Annonse
9. mai 2018
Proteinrike havrerundstykker med chiafrø
God onsdag!
Håper alle har en fin dag så langt! Her skinner sola, og sjølv om det er litt surt å sitte inne med oppgava mi, så er det digg å tenke på at dagens luftetur kjem til å gjere ekstra godt 🙂
Det begynner å samle seg opp den del ulike varianter av desse proteinrike havrerundstykkene her på bloggen. Ikkje berre er dei lage i både brød, scones, langpannebrød også vidare, men eg varierer også litt med ulike tilsetninger og smaker. Idag har eg en ny vri til dåkke, nemlig proteinrike havrerundstykker med chiafrø:
Her har eg altså bytta ut deler av havregrynet/havremjølet med chiafrø. Chiafrø gir ikkje fra seg noko smak, men som mange av dåkke sikkert veit, så er chiafrø eit skikkelig superfrø med masse næring, i tillegg gir det en ekstra saftighet til rundstykka! Chiafrø får du kjøpt på dei aller fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, ellers finner du det garantert på helsekostbutikk.
Proteinrike havrerundstykker med chiafrø, 12 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam
4 ss chiafrø
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*
* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat.
PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!
Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett chiafrø, havregryn, bakepulver og salt, rør godt. La blandinga stå i minst 15 minutt (dette er for at chiafrøa skal få svelle).
2. Bland deretter inn havremjøl. Eg pleier å kna havremjølet inn med hendene. La deiga svelle eit par minutter, før du før du former til 12 rundstykker med våte hender. Legg på eit steikebrett med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen. PS! med våte hender skal rundstykka sjå ut som på bildet før steiking. Er deiga veldig laus, tilsett litt meir havremjøl.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-25 minutter, eller til rundstykka har fått en gyllen farge og er gjennomstekt (sjekk også undersida av rundstykka). Avkjøl på rist. Rundstykka held seg ferske i minst 3 dager.
Perfekte til frukost, i matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat. Desse har eg ofte med som turmat også, og dei passer med både salt og søtt påølegg.
Rundstykka kan fint frysast! Dei smaker absolutt like godt etter frysing, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – og frys ned halvparten 🙂
Rundstykker som passer både små og store mager – prøv desse til barna også!
Og som dei fleste veit som har laga slike typer rundstykker før – resultatet blir supersaftig og dei er veldig gode. Nam!
Imorgon er det jo Kristi himmelfartsdag og du har kanskje fri? Lag desse til frukost for heile familien! Smaker fantastisk godt nybakte 🙂 TIPS! Lag klar deiga ikveld, så gjenstår det kun steiking på morgonkvisten, så har du rundstykker på under halvtimen!
Velbekomme♥
Annonse
68 Kommentarer
Marit
8. september 2020
Linda Stuhaug
9. september 2020
Lise
12. juli 2020
Linda Stuhaug
12. juli 2020
Elisabeth
16. november 2018
Linda Stuhaug
18. november 2018
Vilja
22. mai 2021
Linda Stuhaug
23. mai 2021
Linn
11. april 2024
Linda Stuhaug
12. april 2024
Mathilde
7. mars 2021
Linda Stuhaug
7. mars 2021
Cath
16. februar 2021
Linda Stuhaug
17. februar 2021
Randi Trøan Larsen
13. februar 2021
Linda Stuhaug
14. februar 2021
Hilde Arnestad
14. februar 2019
Linda Stuhaug
15. februar 2019
Sara
18. februar 2020
Linda Stuhaug
19. februar 2020
Tanja
12. februar 2020
Linda Stuhaug
13. februar 2020
Lisa
9. november 2019
Linda Stuhaug
11. november 2019
Kaia
13. mai 2018
Linda Stuhaug
13. mai 2018
Rita Heigre
13. mai 2018
Linda Stuhaug
13. mai 2018
Maja
12. mai 2018
Linda Stuhaug
12. mai 2018
Solveig
7. april 2022
Linda Stuhaug
8. april 2022
Kristina
11. mai 2018
Linda Stuhaug
11. mai 2018
Julia
11. mai 2018
Linda Stuhaug
11. mai 2018
Marianne
11. mai 2018
Linda Stuhaug
11. mai 2018
Siri
10. mai 2018
Linda Stuhaug
10. mai 2018
Karina
9. mai 2018
Linda Stuhaug
10. mai 2018
Kjersti
9. mai 2018
Linda Stuhaug
10. mai 2018
Sarah
9. mai 2018
Linda Stuhaug
10. mai 2018
Camilla
8. februar 2023
Linda Stuhaug
10. februar 2023
Kaja
26. april 2020
Linda Stuhaug
27. april 2020
Reidar Strømme
25. september 2018
Linda Stuhaug
26. september 2018
Lill
16. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
Stine
16. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
Marianne
15. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
MH
9. september 2018
Linda Stuhaug
9. september 2018
Ema
26. mars 2020
Linda Stuhaug
27. mars 2020
Emilie
18. juni 2018
Linda Stuhaug
19. juni 2018
Anita
14. november 2023
Linda Stuhaug
15. november 2023
Randi Tangen
11. februar 2024
Linda Stuhaug
13. februar 2024
SKRIV EN KOMMENTAR