Linda Stuhaug

Annonse

Slik lager du cottage cheese wraps!

Slik lager du cottage cheese wraps!
Wow! Det her blei jo skikkelig godt🤩 Eg er alltid skeptisk til nye trender, men denne likte eg! Ein super proteinrik og enkel cottage cheese wraps som du kan nyte til frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, tacolefse eller kva du måtte ønske👌🏻
Denne er visst blitt en "hit" på tiltok og den begynne no å ta form på instagram også. Det er fleire ulike oppskrifter der ute, og eg tar testa den i ulike varianter. Med egg, uten egg, å mose cottage cheese, ikkje gjer det... Denne varianten her synes eg er den beste. Hovedingrediensen er cottage cheese - og det ville eg holde på. Ved å bruke for mykje egg blir den meir om ein omelettwraps, og poenget med å bruke cottage cheese forsvinner litt. Men for all del, du kan bruke enda eit ekstra egg om du ønsker det :)
Til en wraps bruker eg: • 200 g, 1/2 boks cottage cheese (original) • 1 eggekvite • litt krydder (det går også an å lage den uten egg, men den holde ikkje like godt sammen då).
Slik gjer du: Mos cottage cheese klumpfritt med stavmikser, bland inn en eggekvite og fordel tynt over en langpanne med bakepapir. Ha over litt krydder og steik midt i ovnen, 175 grader, på over-undervarme i ca. 30 minutt. Avkjøl på rist og dra av bakepapiret. Fyll så med det pålegget du ønsker og rull forsiktig sammen så så den ikkje rivner. Nyt eit proteinrikt og godt måltid!
Eg fylte rapsen med kremgo (smurte eine sida så den limte wrapen sammen ved rulling), salat, ost, skinke, avokado og tomat. Heilt nydelig!

Wow! Det her blei jo skikkelig godt🤩 Eg er alltid skeptisk til nye trender, men denne likte eg! Ein super proteinrik og enkel cottage cheese wraps som du kan nyte til frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, tacolefse eller kva du måtte ønske👌🏻

Denne er visst blitt en "hit" på tiltok og den begynne no å ta form på instagram også. Det er fleire ulike oppskrifter der ute, og eg tar testa den i ulike varianter. Med egg, uten egg, å mose cottage cheese, ikkje gjer det... Denne varianten her synes eg er den beste.

Hovedingrediensen er cottage cheese - og det ville eg holde på. Ved å bruke for mykje egg blir den meir om ein omelettwraps, og poenget med å bruke cottage cheese forsvinner litt. Men for all del, du kan bruke enda eit ekstra egg om du ønsker det :)

Til en wraps bruker eg:
• 200 g, 1/2 boks cottage cheese (original)
• 1 eggekvite
• litt krydder

(det går også an å lage den uten egg, men den holde ikkje like godt sammen då).

Slik gjer du:
Mos cottage cheese klumpfritt med stavmikser, bland inn en eggekvite og fordel tynt over en langpanne med bakepapir. Ha over litt krydder og steik midt i ovnen, 175 grader, på over-undervarme i ca. 30 minutt.

Avkjøl på rist og dra av bakepapiret. Fyll så med det pålegget du ønsker og rull forsiktig sammen så så den ikkje rivner. Nyt eit proteinrikt og godt måltid!

Eg fylte rapsen med kremgo (smurte eine sida så den limte wrapen sammen ved rulling), salat, ost, skinke, avokado og tomat. Heilt nydelig!

Annonse

6 Kommentarer

H

Hege

5. juni 2024

Vil teste dette som matpakke til min datter som er brødlei. Har du testet å lage wrapen kvelden før? Holder den seg slik at vi kan fylle med pålegg og rulle på morgenen?

Linda Stuhaug

5. juni 2024

Det har eg ikkje, men tippe det går heilt fint :) Bruk gjerne heile egget, så er du meir safe!

H

HILDEGUNN

5. juni 2024

Hei!😃Dette skal eg prøve! Kva krydder brukar du?

Linda Stuhaug

6. juni 2024

Eg brukte urtesalt og potetmiksen til Helios 😃

T

Tonje

1. juni 2024

Hei! Takk for en helt fantastisk matinspirasjon i flere år, du var virkelig en av de viktigste for mitt engasjement rundt sunn og balansert mat! Tror du denne wrapen kan lages opp og fryses, eller vil den bli kludrete å rulle sammen etter en runde i fryseren?🤔

Linda Stuhaug

1. juni 2024

Hei Tonje! Så hyggelig <3 Eg har ikkje testa å fryse denne. I tilfelle frysing ville eg kanskje brukt eit par heile egg istedenfor 1 eggekvite, då vil den vertfall holde seg bedre🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg