Linda Stuhaug

Annonse

25. mai 2023

Spicy torskegryte - ferdig på 25 minutt!

Spicy torskegryte - ferdig på 25 minutt!
Når mannen i hus kom heim med torsk fra datodisken tidligare i veka visste eg akkurat kva middag eg skulle lage🤩 Denne spicy torskegryta er uten tvil ein av mine favorittmiddager med kvit fisk, og eg veit den er ein favoritt hos mange av dåkke også! Oppskrifta har eg nemlig delt før under navnet "Kreolsk torskegryte" etter inspirasjon fra flinkaste Linn bak bloggen Sprudlendesunn❤️ Dette er ein fargerik, nydelig, rask og enkel middag som virkelig anbefalast!
PS! Hold gjerne litt tilbake og smak til med red curry paste. Ulike merker har ulik styrke, Ikkje minst er vi ulike på kor spicy vi vil ha det🔥
Du trenger, ca. 4-5 personer: 600-800 g naturell/lettsalta torskefilet 6 mellomstore gulrøtter 1 bunt vårløk 1-2 paprika 2 fedd kvitløk 1 ts karrikrydder 1 ts paprikakrydder 4 ts red curry paste 1 kartong (250 ml) kokosmelk 1 boks (300 g) creme fraiche 1-2 ss smør/olje salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kutt grønnsakene i biter og fisken i terninger. Steik kvitløk, gulrot og paprika i smør eit par minutt før du har oppi krydderet og lar det frese eit par minutt til. 2. Tilsett så kokosmelk og creme fraiche og la det småkoke i 10 minutt før du har oppi torsk og vårløk. 3. La det koooose seg under kokepunktet nokon minutter til torsken er klar. Smak til med salt, pepper og evt meir krydder. Server straks med ønska tilbehør - eg liker å servere quinoa til denne, men f.eks ris passer også fint!
Håper det frister!

Når mannen i hus kom heim med torsk fra datodisken tidligare i veka visste eg akkurat kva middag eg skulle lage🤩 Denne spicy torskegryta er uten tvil ein av mine favorittmiddager med kvit fisk, og eg veit den er ein favoritt hos mange av dåkke også! Oppskrifta har eg nemlig delt før under navnet " Kreolsk torskegryte" etter inspirasjon fra flinkaste Linn bak bloggen Sprudlendesunn❤️ Dette er ein fargerik, nydelig, rask og enkel middag som virkelig anbefalast!

PS! Hold gjerne litt tilbake og smak til med red curry paste. Ulike merker har ulik styrke, Ikkje minst er vi ulike på kor spicy vi vil ha det🔥

Du trenger, ca. 4-5 personer:
600-800 g naturell/lettsalta torskefilet
6 mellomstore gulrøtter
1 bunt vårløk
1-2 paprika
2 fedd kvitløk
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
4 ts red curry paste
1 kartong (250 ml) kokosmelk
1 boks (300 g) creme fraiche
1-2 ss smør/olje
salt og pepper


Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i biter og fisken i terninger. Steik kvitløk, gulrot og paprika i smør eit par minutt før du har oppi krydderet og lar det frese eit par minutt til.
2. Tilsett så kokosmelk og creme fraiche og la det småkoke i 10 minutt før du har oppi torsk og vårløk.
3. La det koooose seg under kokepunktet nokon minutter til torsken er klar. Smak til med salt, pepper og evt meir krydder. Server straks med ønska tilbehør - eg liker å servere quinoa til denne, men f.eks ris passer også fint!

Håper det frister!

Annonse

43 Kommentarer

T

Torun

2. november 2023

Herlig! Er av flere grunner ikke begeistra for kokosmelk - jeg kan vel øke el doble crèm fr, ev noe helmelk?

B

Birgit

23. september 2024

Beste fiskegryten jeg har smakt.Ville ha det så magert som mulig så jeg brukte magrere crem fraiche 17%og lett kokosmelk.Det ble fyldig og god saus.Tusen takk for deilige sunne oppskrifter.

Linda Stuhaug

24. september 2024

Så kjekt oppskrifta falt i smak🤩

Linda Stuhaug

3. november 2023

Absolutt! Bruk creme fraiche du :)

A

Anita

31. august 2023

Denne anbefales🥰kjempegod, laget den flere ganger 🥰

Linda Stuhaug

31. august 2023

Så hyggelig🤩

T

Therese

10. november 2023

Har smakt din kreolske kyllinggryte før og den er suuupergod! Hadde litt fersk torsk liggende i kjøleskapet nå og måtte inn å finne litt inspirasjon, så det blir lett denne til middag i dag 😍 men, jeg har ikke en full cream fraiche, men kanskje en halv pakke - kan jeg bruke mager kesam i tillegg?

Linda Stuhaug

14. november 2023

Mager Kesam egner seg ikkje til varme retter og skal ikkje koke😊

M

Mathilde

1. juni 2023

Sinsykt godt!!

Linda Stuhaug

4. juni 2023

Så hyggelig <3

C

Cecilie

31. januar 2025

Matt. Middag

M

Monica

15. september 2024

Er vell kle så veldig kalorifattig denne gryta, selv om torsk og grønnsaker er sunt.

Linda Stuhaug

16. september 2024

Kalorier og sunnhet har ingen sammenheng. Kvifor skal det dere kalorifattig?

M

Marita

5. juni 2023

På kva tidspunkt skal vårløken oppi? Skal den steikast?

Linda Stuhaug

6. juni 2023

Nei :) Punkt 3!

S

Sandra

29. mai 2023

Hei! Prøvde denne oppskriften men med kylling istedet, den blei dødsgod 🤩

Linda Stuhaug

29. mai 2023

Så kjekt det smakte🤩

S

Solfryd

13. januar 2025

Hei, tenkte prøve denne. Kan jeg bruke rød quinoa til?

Linda Stuhaug

14. januar 2025

Absolutt :)

C

Cathrine

29. oktober 2023

Hvordan er denne til barn? Har barn som liker mange av dine retter, også de med mye krydder! Men de er litt sensitive når det blir for sterkt! Lyst til å lage denne, men barnevennlig - tips 😊?

Linda Stuhaug

30. oktober 2023

Berre reduser litt på mengden curry paste og smak til så den blir barnevennlig😊

L

Lisbeth

21. september 2023

Skal lages🤩 Kan man bruke kesam original istedetfor crème fraishe?

Linda Stuhaug

22. september 2023

Det anbefaler eg ikkje, kesam er ikkje egna til koking😊

E

Eah

30. oktober 2023

Prøvde denne idag. Hadde ikke torsk, men ørret.Og det ble helt fantastisk godt Skal lages igjen, med både torsk og ørret....

Linda Stuhaug

31. oktober 2023

Såå bra🤩

K

Kristin Elisabeth

6. mars 2024

Hei! Har tenkt å prøve ut denne, det så veldig digg ut, men lurte på om man kunne erstatte paprika med noe da vi ikke det nå. Og i de rettene hvor du bruker spinat, går det da an å bruke frossen spinat, så tine det opp og anvende i retten i stedet for å bruke fersk?

Linda Stuhaug

7. mars 2024

Hei! Ja, du kan bruke dei grønnsakene du ønsker :) Ja, det går fint!

B

Bianca

14. januar 2024

Lager nå. Gleder meg til :) men etter å tillegge torsk og vårløk hvor mye tid til å koke ferdig? Takk for oppskrifter ❤️

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Den trenger berre 3-4 minutter😃 Håper den smaker!

R

Renate

28. mai 2024

Går det fint å fryse ned denne?

Linda Stuhaug

29. mai 2024

Tja, eg har aldri prøvd🥰

K

Kristin

15. september 2024

Jeg har fryst denne og det gikk fint, var like god🥰

Linda Stuhaug

16. september 2024

Så bra🥰

A

Anne Britt Rønning

3. april 2024

Fantastisk god 🤩. Anbefales 🙂

Linda Stuhaug

4. april 2024

Så hyggelig <3

B

Beate

25. mai 2024

Denne er også nydelig om en byter ut torsk med kylling, anbefaler å prøve det👌👌

Linda Stuhaug

26. mai 2024

Absolutt :) Laga denne med både torsk, laks, kylling og scampi - alt er veldig godt🤩

L

Lise

30. januar 2025

Wow, knall god 🤩 Kan denne fryses?

Linda Stuhaug

31. januar 2025

Det kan den😃

V

Victoria

25. september 2024

Kan man kutte opp chili å bruke det istedenfor churry paste?

Linda Stuhaug

26. september 2024

Tja, du kan såklart det, men gir langt ifra den samme smaken :)

K

Kristin

11. august 2023

Kan man ha hjemmelagde fiskeboller i gryta? Masse fisk i "bollene" :-)

Linda Stuhaug

11. august 2023

Det kan du😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg