Annonse
Rabarbra- og jordbærsyltetøy uten sukker
Innholder annonselenker
God lørdagsmorgen!
Det er sesong for både rabarbra og jordbær, en kombinasjon som er fantastisk god i både kaker, desserter, saft, syltetøy. Eg har laga eit sukkerfritt syltetøy med nettopp rabarbra og jordbær, som blei friskt, søtt og veldig godt! Enkelt å lage og det krever ikkje for mange ingredienser:
Psst.. bytt gjerne jordbær med meir rabarbra for eit reint rabarbrasyltetøy. Lages på akkurat samme måten!
Du trenger, 1 stort glass
300 g rabarbra
200 g ferske jordbær
50 g sukrin+ *
50 g sukrin gold * (bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker)
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
Vask og del rabarbraen i skiver på ca. 1 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring og la blandinga stå på lav varme å trekke. Etter 15-20 minutter blir frukten mjuk og får syltetøy- konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker syltetøyet søtere.
Får du eit kvitt skum under koking av syltetøyet, fjerner du dette. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Bruk akkurat der du vanligvis bruker syltetøy 🙂 Smaker nydelig på ferske rundstykker, vafler, pannekaker, røre inn i havregrøten eller yoghurtblandinga, i bakst med meir!
Eg har fleire sukkerfri oppskrifter med rabarbra på lur, blant anna rabarbrasaft:
For en herlig frukt som er i sesong. Den skal utnyttes til det fulle framover 🙂
Fortell gjerne kva din favoritt oppskrift med rabarbra er!
Til slutt til eg berre tipse dere om ryddesalget til x-life der det er minst 50% rabatt på hundrevis av varer! Utvalget finner du her.
Annonse
11 Kommentarer
Hanne Marit Holten
10. juni 2021

Linda Stuhaug
11. juni 2021
Ida
25. september 2019

Linda Stuhaug
26. september 2019
Siri Lunnan
14. juli 2019

Linda Stuhaug
14. juli 2019
Isabelle
7. juni 2019
Isabelle
7. juni 2019

Linda Stuhaug
9. juni 2019
Christina
19. juni 2018

Linda Stuhaug
21. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR