Annonse
24. juni 2016
Sunn og enkel tacograteng
Hei!
Det er fredag, helg og det betyr taco på menyen hos mange. Kva med å prøve en ny vri denne gangen: tacograteng? Ein middag som både er rask og enkel, den lagast på under halvtimen og krever heller ikkje for mange ingredienser. Perfekt helgemiddag for heile familien, som er både sunn og god 🙂
Tacograteng, 4 porsjoner
600-800 g karbonadedeig
(bruk gjerne 400 g karbonadedeig og 1-2 bokser kidneybønner)
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 paprika (kan sløyfast), hakka
2-4 ss heimelaga tacokrydder eller 2 pk tacokrydder
1-2 dl vatn
1 glass tacosaus
5 tomater, i skiver
1/2 boks mais
ost, revet eller i skiver
Tilbehør
salsasaus
rømme
frisk salat
evt. ris / nachoschips
Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og paprika. Dette må gjerne steikes i 2-3 omganger. Tilsett tacokrydder og vatn, la det surre på middels varme til det ikkje er noko væske igjen.
Fordel karbonadeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og salsasaus, før du topper med revet eller skiva ost.
Steik tacogratengen på midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Server med en frisk salat, salsasaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.
Tips og alternativer:
– bytt gjerne tomater og mais med andre grønnsaker som topping på gratengen.
– lur inn massevis av grønnsaker med karbonadedeigen! Eg har har brukt både løk og paprika, men det er ingenting i veien med å lure inn fleire «skjulte» grønnsaker, uten at det går ut over smaken.
Helgemat/kosemat treng absolutt ikkje vere usunt, avansert eller tidskrevande. Tacograteng er eit godt eksempel på det!
God helg då, alle sammen!
Og… veldig kjekt med så mange hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers is. Håper mange vil prøve 🙂
Annonse
8 Kommentarer
Kristin
6. januar 2019

Linda Stuhaug
7. januar 2019
Birgitte
2. april 2019

Linda Stuhaug
3. april 2019
Andreas
26. juli 2019

Linda Stuhaug
29. juli 2019
Karoline
15. mai 2018

Linda Stuhaug
15. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR