Linda Stuhaug

2. november 2020

Smakfull bønnegryte med quinoa

Smakfull bønnegryte med quinoa
God mandag!
Idag serverer eg dåkke eg skikkelig smakfull, fyldig og god bønnegryte med quinoa:
Bønnegryta er full av næring, full av grønnsaker, full av smak og virkelig en god middag som du lager på ca. 20 minutt! For å ikkje snakke om at den er heilt vegansk – og ikkje berre vegetarisk 🙂
Her er det du trenger (+ krydder og olje):
Du trenger, til 3-4 personer: 1 boks kidneybønner 1 boks kikerter 1 boks hakka tomater 1 dl quinoa 1 liten pose spinat 3 gulerøtter, grovhakka 2 paprika, grovhakka 1 løk, grovhakka 1 chili + 1 kinesisk kvitløk, finhakka 1-2 ss tomatpure olje til steiking valgfritt krydder (eg brukte chili, spisskumin, paprika, salt og pepper)
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. I mellomtida gjer du resten:
2. Steik løk, chili og kvitløk til den er blank. Tilsett gulrot og paprika, og steik til det har fått en passelig konsistens.
3. Tilsett skylte bønner, kikerter, hakka tomater og tomatpure. La det småkoke eit par minutt før du har oppi spinat og den kokte quinoaen. Rør godt, la alt bli gjennomvarmt, smak til (!!) med krydder og server♥
Gryta kan du servere akkurat som den er, eller du kan toppe den med det lille ekstra 🙂 Eksempler på vegansk topping er avokado, rista gresskarkjerner eller nøtter, ferske urter, næringsgjær, knust nachoschips, heimelaga guacamole eller kokosyoghurt. Eksempler på vegetarisk topping er fetaost i blokk eller terninger, rømme eller kesam, cottage cheese, en slags dressing, mini grissinim, skjørost eller lignande. Bruk fantastien eller det du har!
Ellers må du berre justere oppskrifta etter kva du liker og har tilgjengelig heime. Kanskje du har nokon andre grønnsaker du heller vil bruke? Kjør på. Kanskje du liker bedre bønner enn kikerter? Då bruker du to bokser bønner istedenfor. Kanskje quinoa ikkje er favoritten? Bruk gjerne couscous, byggryn eller lignande istedenfor 🙂 En perfekt oppskrift å eksprimentere med!
Det er veldig viktig at gryta smakast til med krydder. Her kan du bruke akkurat det du vil, men tilsett nok for å få god smak 🙂
Håper det ser fristande ut♥

God mandag!

Idag serverer eg dåkke eg skikkelig smakfull, fyldig og god bønnegryte med quinoa:

Bønnegryta er full av næring, full av grønnsaker, full av smak og virkelig en god middag som du lager på ca. 20 minutt! For å ikkje snakke om at den er heilt vegansk – og ikkje berre vegetarisk 🙂

Her er det du trenger (+ krydder og olje):

Du trenger, til 3-4 personer:
1 boks kidneybønner
1 boks kikerter
1 boks hakka tomater
1 dl quinoa
1 liten pose spinat
3 gulerøtter, grovhakka
2 paprika, grovhakka
1 løk, grovhakka
1 chili + 1 kinesisk kvitløk, finhakka
1-2 ss tomatpure
olje til steiking
valgfritt krydder (eg brukte chili, spisskumin, paprika, salt og pepper)

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. I mellomtida gjer du resten:

2. Steik løk, chili og kvitløk til den er blank. Tilsett gulrot og paprika, og steik til det har fått en passelig konsistens.

3. Tilsett skylte bønner, kikerter, hakka tomater og tomatpure. La det småkoke eit par minutt før du har oppi spinat og den kokte quinoaen. Rør godt, la alt bli gjennomvarmt, smak til (!!) med krydder og server♥

Gryta kan du servere akkurat som den er, eller du kan toppe den med det lille ekstra 🙂 Eksempler på vegansk topping er avokado, rista gresskarkjerner eller nøtter, ferske urter, næringsgjær, knust nachoschips, heimelaga guacamole eller kokosyoghurt. Eksempler på vegetarisk topping er fetaost i blokk eller terninger, rømme eller kesam, cottage cheese, en slags dressing, mini grissinim, skjørost eller lignande. Bruk fantastien eller det du har!

Ellers må du berre justere oppskrifta etter kva du liker og har tilgjengelig heime. Kanskje du har nokon andre grønnsaker du heller vil bruke? Kjør på. Kanskje du liker bedre bønner enn kikerter? Då bruker du to bokser bønner istedenfor. Kanskje quinoa ikkje er favoritten? Bruk gjerne couscous, byggryn eller lignande istedenfor 🙂 En perfekt oppskrift å eksprimentere med!

Det er veldig viktig at gryta smakast til med krydder. Her kan du bruke akkurat det du vil, men tilsett nok for å få god smak 🙂

Håper det ser fristande ut♥

12 Kommentarer

K

Kathrine

5. januar 2021

Hei! Denne så veldig god ut, må testes! Men lurer på to ting, hvilket brød er eventuelt best å servere med? (må ikke være vegansk eller vegetarisk) og hvilken topping liker du best? Så det var flere tips, men hva er DIN favoritt? 🙂

Linda Stuhaug

5. januar 2021

Jo grovare brød, jo bedre 🙂 Min favoritt er nok avokadobiter eller guacamole. Ellers er eg veldig glad i fetoast og synes det passer til alt 🙂

I

Ida

21. november 2020

Så god! Holder den seg noen dager i kjøleskap? Perfekt medbrakt middag/lunsj for turnusarbeid

Linda Stuhaug

22. november 2020

Ja, absolutt 🙂

S

Svanhild

15. november 2020

Jippi! JA til endå meir vegansk middag! 😀

Linda Stuhaug

16. november 2020

😀

R

Randi Larsen

5. november 2020

Denne laget jeg igår, kjempegod! Kunne ønske litt mer tips om kryddermengde, er nok litt for forsiktig med å ha i på skjønn.

Linda Stuhaug

6. november 2020

Her er det så vanvittig store individuelle forskjeller på kva man liker og kva man har tilgjengelig, så der må man rett og slett smake seg fram :):) Kjekt den falt i smak hos deg vertfall!! 🙂

S

Solveig

4. november 2020

Lagde den i dag og den var skikkelig god

Linda Stuhaug

5. november 2020

Såå bra 😀

J

Janita

2. november 2020

Jeg eksker denne måten du legger ut oppskrifter på; så informativt og fint. Taaaakk ❤️

Linda Stuhaug

3. november 2020

Så hyggelig at du liker det! Klarer ikkje så til kvart innlegg med både bilde av ingredienser og steg-for-steg bilder (veldig vanskelig no i mørketida mtp. fotolys), men prøver så ofte eg kan 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg