Linda Stuhaug

19. november 2021

Søte, seige daddelkuler med sjokoladebiter

Søte, seige daddelkuler med sjokoladebiter
Altså! Eg får ikkje nok av slike søte, seige daddel- og nøttekuler eg♥ Det er SÅ godt, og eg lager støtt og stadig nye varianter. Idag må eg berre dele denne oppskrifta med sjokoladebiter i som gir litt ekstra smak og crunch. Du trenger kun 4 ingredienser, alle finner du på dagligvarebutikken og dei er superenkle å lage. Anbefalast!
SØTE, SEIGE DADDELKULER MED SJOKOLADEBITER, ca 35 stk:
  • 200 g saftige dadler – evt 250 g tørrare dadler
  • 100 g valgfrie nøtter – eg brukte valnøtter og cashewnøtter
  • 40 g grovhakka, valgfri sjokolade – eg brukte vanlig 70% mørk
  • 1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du: Bruker du usalta nøtter vil eg anbefale å rise desse gylne i ei tørr steikepanna først. Ha så dadler, nøtter og salt i ein kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til du får en klebrig og formbar masse, og kna inn sjokoladebitane til slutt.
Trill ut til to «pølser», skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Sett i frysaren minst eit par timer før servering.i Utover det kan du oppbevare kulene i frysar eller kjøleskap 🙂
Nyt en kule eller tre! Eit langt sunnare og meir næringsrikt alternativ som er fint å ha liggande når ein plutselig får besøk, har lyst på noke godt til kaffikoppen eller som tursnacks 🙂
Velbekomme og GOD HELG♥ 😀

Altså! Eg får ikkje nok av slike søte, seige daddel- og nøttekuler eg♥ Det er SÅ godt, og eg lager støtt og stadig nye varianter. Idag må eg berre dele denne oppskrifta med sjokoladebiter i som gir litt ekstra smak og crunch. Du trenger kun 4 ingredienser, alle finner du på dagligvarebutikken og dei er superenkle å lage. Anbefalast!

SØTE, SEIGE DADDELKULER MED SJOKOLADEBITER, ca 35 stk:

  • 200 g saftige dadler – evt 250 g tørrare dadler

  • 100 g valgfrie nøtter – eg brukte valnøtter og cashewnøtter

  • 40 g grovhakka, valgfri sjokolade – eg brukte vanlig 70% mørk

  • 1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Bruker du usalta nøtter vil eg anbefale å rise desse gylne i ei tørr steikepanna først. Ha så dadler, nøtter og salt i ein kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til du får en klebrig og formbar masse, og kna inn sjokoladebitane til slutt.

Trill ut til to «pølser», skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Sett i frysaren minst eit par timer før servering.i Utover det kan du oppbevare kulene i frysar eller kjøleskap 🙂

Nyt en kule eller tre! Eit langt sunnare og meir næringsrikt alternativ som er fint å ha liggande når ein plutselig får besøk, har lyst på noke godt til kaffikoppen eller som tursnacks 🙂

Velbekomme og GOD HELG♥ 😀

8 Kommentarer

M

Mariamu Hallem

18. januar 2022

Min hverdagsgotteri😜Jeg kjøpte 8pk med dadler forrige uke, det var 30% avslag på rema😅 I dag laget jeg dobbel oppskrift. Hadde lagd de til jul også, men de ble ikke lenge i fryseren. Helt hekta. Hvor mye kan en spise før de blir usunne ?😜

Linda Stuhaug

19. januar 2022

Så kjekt dei falt i smak 🙂 Er ikkje sånn at på eit tidspunk blir dei usunne… 😉 Her må man blant anna sjå på heilheten av kostholdet i løpet av dagen!

B

Birte

9. januar 2022

Har du tips til hvor man får tak de billigste dadlene? 🙂 Det er så dyrt på mange butikker, og jeg elsker oppskriftene dine med dadler i!

Linda Stuhaug

9. januar 2022

Eg kjøpe «juicy dates» i 600 grams pakninger, dei er ganske billige 🙂

A

Astrid Nilsen

20. november 2021

Superkonfekt uten for mye søtt og fett!

Linda Stuhaug

21. november 2021

Sant 😀

T

Trine

20. november 2021

Kjempe gode! Digger dine daddelkuler.!! du bør gi ut en bok om sukkerfrie søtsaker:). bruker mange av dine middagsoppskrifter og alle er super gode:). Har opptur med sunn mat, bruker den daglig.

Linda Stuhaug

21. november 2021

Du er ikkje den første som seier det! Det er asbolutt ei bok eg kunne tenke meg å lage 😀 Kjekt å lese at du bruker første boka mi mykje <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg