Linda Stuhaug

Quinoasalat med søtpotet, mango og fetaost

Quinoasalat med søtpotet, mango og fetaost
Mandag igjen…
… og idag deler eg en skikkelig digg quinoasalat! Denne quinoasalaten passer like godt som en egen (kjøttfri) lunsj- eller middagsrett, som tilbehør til middagen (kjøtt/fisk/kylling) eller som tilbehør til grillmaten. Grillsesongen fikk en pangstart hos oss forrige veke, og denne blei servert som en del av tilbehøret til kyllingspyd og sommarkoteletta, og det passa heilt ypperlig!
Den er også så god i seg sjølv at ekstra tilbehør trengst ikkje. Eg er virkelig glad i slike lette, gode salater til lunsj på varme dager, så restane kan du fint nyte til lunsj eller ta med i matpakken 🙂
Quinoasalat med søtpotet, mango og fetast, 1 stor skål 2 dl quinoa 1 stor søtpotet (500 g) 1/2 mango 1/2 agurk 1 pk cherrytomater 150-200 g salatblanding (eg brukte spinat og ruccola) 1 glass apetina fetaost
Slik gjer du: 1. Skrell og kutt søtpotet i terninger. Steik på 200 grader til dei er gylne og møre, ca. 15-20 minutt. Avkjøl litt. I mellomtida gjer du resten klart;
2. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
3. Kutt mango og agurk i biter, cherrytomater i 2/4 og bland sammen med salatblanding og fetaost. Når søtpotetene og quinoaen er avkjølt blander du alt sammen i ei skål.
4. Server!
En perfekt kombinasjon av smak og konsistens♥ Visst du ete denne som en egen lunsj- eller middagsrett, så anbefaler eg en slags dressing av kesam/rømme og grønn pesto, som blandast ca. 50/50. Så godt! Denne kan du sjølvsagt ha om salaten er som tilbehør også. Berre en klatt kesam, rømme, kvitløksdressing eller guacamole gjer seg også som topping på salaten, men det er ikkje nødvendig.
Selfølgelig kan du mikse og trikse litt med andre ingredienser om du ikkje har alt, eller har lyst å bruke noko anna. Druer eller granateple framfor mango, paprika framfor tomater, dropp fetaost om du ikkje liker eller tåler det (avokado er super erstatning).
Her er ingen fasit, men denne sammensetninga var veldig god altså 🙂
En salat som eg håper faller i smak hos fleire! Eg gleda meg sånn til å dele masse sommaroppskrifter framover, og lurer på om eg skal lage en egen «sommarmat» kategori, kva seier dåkke til det? 🙂 Då tenker eg å samle oppskrifter som grillmat/tilbehør til grillmaten, is, smoothie, lette salater, kalde drikker, sommerdesserter også vidare. Alle desse kategoriane er jo fra før i menyen, men det vil jo bli noko anna når det er samla.
Gi meg gjerne en tilbakemelding, visst det ikkje er interessant så bruker eg ikkje mykje tid på å samle sammen det eg allerede har!
Nyt mandagen alle sammen!

Mandag igjen…

… og idag deler eg en skikkelig digg quinoasalat! Denne quinoasalaten passer like godt som en egen (kjøttfri) lunsj- eller middagsrett, som tilbehør til middagen (kjøtt/fisk/kylling) eller som tilbehør til grillmaten. Grillsesongen fikk en pangstart hos oss forrige veke, og denne blei servert som en del av tilbehøret til kyllingspyd og sommarkoteletta, og det passa heilt ypperlig!

Den er også så god i seg sjølv at ekstra tilbehør trengst ikkje. Eg er virkelig glad i slike lette, gode salater til lunsj på varme dager, så restane kan du fint nyte til lunsj eller ta med i matpakken 🙂

Quinoasalat med søtpotet, mango og fetast, 1 stor skål
2 dl quinoa
1 stor søtpotet (500 g)
1/2 mango
1/2 agurk
1 pk cherrytomater
150-200 g salatblanding (eg brukte spinat og ruccola)
1 glass apetina fetaost

Slik gjer du:
1. Skrell og kutt søtpotet i terninger. Steik på 200 grader til dei er gylne og møre, ca. 15-20 minutt. Avkjøl litt. I mellomtida gjer du resten klart;

2. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).

3. Kutt mango og agurk i biter, cherrytomater i 2/4 og bland sammen med salatblanding og fetaost. Når søtpotetene og quinoaen er avkjølt blander du alt sammen i ei skål.

4. Server!

En perfekt kombinasjon av smak og konsistens♥ Visst du ete denne som en egen lunsj- eller middagsrett, så anbefaler eg en slags dressing av kesam/rømme og grønn pesto, som blandast ca. 50/50. Så godt! Denne kan du sjølvsagt ha om salaten er som tilbehør også. Berre en klatt kesam, rømme, kvitløksdressing eller guacamole gjer seg også som topping på salaten, men det er ikkje nødvendig.

Selfølgelig kan du mikse og trikse litt med andre ingredienser om du ikkje har alt, eller har lyst å bruke noko anna. Druer eller granateple framfor mango, paprika framfor tomater, dropp fetaost om du ikkje liker eller tåler det (avokado er super erstatning).

Her er ingen fasit, men denne sammensetninga var veldig god altså 🙂

En salat som eg håper faller i smak hos fleire! Eg gleda meg sånn til å dele masse sommaroppskrifter framover, og lurer på om eg skal lage en egen «sommarmat» kategori, kva seier dåkke til det? 🙂 Då tenker eg å samle oppskrifter som grillmat/tilbehør til grillmaten, is, smoothie, lette salater, kalde drikker, sommerdesserter også vidare. Alle desse kategoriane er jo fra før i menyen, men det vil jo bli noko anna når det er samla.

Gi meg gjerne en tilbakemelding, visst det ikkje er interessant så bruker eg ikkje mykje tid på å samle sammen det eg allerede har!

Nyt mandagen alle sammen!

26 Kommentarer

B

Birgit Brill.

4. juni 2021

Helt supert med egen sommermatkategori.Holer på med en kraftig vektreduksjon og bruker dine oppskrifter mye .Deilig og sunt.Og en sunnere kakebit i ny og ne.I dag blir det quinoasalat .

Linda Stuhaug

4. juni 2021

Så hyggelig å lese, Birgit 😀 Håpe eg kan inspirere mykje framover! God helg 🙂

I

Ingunn Sigdestad Hansson

15. mai 2021

Sommarmat kategori höres toppen ut Linda! Du er fantastisk! Masse gode oppskrifter Mvh Ingunn

Linda Stuhaug

17. mai 2021

Så bra Ingunn 😀

A

Anja

23. mai 2018

Hei! Veldig positiv til forslaget om å lage sommermeny! Gjerne med noen enkle retter som kan tilberedes når man kun har et enkelt kjøkken i en båt og grill til rådighet:)

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Supert forslag, Anja 😀 Det skal en notere meg!

S

Sonja

22. mai 2018

Ja til sommerkategori! Husker jeg savnet det veldig i fjor sommer hos deg!:)

Linda Stuhaug

22. mai 2018

Sommarmat blir det! Må berre få levert bacheloroppgava, hehe 🙂

M

Mari

21. mai 2018

Hei, du må jo lage store mengder mat jeg tenker spesielt når du lager så mange ukes menyer, kaker osv. Gir du dem bort til venner å orginiasjoner? Det har jeg lurt på i mange år:) ikke relatert til oppskriften. Men jeg følger bloggen din ofte,samt har prøvd oppskriftene dine

Linda Stuhaug

21. mai 2018

Hei! Vekemenyane er jo oppskrifter samla fra arkivet 🙂 Eg lager ikkje så mykje mat som det «virker som», eg har knapt stått på kjøkkenet sida før påske, når eg starta på bacheloroppgava mi, hehe. Har massevis av oppskrifter samla opp, også lager eg kanskje eit par i veka relatert til bloggen 🙂

M

Mari

22. mai 2018

Aha Okey jeg skjønner:) jeg var bare nyskjerrig:)

Linda Stuhaug

22. mai 2018

Asbolutt lov å vere nysgjerrig 😀

A

Anne-Lise Ulvik

20. mai 2018

Ja til sommarmeny

Linda Stuhaug

21. mai 2018

Sommarmeny skal det bli 😀

H

Heidi

15. mai 2018

Denne salaten var så god til middag på balkongen i går og ekstra deilig til lunsj ved siden av oppgaveskriving idag. JA til en kategori med sommermat☀️

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Sant den var god? Eg er heilt hekta på quinoasalat om dagane – og denne er blant favorittane 😀 Sommarmat skal det bli!! 🙂

G

Guro

14. mai 2018

Ja til egen sommerkategori! Denne salaten så kjempe god ut

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Den var SÅ god! Nydelig til lunsj dagen etterpå og 😀

E

Eileen

14. mai 2018

Så godt det såg ut! En sommerkategori hadde vært supert!

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Så bra du synes det! Sommerkategori skal eg prøve å få til snarast 🙂

A

Anna

28. mai 2020

Dette ble dagens middag, og så utrolig godt det ble! Jeg mikset også sammen en dressing av kesam, hvitløk og lime, og det smakte nydelig i denne salaten. Heldige meg har rester i morgen 😀

Linda Stuhaug

31. mai 2020

Fantastisk 😀 kjekt den falt i smak!! 🙂

A

Astrid

19. mars 2020

Lagde denne til pappa og meg i fjor, og selv om han er skeptisk til «sunne ting» så elsket han denne! Han sa faktisk at det var den beste salaten han hadde smakt. Så nå tenkte jeg å lage den igjen til hele familien. Når vi er fire stk, tror du jeg bør doble oppskriften? Ha en fin dag 🙂

Linda Stuhaug

19. mars 2020

Wow, så fantastisk 😀 Skal oppskrifta serverast aleine til fire stk ville eg nok dobla for å vere på den sikre sida 🙂 Er det derimot tilbehør holder det nok med en oppskrift. Restane er jo gull å ha til lunsj dagen etterpå 😀

A

Astrid

3. april 2020

Ja det har du rett i! Takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

3. april 2020

🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg