Linda Stuhaug

Annonse

26. april 2018

Søt og seig brownies uten sukker!

Søt og seig brownies uten sukker!
Heisann!
Kan eg friste med eit kakestykke med sukkerfri, søt, seig og nydelig brownies?
Eg har fleire ulike brownies oppskrifter i arkivet her på bloggen, men ingen av dei er som denne. Å lage sukkerfri brownies med en saftig og seig konsistens skulle eg få til denne gangen, og etter eit par forsøk satt oppskrifta. Ja, det er mulig!
Oppskrifta krever at du har fibersirup clear og mørk, sukkerfri sjokolade (kan og bruke 70% sjokolade fra dagligvarebutikk, men då blir kaka naturligvis ikkje heilt sukkerfri). Eg kan svare med en gang, for eg veit spørsmålet vil dukke opp: nei, du kan ikkje bytte fibersirup clear med honning, agavesirup eller lignande. Det er nettopp fiberisrupen som har den egenskapen med å gi en seig konsistens på kaka. Du kan lese meir om fibersirup clear HER.
Både fibersirup clear, sukrin gold og sukkerfri, mørk sjokolade får du kjøpt på helsekostbutikker eller diverse nettbutikker. Det er også en del dagligvarebutikker som begynner å ta inn slike varer.
Du trenger, 1 kake 100 g smør 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)* 100 g sukrin gold* 300 g fibersirup clear 2 egg 4 ss kakao 100 g speltmjøl* en klype salt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Smelt smør og sukkerfri sjokolade på middels varme. Ha over i en bakebolle.
2. Tilsett sukrin gold og fibersirup. Bland godt før du visper inn egga og en klype med salt.
3. Sikt inn kakao og speltmjøl til slutt. Rør til en glatt og jevn røre.
4. Hell røra over i en form på ca. 20×30 cm med bakepapir*. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til browniesen akkurat har satt seg. Min stor 17 min, men dette vil variere litt fra ovn til ovn. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir den tørr.
5. Det er først når kaka er heilt avkjølt at den blir seig. Tips! la den avkjøle seg litt før du setter formen i kjøleskapet. Kaka oppbevarast også i kjøleskap. Den er best dagen etter, og kaka kan fint frysast 🙂
Tips og alternativ* ♦ Sukrin gold kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
♦ Eg brukte Cavalier sin sukkerfri sjokolade (85 g 85% mørk, 15 g melkesjokolade), men det finnes mange ulike typer sukkerfri sjokolade på markedet, så bruk den du lika.
♦ Speltmjøl kan byttast med kveitemjøl eller anna tørrvare. For glutenfri kake går det sannsynligvis heilt fint å bruke nøytralt, glutenfritt mjøl.
♦ Du kan bruke litt større eller litt mindre form, eventuelt en anna form med ca. samme grunnflate. Vær obs på at steiketida kanskje må justerast.
Med ei god grunnoppskrift på brownies så er og muligheten for variasjon stor! Tilsett sjokoladebiter, hakkede nøtter, lag en skikkelig fest-brownies med glasur og pynt på toppen, innbakt glasur er knallgodt, topp med karamellsaus, peanøttkrem eller kanskje en frisk bringebærkrem… Muligheten for variasjon er stor!
Mmmm♥
Eg merker både på statistikken og spørsmål som renner inn om dagane, at konfirmasjoner og mai måned nærma seg. Mai er den store kakemåneden og det er definitivt mange som er interessert i sukkerfri varianter av ulike grunner. Denne browniesen passer perfekt som utgangspunkt for ei festkake, enten som den er – eller piffa opp litt ekstra 🙂
Fleire festkaker kjem det oppskrift på, ellers så er jo arkivet stappfullt i kakeoppskrifter. Om det er interesse for det, så kan eg gjerne samle mine for eksempel mine topp 10 oppskrifter på sukkerfri kaker som passer ypperlig som festkaker til anledninger som konfirmasjon, 17.mai og lignande.
Håper browniesen frister! Spørr om du lurer på noko, og ellers blir eg alltid veldig glad for tilbakemeldinger på oppskriftene dåkke lager♥
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Heisann!

Kan eg friste med eit kakestykke med sukkerfri, søt, seig og nydelig brownies?

Sanity Image

Eg har fleire ulike brownies oppskrifter i arkivet her på bloggen, men ingen av dei er som denne. Å lage sukkerfri brownies med en saftig og seig konsistens skulle eg få til denne gangen, og etter eit par forsøk satt oppskrifta. Ja, det er mulig!

Sanity Image

Oppskrifta krever at du har fibersirup clear og mørk, sukkerfri sjokolade (kan og bruke 70% sjokolade fra dagligvarebutikk, men då blir kaka naturligvis ikkje heilt sukkerfri). Eg kan svare med en gang, for eg veit spørsmålet vil dukke opp: nei, du kan ikkje bytte fibersirup clear med honning, agavesirup eller lignande. Det er nettopp fiberisrupen som har den egenskapen med å gi en seig konsistens på kaka. Du kan lese meir om fibersirup clear HER.

Både fibersirup clear, sukrin gold og sukkerfri, mørk sjokolade får du kjøpt på helsekostbutikker eller diverse nettbutikker. Det er også en del dagligvarebutikker som begynner å ta inn slike varer.

Sanity Image

Du trenger, 1 kake
100 g smør
100 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)*
100 g sukrin gold*
300 g fibersirup clear
2 egg
4 ss kakao
100 g speltmjøl*
en klype salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Smelt smør og sukkerfri sjokolade på middels varme. Ha over i en bakebolle.

2. Tilsett sukrin gold og fibersirup. Bland godt før du visper inn egga og en klype med salt.

3. Sikt inn kakao og speltmjøl til slutt. Rør til en glatt og jevn røre.

4. Hell røra over i en form på ca. 20×30 cm med bakepapir*. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til browniesen akkurat har satt seg. Min stor 17 min, men dette vil variere litt fra ovn til ovn. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir den tørr.

5. Det er først når kaka er heilt avkjølt at den blir seig. Tips! la den avkjøle seg litt før du setter formen i kjøleskapet. Kaka oppbevarast også i kjøleskap. Den er best dagen etter, og kaka kan fint frysast 🙂

Sanity Image

Tips og alternativ*
♦ Sukrin gold kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.

♦ Eg brukte Cavalier sin sukkerfri sjokolade (85 g 85% mørk, 15 g melkesjokolade), men det finnes mange ulike typer sukkerfri sjokolade på markedet, så bruk den du lika.

♦ Speltmjøl kan byttast med kveitemjøl eller anna tørrvare. For glutenfri kake går det sannsynligvis heilt fint å bruke nøytralt, glutenfritt mjøl.

♦ Du kan bruke litt større eller litt mindre form, eventuelt en anna form med ca. samme grunnflate. Vær obs på at steiketida kanskje må justerast.

Sanity Image

Med ei god grunnoppskrift på brownies så er og muligheten for variasjon stor! Tilsett sjokoladebiter, hakkede nøtter, lag en skikkelig fest-brownies med glasur og pynt på toppen, innbakt glasur er knallgodt, topp med karamellsaus, peanøttkrem eller kanskje en frisk bringebærkrem… Muligheten for variasjon er stor!

Sanity Image

Mmmm♥

Eg merker både på statistikken og spørsmål som renner inn om dagane, at konfirmasjoner og mai måned nærma seg. Mai er den store kakemåneden og det er definitivt mange som er interessert i sukkerfri varianter av ulike grunner. Denne browniesen passer perfekt som utgangspunkt for ei festkake, enten som den er – eller piffa opp litt ekstra 🙂

Sanity Image

Fleire festkaker kjem det oppskrift på, ellers så er jo arkivet stappfullt i kakeoppskrifter. Om det er interesse for det, så kan eg gjerne samle mine for eksempel mine topp 10 oppskrifter på sukkerfri kaker som passer ypperlig som festkaker til anledninger som konfirmasjon, 17.mai og lignande.

Sanity Image

Håper browniesen frister! Spørr om du lurer på noko, og ellers blir eg alltid veldig glad for tilbakemeldinger på oppskriftene dåkke lager♥

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Annonse