Annonse
15. mai 2024
Skikkelig saftig og god eltefri focaccia!
Dette er seriøst den beste focacciaen eg har laga😍 Heilt perfekt at det er den eltefrie bakemetoden, så det både er enkelt og stressfritt å lage en fersk focaccia når f.eks 17.mai kan bli litt hektisk👌🏻 Så utrulig saftig, luftig og god. Denne kjem eg til å lage masse framover, og anbefalasr virkelig å teste!
Du trenger, 25x35 cm form:
600 g sikta kveitemjøl (eller spelt)
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4,5 dl kaldt vatn
Slik gjer du:
Ha ingrediensane i en bolle og rør sammen. Deiga skal vere klissete. Dekk til og la stå på kjøkkenbenken i 12-20 timer.
Dagen etterpå heller du deiga over i en form med bakepapir. Klapp deiga ut til kantane med olivenolje på hendene. Dekk til og la etterheve i 30 min - 2 timer.
Før steiking: hell over olivenolje, trykk fingrane lett nedi og ha over den toppingen du ønsker. Eg hadde enkelt og greit rosmarin og maldonsalt.
Steik midt i ovnen, over-undervarme på 250 grader i ca 15 minutt. Avkjøl på rist og nyt!
Prøv denne til 17.mai🤩
Annonse
16 Kommentarer
Lisbeth
20. mai 2024

Linda Stuhaug
21. mai 2024
Mia
2. november 2024

Linda Stuhaug
4. november 2024
Pål
12. april 2025

Linda Stuhaug
13. april 2025
.
16. mai 2024

Linda Stuhaug
19. mai 2024
Linn
17. mai 2024

Linda Stuhaug
19. mai 2024
May Linda
9. november 2024

Linda Stuhaug
10. november 2024
Elisabeth
20. mai 2024

Linda Stuhaug
21. mai 2024
Hildegunn
19. juni 2024

Linda Stuhaug
20. juni 2024
SKRIV EN KOMMENTAR