Annonse
Skikkelig smakfull og digg coleslaw!

Heisann!
Etter at norsk sommerkål/nykål er komt i butikk, så har eg faktisk laga coleslaw som tilbehør til middag og grillmat sikkert 10 ganger! Eg fekk rett og slett skikkelig dilla, det er jo så godt, og en super måte å variere den klassiske salaten på🤩
Etter å ha laga det en del ganger så har eg funne fram til en oppskirft som eg synes blei skikkelig god: ein litt småspicy og skikkelig smakfull variant. Oppskrifta den deler eg såklart med dåkke!

Du trenger, 1 stor skål:
1 middels stor sommerkål
3-4 gulrøtter
1 boks kesam, rømme eller creme fraiche
200-300 g majones
2 fedd kvitløk, pressa
1 liten tommel fersk ingefær
2-3 ss eplecidereddik
3-4 ss soyasaus
2 ts sukker
1/2-1 ts chiliflak
Slik gjer du:
1. Finsnitt sommerkålen, rasp gulrot og finrasp ingefæren. Ha det over i en bolle.
2. Bland sammen kesam/rømme/creme fraiche, 200 g majones, den finraspa ingefæren, pressa/finhakka kvitøksfedd, eplesidereddik, soyasaus, sukker og chiliflak.
3. Bland dressingen inn I kål- og gulrotblandinga.
4. Juster med meir majones (eller eventuelt kesam/rømme/creme fraiche) om nødvendig for å få ein krema coleslaw. Smak også til om du må ha oppi meir eplesidereddik/soyasaus/sukker/chiliflak for å få rette sammensetning.

Fantastisk god å servere til det meste av kjøtt og fisk! Her med potetbåter og sommerkoteletter på grillen. Nydelig måltid😍
Prøv denne med sesongens sommerkål du og🤩
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR