekte!

Linda Stuhaug

12. juli 2020

Det er veldig kjekt å lese, Lise 😀

E

Elisabeth

16. november 2018

Hei 🙂 Desse såg gode ut! Trur du det er mogleg å legge rundstykka på brett kvelden i forvegen? 🙂

Linda Stuhaug

18. november 2018

Det er nok fullt mulig, ja 🙂

V

Vilja

22. mai 2021

Hei, skal ovnen stå på over- og undervarme eller varmluft?

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Du kan bruke begge deler 🙂

M

Mathilde

7. mars 2021

Hei hvis man vil doble oppskrifta, må man bruke 8 egg da?

Linda Stuhaug

7. mars 2021

Alle ingrediensane skal doblest ved dobbel oppskrift 🙂

C

Cath

16. februar 2021

Kan jeg lage disse med annet mel enn havremel? Har sammalt hvete og rugmel.

Linda Stuhaug

17. februar 2021

Ja 🙂

R

Randi Trøan Larsen

13. februar 2021

Kjempegode! Laget for andre gang denne uka!

Linda Stuhaug

14. februar 2021

Fantastisk!! 🙂

H

Hilde Arnestad

14. februar 2019

Saftige og kjempegode☺️ Takk for at du deler oppskriften

Linda Stuhaug

15. februar 2019

Veldig kjekt du liker oppskrifta, Hilde!! 🙂

S

Sara

18. februar 2020

Skikkelig gode! Elsker disse! Men jeg lurer på en ting, vet du hvor mange karbohydrater det er i denne røra?

Linda Stuhaug

19. februar 2020

Så kjekt å lese, Sara 🙂 Må du vite karbohydrater; bruk f.eks kostholdsplanleggeren for å finne det ut 🙂

T

Tanja

12. februar 2020

Jeg tåler ikke laktose, vet du hva kan jeg bruke istedenfor kesam? Tror laktosefri kun kommer i vanilje.

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Laktosefri rømme eller creme fraiche 🙂

L

Lisa

9. november 2019

Viss eg brukar to små boksar cottage cheese istaden for ein stor(siden det er det eg har i kjøleskapet) kor masse ekstra havregryn eller chia kan eg bruke då trur du?

Linda Stuhaug

11. november 2019

Du må nesten berre prøve deg litt fram. Vil heller anbefale å bruke litt ekstra havremjøl, 50-100 g 🙂

K

Kaia

13. mai 2018

Disse var kjempegode! Laget dobbelt porsjon, så nå har jeg lunsj i flere dager framover:) Tusen takk for gode oppskrifter!

Linda Stuhaug

13. mai 2018

Så kjekt å lese, Kaia 😀 En glede å inspirere med oppskrifter <3

R

Rita Heigre

13. mai 2018

Hei, er disse lavkarbo?

Linda Stuhaug

13. mai 2018

Visst du følger eit lavkarbo kosthold så rekner eg med du har nok kjennskap til kostholdet at du kan svare på det sjølv 🙂 Ingen såkalte lavkabo kosthold er like, så det kjem veldig an på kor «streng» du er.

M

Maja

12. mai 2018

Hvis du venter til neste dag, lar du da deigen stå i kjøleskapet over natta?

Linda Stuhaug

12. mai 2018

Det må du gjere ja 🙂

S

Solveig

7. april 2022

Hei. Lurer på en ting, er havremel sunt ?

Linda Stuhaug

8. april 2022

Ja :)

K

Kristina

11. mai 2018

Lagde en porsjon og fryste ned. Tok opp i dag til frokost, sååå gode på smak og veldig saftige. Takk for oppskrift 🙂 Ha en fin dag og helg når den tid kommer <3 Klem

Linda Stuhaug

11. mai 2018

Fantastisk, Kristina 😀 Det er det som er ekstra digg med desse rundstykkene: dei smaker minst like godt etter frysing! God helg til deg også <3 klem!

J

Julia

11. mai 2018

Kjempe gode, disse falt virkelig i smak hos oss!

Linda Stuhaug

11. mai 2018

Såå kjekt, Julia!! 🙂 God helg <3

M

Marianne

11. mai 2018

Hei Linda, bruker du mager eller original cottage cheese i denne oppskriften?

Linda Stuhaug

11. mai 2018

Så og sei alltid original, med mindre butikken er utsolgt 🙂

S

Siri

10. mai 2018

Kan de lages med mager kesam?

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Med kun 100 g i denne oppskrifta ift. mengden cottage cheese går det nok fint, men vanligvis anbefaler eg alltid originalkesam til oppskrifter som skal steikast/varmast 😉 Mager kesam tåla i utgangspunktet ikkje oppvarming.

K

Karina

9. mai 2018

Kan de lages uten egg?

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Det har eg dessverre ingen konkret oppskrift på :/ Men eg veit lesere bruker «no egg» erstatter i mange av mine oppskrifter 🙂

K

Kjersti

9. mai 2018

Disse såg helt himmelske ut! Har du noe mål på kalori innhold per rundstykke?

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Supergode og saftige rundstykker 🙂 Kaloriinnhold ofra eg ikkje en tanke med mindre det står i innlegget, så det har eg med andre ord ikkje gjort her 😉

S

Sarah

9. mai 2018

Nam! Disse så gode ut 😀 Må prøves!

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Håpa du lika dei, Sarah 🙂

K

Kaja

26. april 2020

Hva tror du om å tilsette litt revet gulrot i disse? Eller vil det bli for bløtt

Linda Stuhaug

27. april 2020

Det blir jo som oppskrifta eg har med gulrot 🙂 Det blir nok bra det! https://www.lindastuhaug.no/2017/06/15/proteinrike-havrerundstykker-med-gulrot/

R

Reidar Strømme

25. september 2018

Hei. Har laget disse rundstykkene ei gong, var skikkelig gode. No vil eg prøva med dobbel oppskrift, altså på to brett. Det står at bretta skal være midt i ovnen. Når eg no skal ha to brett kan eg ha begge i ovnen med det samme? Går det å bruke varmluft?

Linda Stuhaug

26. september 2018

Du må bruke varmluft skal du steike begge bretta samtidig, men eg anbefaler egentlig å steike eit og eit brett likevell – for å vere sikker på at rundstykka blir gjennomstekte 🙂 Velger du varmluft, reduser gjerne litt på gradene.

L

Lill

16. september 2018

Akkurat det samme skjedde med mine. De ble klissete inni. Måtte kaste alle. Stekte i 22 min.

Linda Stuhaug

18. september 2018

Lot du dei avjkøle? Dei SKAL vere litt klissette. Dette er ikkje gjærbakst! Og sjekka du underveis at dei var gjennomstekt? Har ingenting å sei om dei må stå 15, 22 eller 35 minutt for å få dei gjennomstekt i din ovn, alle ovner er forskjellige – derfor skriver eg det slik som eg gjer i teksten 🙂

S

Stine

16. september 2018

Lagde disse nå, men de flyter bare utover ved steking:( Fulgte oppskriften nøyaktig og synes ikke deigen var spesielt løs. Hva har jeg gjort feil tro…

Linda Stuhaug

18. september 2018

Det er veldig vanskelig for meg å svare på når du skriver at du fulgte oppskrifter nøyaktig.. Dei skal ikkje flyte utover ved steiking, bildene viser korleis resultatet skal vere.. Var rundstykka slik som bildet viser før steiking? 🙂

M

Marianne

15. september 2018

Heisann. Nett laga rundstykkene. Eg tykte dei var veldig gode på smak,men litt «klissete » når eg skar gjennom. Er det slik dei er?Eg måtte steike dei i nesten ein halvtime før dei vart gylne,så dei må ha vore gjennomsteikt? Elles tusen takk for flotte og gode oppskrifter og middagstips

Linda Stuhaug

18. september 2018

Alle ovner er forskjellige, nokon må steike oppskrifter enten mindre eller lengre enn det som står. Derfor skriver eg «til dei har fått en gyllen farge og er gjennomstekt» – dette må man rett og slett justere etter sin egen ovn. Og desse rundstykka SKAL bli litt klissete 😉

M

MH

9. september 2018

hever disse? er det mulig å ha i gjør hvis de skal be litt større og ekstra luftig?

Linda Stuhaug

9. september 2018

Dei hever litt ja, men dette er jo ikkje gjærbakst, og blir ikkje som «vanlige rundstykker» 😉

E

Ema

26. mars 2020

Ser så godt ut!! Kan deigen fryses ned, slik at man får servert nystekte rundstykker neste morgen f.eks.? 🙂

Linda Stuhaug

27. mars 2020

Trenger ikkje fryse den for en dag. La den stå i kjøleskapet 🙂

E

Emilie

18. juni 2018

Hej Linda. Jeg bor i Danmark og jeg tror ikke vi har Kesam – men så vidt jeg kan søge mig frem til, så er det en yoghurt/kvark med 7% fedt. Tror du creme fraiche eller græsk yoghurt med lignende fedtprocent kan bruges i stedet for? 🙂 – Emilie

Linda Stuhaug

19. juni 2018

Hei! Ja, absolutt. Kesam er jo kvarg 🙂 Berre hugs å ikkje bruk veldig magre produkter, helst minst 7% fett som tilsvarer fettinnholdet i kesamen 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg