Linda Stuhaug

Annonse

Skikkelig saftig og god eltefri focaccia!

Skikkelig saftig og god eltefri focaccia!
Dette er seriøst den beste focacciaen eg har laga😍 Heilt perfekt at det er den eltefrie bakemetoden, så det både er enkelt og stressfritt å lage en fersk focaccia når f.eks 17.mai kan bli litt hektisk👌🏻 Så utrulig saftig, luftig og god. Denne kjem eg til å lage masse framover, og anbefalasr virkelig å teste!
Du trenger, 25x35 cm form: 600 g sikta kveitemjøl (eller spelt) 1 ts salt 1/2 ts tørrgjær 4,5 dl kaldt vatn
Slik gjer du: Ha ingrediensane i en bolle og rør sammen. Deiga skal vere klissete. Dekk til og la stå på kjøkkenbenken i 12-20 timer. Dagen etterpå heller du deiga over i en form med bakepapir. Klapp deiga ut til kantane med olivenolje på hendene. Dekk til og la etterheve i 30 min - 2 timer. Før steiking: hell over olivenolje, trykk fingrane lett nedi og ha over den toppingen du ønsker. Eg hadde enkelt og greit rosmarin og maldonsalt. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 250 grader i ca 15 minutt. Avkjøl på rist og nyt!
Prøv denne til 17.mai🤩

Dette er seriøst den beste focacciaen eg har laga😍 Heilt perfekt at det er den eltefrie bakemetoden, så det både er enkelt og stressfritt å lage en fersk focaccia når f.eks 17.mai kan bli litt hektisk👌🏻 Så utrulig saftig, luftig og god. Denne kjem eg til å lage masse framover, og anbefalasr virkelig å teste!

Du trenger, 25x35 cm form:
600 g sikta kveitemjøl (eller spelt)
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4,5 dl kaldt vatn

Slik gjer du:
Ha ingrediensane i en bolle og rør sammen. Deiga skal vere klissete. Dekk til og la stå på kjøkkenbenken i 12-20 timer.

Dagen etterpå heller du deiga over i en form med bakepapir. Klapp deiga ut til kantane med olivenolje på hendene. Dekk til og la etterheve i 30 min - 2 timer.

Før steiking: hell over olivenolje, trykk fingrane lett nedi og ha over den toppingen du ønsker. Eg hadde enkelt og greit rosmarin og maldonsalt.

Steik midt i ovnen, over-undervarme på 250 grader i ca 15 minutt. Avkjøl på rist og nyt!

Prøv denne til 17.mai🤩

Annonse

16 Kommentarer

L

Lisbeth

20. mai 2024

Mååå prøves nam! Kan den fryses? Hvordan tine den isåfall? I ovnen, på benken, eller? 😋

Linda Stuhaug

21. mai 2024

Det vil eg tru går heilt fint :) Kan tinast på begge måter😃 En liten runde i ovnen så er den som nybakt igjen!

M

Mia

2. november 2024

Hei! Har laget denne før, og den ble veldig god. Hvis jeg vil lage denne i stor langpanne, kan jeg bare doble oppskriften da, eller bør jeg gjøre noen justeringer?

Linda Stuhaug

4. november 2024

Trur det skal passe fint å doble den! Ellers trenger du ikkje gjer noke endringer :)

P

Pål

12. april 2025

Trenger den lengre steketid i langpanne?

Linda Stuhaug

13. april 2025

Trenger nok å steike nokon minutter lengre ja🤗

.

.

16. mai 2024

Ingen oppskrift :(

Linda Stuhaug

19. mai 2024

Skjedde en bug, la inn like etterpå😃

L

Linn

17. mai 2024

Hvor mange grader på ovnen?

Linda Stuhaug

19. mai 2024

250! Endrer innlegget no :)

M

May Linda

9. november 2024

Eg har berre ferskgjær. Kor mykje brukar eg til denne oppskrifta

Linda Stuhaug

10. november 2024

Veit ikkje. Aldri brukt fersk gjær til eltefritt, og bruker det generelt aldri😅

E

Elisabeth

20. mai 2024

Dette er min nye favoritt 👍🏻 super enkel, og så god!

Linda Stuhaug

21. mai 2024

Så hyggelig å lese, Elisabeth🤩

H

Hildegunn

19. juni 2024

Jeg har bare en ovn som når maks 230 grader, hvor lenge må jeg steke den da tror du sånn ca? 30 min?

Linda Stuhaug

20. juni 2024

Nei, maks 20😅

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg