Linda Stuhaug

23. august 2019

Sunn banankake i kopp med flytande sjokoladekjerne

Sunn banankake i kopp med flytande sjokoladekjerne
Fredag og helg♥
Idag har eg en ny oppskrift til dokke på den herlige mikrokaka/koppkaka. Dette er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, heller røra i en kopp og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Vi snakker sunn kake på 1-2-3, perfekt om du har lyst på noko søtt og godt, men ikkje vil styre så mykje på kjøkkenet 🙂
Dagens oppskrift er banankake i kopp med flytande sjokoladekjerne. → Uten helsekostprodukt, uten tilsatt sukker og kun 5 ingredienser!
Det ligger jo i ordet, men med banan i kaka så trenger du ikkje noko ekstra søtning 🙂 Eg veit mange av dokke setter pris på oppskrifter uten helsekostprodukt, og denne koppkaka lager du kun med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken.
Trikset er å bruke en moden banan, det gir nok sødme og ikkje minst mykje saftighet i oppskrifta.
Brune/svarte/stygge bananer er ofte like fine inni, og er heilt fantastiske å lage oppskrifter med♥ Har du lyst på fleire tips til kva du kan bruke overmodne bananer til, så har eg eit innlegg som er verdt å ta en titt på: «Overmodne bananer i fruktkorga? 20 ulike tips til korleis du kan bruke dei«.
Grunnoppskrifta på banankaka kan du smakstilsette slik som du ønsker. Grunnoppskrifta i seg sjølv er både veldig god og næringsrik; den inneholder tross alt berre banan, egg og havregryn. Så tilsetter du den smakstilsetninga du vil ha.
Eg tilsatte 1 ss Nugatti Zero som blei en flytande sjokoladekjerne inni koppkaka, og det var skikkelig godt♥ Du kan sjølvsagt bruke andre typer sjokoladepålegg (heimelaga for eksempel), peanøttsmør eller andre typer nøttesmør. Du kan tilsette friske eller frosne bær, syltetøy, hakka sjokolade, kanel, nøtter… eller berre ete den nøytral 🙂
Grunnoppskrift banankake i kopp 1 godt moden banan 1 stort egg 4 ss havremjøl (eller anna, valgfri tørrvare) 1/3 ts bakepulver valgfri smakstilsetning: eg har brukt 1 ss Zero Nugatti
Slik gjer du: → Mos banan og egg klumpfritt med gaffel eller stavmiksar, ør inn havremjøl og bakepulver.
→ Hell røra over i en kopp eller skål med minst 2-3 cm igjen til kanten. Tilsett smakstilsetning.
→ Steik i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til kaka er gjennomstekt. La stå eit par minutt og nyt gjerne mens den er varm/lun.
PS! Ja, du kan også bruke steikeovn. Pass på at du har en liten kopp/skål/form som tåler varmen. Bruk 180 grader og steik i 8-12 minutt, eller til kaka er ferdig 🙂
Enkelt, eller kva?
Psst… Er du ikkje så glad i smaken av banan? Du kan sjølvsagt lage kake-i-kopp uten banan også 🙂
Oppskrift på sukkerfri kake-i-kopp finner du blant anna HER. Dette er også en grunnoppskrift som du smakstilsetter slik som du sjølv ønsker.
Mange har venta på denne oppskrifta etter eg delte bilder på instastory @lindastuhaugpå onsdag. Oppskrifta blei veldig etterspurt, så då tenkte eg det var på sin rette plass å dele den før helga 🙂
Blir det banankake i kopp i helga, kanskje? Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER
Ha en nydelig helg alle sammen!

Fredag og helg♥

Idag har eg en ny oppskrift til dokke på den herlige mikrokaka/koppkaka. Dette er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, heller røra i en kopp og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Vi snakker sunn kake på 1-2-3, perfekt om du har lyst på noko søtt og godt, men ikkje vil styre så mykje på kjøkkenet 🙂

Dagens oppskrift er banankake i kopp med flytande sjokoladekjerne.
→ Uten helsekostprodukt, uten tilsatt sukker og kun 5 ingredienser!

Det ligger jo i ordet, men med banan i kaka så trenger du ikkje noko ekstra søtning 🙂 Eg veit mange av dokke setter pris på oppskrifter uten helsekostprodukt, og denne koppkaka lager du kun med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken.

Trikset er å bruke en moden banan, det gir nok sødme og ikkje minst mykje saftighet i oppskrifta.

Brune/svarte/stygge bananer er ofte like fine inni, og er heilt fantastiske å lage oppskrifter med♥ Har du lyst på fleire tips til kva du kan bruke overmodne bananer til, så har eg eit innlegg som er verdt å ta en titt på: « Overmodne bananer i fruktkorga? 20 ulike tips til korleis du kan bruke dei«.

Grunnoppskrifta på banankaka kan du smakstilsette slik som du ønsker. Grunnoppskrifta i seg sjølv er både veldig god og næringsrik; den inneholder tross alt berre banan, egg og havregryn. Så tilsetter du den smakstilsetninga du vil ha.

Eg tilsatte 1 ss Nugatti Zero som blei en flytande sjokoladekjerne inni koppkaka, og det var skikkelig godt♥ Du kan sjølvsagt bruke andre typer sjokoladepålegg ( heimelaga for eksempel), peanøttsmør eller andre typer nøttesmør. Du kan tilsette friske eller frosne bær, syltetøy, hakka sjokolade, kanel, nøtter… eller berre ete den nøytral 🙂

Grunnoppskrift banankake i kopp
1 godt moden banan
1 stort egg
4 ss havremjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
1/3 ts bakepulver
valgfri smakstilsetning: eg har brukt 1 ss Zero Nugatti

Slik gjer du:
→ Mos banan og egg klumpfritt med gaffel eller stavmiksar, ør inn havremjøl og bakepulver.

→ Hell røra over i en kopp eller skål med minst 2-3 cm igjen til kanten. Tilsett smakstilsetning.

→ Steik i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til kaka er gjennomstekt. La stå eit par minutt og nyt gjerne mens den er varm/lun.

PS! Ja, du kan også bruke steikeovn. Pass på at du har en liten kopp/skål/form som tåler varmen. Bruk 180 grader og steik i 8-12 minutt, eller til kaka er ferdig 🙂

Enkelt, eller kva?

Psst… Er du ikkje så glad i smaken av banan? Du kan sjølvsagt lage kake-i-kopp uten banan også 🙂

Oppskrift på sukkerfri kake-i-kopp finner du blant anna HER. Dette er også en grunnoppskrift som du smakstilsetter slik som du sjølv ønsker.

Mange har venta på denne oppskrifta etter eg delte bilder på instastory @lindastuhaugpå onsdag. Oppskrifta blei veldig etterspurt, så då tenkte eg det var på sin rette plass å dele den før helga 🙂

Blir det banankake i kopp i helga, kanskje? Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Ha en nydelig helg alle sammen!

Annonse

16 Kommentarer

O

Ole

1. mars 2021

Kjempegod!, ambefales sterkt

Linda Stuhaug

2. mars 2021

Så hyggelig Ole 😀

S

SE

31. januar 2021

Laget denne før, supergod! Jeg lurer på hvordan det er å oppbevare den (kjøleskap e.l.) etter det er laget? Sist fikk jeg 3 kopper ut av oppskriften og ikke alltid man får spist alt samme dag 🙂

Linda Stuhaug

1. februar 2021

GÅr heilt fint å oppbevare den nokon dager i kjøleskap 🙂

N

Nathali

25. august 2019

Herleg oppskrift. Eg brukte heimelaga syltetøy og dryssa kanel i ein av koppane(laga 3 stk) Men kan ein lage større røre og lage litt etter kvart i løpet av yo dagar eller blir røra brun pga bananene?

Linda Stuhaug

25. august 2019

Høyres godt ut, Nathali 😀 Eg har aldri latt bananrøre stå i kjøleskapet over fleire dager, så det kan eg dessverre ikkje svare noko sikkert på. Men eg rekner med det går heilt fint 🙂

M

Malene

23. august 2019

Denne så knall ut! God helg

Linda Stuhaug

23. august 2019

God helg til deg også, Malene 😀

E

Eva

7. januar 2020

Prøver å redusere inntaket av raffinert sukker etter jul og nyttår… Fikk lyst på noe godt og prøvde denne med én bit 86% mørk sjokolade og litt mandelsmør. Hadde i tillegg litt kokosyoghurt og granateplekjerner på toppen – det var knallgodt! : )

Linda Stuhaug

7. januar 2020

Det høyres veldig, veldig godt ut Eva 😀

N

Natadha

7. november 2019

Absolutt genial oppskrift! Anbefaler å legge en kule med sukkerfri vaniljeis på toppen og risle smeltet Nugatti zero over! En annen ting: nugattien min ble steinhard da den havnet på bunnen av koppen. Kjørte røra med stavmikser så den ble ganske tynn. Mulig det er derfor nugattien sank helt til bunns. Skal prøve uten stavmikser neste gang!

Linda Stuhaug

8. november 2019

Ikkje sant den er? Heilt toppers 😀 Blir røra veldig tynn neste gang: bruk litt ekstra mjøl! Høyres veldig godt ut med litt is og ekstar nugatti på toppen, nam!!

G

Gunnlaug

12. april 2020

Skal testast Kanskje i dag

Linda Stuhaug

12. april 2020

Håper den smakte!

I

Ida

25. februar 2020

Må man smøre den ildfaste koppen hvis man bruker ovn? 🙂

Linda Stuhaug

26. februar 2020

Nja, ikkje visst du bruker kopp. Men visst du bruker en liten ildfast form kan den gjerne smørast 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg