Annonse
14. mai 2018
Quinoasalat med søtpotet, mango og fetaost
Mandag igjen…
… og idag deler eg en skikkelig digg quinoasalat! Denne quinoasalaten passer like godt som en egen (kjøttfri) lunsj- eller middagsrett, som tilbehør til middagen (kjøtt/fisk/kylling) eller som tilbehør til grillmaten. Grillsesongen fikk en pangstart hos oss forrige veke, og denne blei servert som en del av tilbehøret til kyllingspyd og sommarkoteletta, og det passa heilt ypperlig!
Den er også så god i seg sjølv at ekstra tilbehør trengst ikkje. Eg er virkelig glad i slike lette, gode salater til lunsj på varme dager, så restane kan du fint nyte til lunsj eller ta med i matpakken 🙂
Quinoasalat med søtpotet, mango og fetast, 1 stor skål
2 dl quinoa
1 stor søtpotet (500 g)
1/2 mango
1/2 agurk
1 pk cherrytomater
150-200 g salatblanding (eg brukte spinat og ruccola)
1 glass apetina fetaost
Slik gjer du:
1. Skrell og kutt søtpotet i terninger. Steik på 200 grader til dei er gylne og møre, ca. 15-20 minutt. Avkjøl litt. I mellomtida gjer du resten klart;
2. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl (hurtigavkjøl gjerne i frysaren).
3. Kutt mango og agurk i biter, cherrytomater i 2/4 og bland sammen med salatblanding og fetaost. Når søtpotetene og quinoaen er avkjølt blander du alt sammen i ei skål.
4. Server!
En perfekt kombinasjon av smak og konsistens♥ Visst du ete denne som en egen lunsj- eller middagsrett, så anbefaler eg en slags dressing av kesam/rømme og grønn pesto, som blandast ca. 50/50. Så godt! Denne kan du sjølvsagt ha om salaten er som tilbehør også. Berre en klatt kesam, rømme, kvitløksdressing eller guacamole gjer seg også som topping på salaten, men det er ikkje nødvendig.
Selfølgelig kan du mikse og trikse litt med andre ingredienser om du ikkje har alt, eller har lyst å bruke noko anna. Druer eller granateple framfor mango, paprika framfor tomater, dropp fetaost om du ikkje liker eller tåler det (avokado er super erstatning).
Her er ingen fasit, men denne sammensetninga var veldig god altså 🙂
En salat som eg håper faller i smak hos fleire! Eg gleda meg sånn til å dele masse sommaroppskrifter framover, og lurer på om eg skal lage en egen «sommarmat» kategori, kva seier dåkke til det? 🙂 Då tenker eg å samle oppskrifter som grillmat/tilbehør til grillmaten, is, smoothie, lette salater, kalde drikker, sommerdesserter også vidare. Alle desse kategoriane er jo fra før i menyen, men det vil jo bli noko anna når det er samla.
Gi meg gjerne en tilbakemelding, visst det ikkje er interessant så bruker eg ikkje mykje tid på å samle sammen det eg allerede har!
Nyt mandagen alle sammen!
Annonse
26 Kommentarer
Birgit Brill.
4. juni 2021
Linda Stuhaug
4. juni 2021
Ingunn Sigdestad Hansson
15. mai 2021
Linda Stuhaug
17. mai 2021
Anja
23. mai 2018
Linda Stuhaug
23. mai 2018
Sonja
22. mai 2018
Linda Stuhaug
22. mai 2018
Mari
21. mai 2018
Linda Stuhaug
21. mai 2018
Mari
22. mai 2018
Linda Stuhaug
22. mai 2018
Anne-Lise Ulvik
20. mai 2018
Linda Stuhaug
21. mai 2018
Heidi
15. mai 2018
Linda Stuhaug
15. mai 2018
Guro
14. mai 2018
Linda Stuhaug
15. mai 2018
Eileen
14. mai 2018
Linda Stuhaug
15. mai 2018
Anna
28. mai 2020
Linda Stuhaug
31. mai 2020
Astrid
19. mars 2020
Linda Stuhaug
19. mars 2020
Astrid
3. april 2020
Linda Stuhaug
3. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR