Annonse
9. januar 2018
Søtpotet- og gulrotsuppe
Hei!
Vi er godt i gang med ei ny veke, og idag har eg oppskrift på søtpotet- og gulrotsuppe til dere. Dette er en perfekt kvardagsmiddag som passer for heile familien, og kan fint lagast på under halvtimen (skjær små biter av gulrot og søtpotet). Vi liker jo kvardagsmidager som både er raske, enkle og sunne, gjer vi ikkje? 🙂
Søtpotet- og gulrotsuppe, ca. 4 personer
800 g gulrot
500 g søtpotet
1 stk løk
3 stk kvitløksfedd
2 ss revet, frisk ingefær
12 dl kyllingkraft/buljong
2-3 dl creme fraiche, fløyte eller kokosmelk
salt og og pepper
1 ss smør/olje
Slik gjer du:
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i mindre biter. Hakk løk og kvitløk. Steik alt i litt smør/olje under omrøring. Tilsett ingefær og kraft, og la suppa småkoke til grønnsakene er møre.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme friche/fløyte/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du ønsker tynnare suppe – eg liker best at den er fyldig.
Server suppa med den toppingen du ønsker, eg brukte stekt bacon – men her passer det både med egg, rista gresskarkjerner, kyllingfilet, revet kylling m.m.
Ei suppe som smaker like godt til middag dagen etterpå. Suppa kan fint frysast i porsjoner og varmast opp til en kjapp middag seinare også 🙂 Restemiddag er gull å ha i frysaren på hektiske dager!
Og du, ønsker du å servere med godt brød til? Då har eg 4 forskjellige forslag fra arkivet;
Litt grovare speltfocaccia HER:
*
Proteinrike havrerundstykker med gulrot HER:
*
Halvgrove rugscones HER:
*
Proteinrike havrebriks HER:
Håper du finner noko som frister 🙂
Riktig god tirsdag til alle♥
Annonse
6 Kommentarer
Anonym
11. mars 2021
Linda Stuhaug
11. mars 2021
Tor Hjalmar
9. oktober 2023
Linda Stuhaug
10. oktober 2023
Anniq
16. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
SKRIV EN KOMMENTAR