Annonse
16. oktober 2019
Saftige havrescones
Hei godtfolk!
Først og fremst: tusen takk for alle tilbakemeldinger på mandagens bok-nyhet♥ Veldig kjekt at så mange gleder seg, det er virkelig stas! Vi jobber no med siste innspurt, boka blir sendt til trykk i slutten av neste veke – så det ser eg veldig fram til 🙂
Men, over til dagens oppskrift – saftige havrescones! Desse er grove, veldig gode og ferdige på kort tid. Perfekt å slenge sammen som eit ekstra tilbehør til middagen (salat, suppe, gryte…), til frukost, turmat, matpakken eller kveldsmaten.
Du trenger, 8 store biter
1 boks, 300 g original kesam*
1 dl valgfri melk
100 g havregryn
150 g havremjøl
150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
1 toppa ss bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader over-undervarme. Bland sammen kesam, melk, havregryn, havremjøl, bakepulver og salt. La blandinga svelle i 5 minutt.
2. Tilsett deretter speltmjøl/kveitemjøl til en jevn deig. Form til en stor, rund scone. Min var ca 1,5 cm tjukk, men du kan fint lage den tjukkare også. Legg på eit steikebrett med bakepapir.
3. Snitt sconesen i åtte. Du kan gjerne pensle overflata og drysse over litt havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til overflata er gyllen. Avkjøl på rist.
Scones smaker best nybakt, men dei holder seg saftige og gode eit par dager. I tillegg kan dei sjølvsagt frysast!
Tips og alternativer*
Må du ha laktosefri scones?Bytt ut original kesam med laktosefri lettrømme. Valgfri melk betyr at du kan bruke kva som helst melk, så då bruker du sjølvsagt laktosefritt alternativ.
Kva med gluten? For glutenfri scones bruker du naturligvis glutenfri havre. Speltmjøl/kveitemjøl kan byttast med anna, nøytral glutenfri tørrvare. Bruk det du pleier å bruke som erstatning for speltmjøl/kveitemjøl 🙂
Varier gjerne med ekstra smakstilsetninger– bruk gjerne nøtter/frø/kjerner i sconesa etter smak og behag. Juster eventuelt litt på mengden havregryn.
Enkle, eller kva? Det vil eg absolutt påstå 🙂
Håper alle får en herlig onsdag. Halvveis til helg allerede – tenk det!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER♥
Annonse
26 Kommentarer
Linda
20. januar 2021

Linda Stuhaug
20. januar 2021
Karoline
16. oktober 2019

Linda Stuhaug
16. oktober 2019
Thea
16. oktober 2019
Tale
15. april 2022

Linda Stuhaug
18. april 2022

Linda Stuhaug
17. oktober 2019
Lena
16. oktober 2019

Linda Stuhaug
16. oktober 2019
Jeanette
16. oktober 2019

Linda Stuhaug
17. oktober 2019
Ida
16. oktober 2019

Linda Stuhaug
16. oktober 2019
Wenche
20. oktober 2019

Linda Stuhaug
21. oktober 2019
Kathrine
17. oktober 2019

Linda Stuhaug
18. oktober 2019
Kathrine
18. oktober 2019

Linda Stuhaug
19. oktober 2019
Ingvil
24. mai 2020

Linda Stuhaug
25. mai 2020
Ingeborg
8. mai 2022

Linda Stuhaug
9. mai 2022
Rikke
4. mai 2023

Linda Stuhaug
4. mai 2023
SKRIV EN KOMMENTAR