Linda Stuhaug

5. mai 2016

Sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving!

Sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving!
Hei og god torsdag!
Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes! Men fleire har etterspurt en meir nøytral pizzabunn som er både sunn, enkel og god – eg har eit par stykker i arkivet, men idag har eg en ny og bedre oppskrift til dere.
Denne pizzabunnen er basert på havremel, så den er både grov og mektig, i tillegg har den en god dose proteiner fra egg og kesam. Den trenger verken elting eller heving – rører berre sammen ingrediensene og forsteiker straks. Den er glutenfri (bruk glutenfritt havremel) og lages med tradisjonelle ingredienser fra dagligvarebutikken.
Heimelaga pizza med kjøttfyll:
Til en pizzabunn trenger du: 300 g havremel (kan male havregryn til havremel i blender/foodprosessor) 150 g kesam* 2 egg 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 2 dl vatn
Rør sammen ingrediensene til en klissette deig og la den svelle 5 minutter. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet:
Pizzafyll til en pizza: 400 g karbonadedeig 1 løk 1 paprika og en stor neve spinat (kan sløyfes) 2 fedd kvitløk 2 ss tomatpurê 1/2 boks hakkede tomater 1-2 dl vatn chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder revet ost
Steik karbonadedeig med grønnsakene, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (peperoni, skinke, spekeskinke urter osv…). Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!
* Tips og alternativer: – for melkefri bunn: kesam kan sløyfes, men bruk i tilfelle eit ekstra egg.
selfølgelig kan du bruke det fyllet du ønsker! Kvit pizza med philadelphia, pesto, kylling/skinke og spekeskinke er anna favoritt hos meg.
Sjølv om bunnen er 100% grov er den ikkje tung og kompakt, men luftig og saftig med sprø kanter. Det kjennes ikkje ut som den er så grov som den faktisk er! Sikker på denne vil falle i smak hos både store og små 🙂
Server gjerne med en frisk salat, kesam eller kvitløksdressing:
Komplett sunt og næringsrikt måltid som kan nytes kvardag som helg! Pizza trenger absolutt ikkje vere usunt for å smake godt. Lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå, eller frys ned til en kjapp middag seinare.
Håper det smaker!

Hei og god torsdag!

Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes! Men fleire har etterspurt en meir nøytral pizzabunn som er både sunn, enkel og god – eg har eit par stykker i arkivet, men idag har eg en ny og bedre oppskrift til dere.

Denne pizzabunnen er basert på havremel, så den er både grov og mektig, i tillegg har den en god dose proteiner fra egg og kesam. Den trenger verken elting eller heving – rører berre sammen ingrediensene og forsteiker straks. Den er glutenfri (bruk glutenfritt havremel) og lages med tradisjonelle ingredienser fra dagligvarebutikken.

Heimelaga pizza med kjøttfyll:


Til en pizzabunn trenger du:
300 g havremel (kan male havregryn til havremel i blender/foodprosessor)
150 g kesam*
2 egg
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 dl vatn

Rør sammen ingrediensene til en klissette deig og la den svelle 5 minutter. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet:

Pizzafyll til en pizza:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika og en stor neve spinat (kan sløyfes)
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1-2 dl vatn
chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost

Steik karbonadedeig med grønnsakene, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (peperoni, skinke, spekeskinke urter osv…). Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!


* Tips og alternativer:
– for melkefri bunn: kesam kan sløyfes, men bruk i tilfelle eit ekstra egg.

selfølgelig kan du bruke det fyllet du ønsker! Kvit pizza med philadelphia, pesto, kylling/skinke og spekeskinke er anna favoritt hos meg.


Sjølv om bunnen er 100% grov er den ikkje tung og kompakt, men luftig og saftig med sprø kanter. Det kjennes ikkje ut som den er så grov som den faktisk er! Sikker på denne vil falle i smak hos både store og små 🙂


Server gjerne med en frisk salat, kesam eller kvitløksdressing:


Komplett sunt og næringsrikt måltid som kan nytes kvardag som helg! Pizza trenger absolutt ikkje vere usunt for å smake godt. Lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå, eller frys ned til en kjapp middag seinare.

Håper det smaker!

26 Kommentarer

A

Anne Lise

16. august 2020

Tror du man kan bruke mandelmel i stedet for havremel?

Linda Stuhaug

17. august 2020

Du kan alltids, men resultatet vil ikkje blir det samme 🙂 Kan godt hende det blir bra, det kan eg dessverre ikkje svare på!

A

Alexander Berg

6. oktober 2018

Fulgte oppskriften slavisk, med unntak av at jeg brukte mager kesam. Fantastisk god bunn og fyll. Anbefales!!

Linda Stuhaug

6. oktober 2018

Så hyggelig, Alexander!! Kjekt med slik tilbakemelding 😀

K

K

22. mars 2019

Veldig enkel og god pizza! Tenkte å tipsa om å leggja plastfolie over deigen, og kjevla den utover bakepapiret. Då blir det endå enklare

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Kjekt du likte pizzaen 😀 Og takk for tips!

S

Sara

5. oktober 2019

Denne var god! Blir å lage mer av denne. Eneste som jeg innså i etterkant var at jeg kanskje ikke skulle ha holdt igjen på vann mengden. 🙂

Linda Stuhaug

6. oktober 2019

Kjekt du likte oppskrifta, Sara 😀

L

Liv

11. september 2019

Hvor mange dl havremel og kesam er dette?

Linda Stuhaug

12. september 2019

100 g kesam = 1 dl. Havremjøl har eg ikkje i hode 🙂

J

Jarle

17. juni 2019

Hei. Gleder meg til å prøve denne. Leste i en kommentar at deigen kan fryses… Kan/skal den fryses før steking, etter steking (halvsteking?) eller evt. begge deler?

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Pizzabunnen kan frysast ETTER forsteiking 🙂

L

Line

30. september 2021

Hei! Jeg har veldig lyst å bruke denne oppskriften, men heller lage pizzasnurrer. Tror du det er mulig og har du eventuelt noen tips? 🙂 hvordan gjør jeg det f eks med bunnen siden den skal forstekes?

Linda Stuhaug

1. oktober 2021

Hei! Det trur eg heilt ærlig ikkje blir så lett, for dette er på ingen måte ein vanlig gjærdeig som du klarer å «rulle sammen» 🙂 I tilfelle må du prøve å forsteike den litt og ta på fyll, og sjå om du klarer å rulle den då 🙂

E

Emma

27. april 2019

Hei, Går det ann å bruke denne oppskriften hvis man skal steke pizzaen på gassgrillen, og eventuelt hvordan gjør man det? Denne deigen er en stor favoritt hos meg. Min favorittpizza er havredeigen med creme fraice og oppkuttet skinke, og maisog ost på toppen. Hilsen Emma

Linda Stuhaug

28. april 2019

Hei Emma 🙂 Det går heilt sikkert fint det, men heilt ærlig har eg aldri steikt slik type pizza på grillen før, og er heller ikkje heilt sikker på korleis det gjerast på best mulig måte.

B

Beathe

13. februar 2020

Denne er så god! Men et spørsmål, trur du det går ann å lage bunnen dagen før? Eller mister den kanskje litt av sprøheten..

Linda Stuhaug

14. februar 2020

Hei! Nei, det går heilt fint 🙂

K

Kaisa

22. mars 2018

nydelig! Også tålte jeg den mye bedre enn den ferdige glutenfrie bunnen jeg av og til ha kjøpt i butikken! Takk for glimrende oppskrift og fantastisk blogg. (Ps, veldig takknemlig for godt alternativ til melkeprodukt, jeg tåler melkeerstatninger ganske dårlig så å kunne bruke et ekstra egg i stedet var midt i blinken❤️)

Linda Stuhaug

22. mars 2018

Fantastisk Kaisa <3 Så hyggelig å lese at denne falt i smak hos deg – og at du tålte den godt 🙂 Då blir det vell mykje pizza framover? Hihi!

A

Alexander

14. mars 2018

Hei Meg og kompisene mine skal starte en kantine på skolen. vi syntes at bildene dine var veldig fine, dermed lurer vi på om vi kan bruke dine bilder på vår reklame plakat. (Plakatene skal kun henges innafor skolen)

Linda Stuhaug

15. mars 2018

Hei 🙂 Vi kan inngå en avtale om at de kjøper rettighet på bildet, men dette er ikkje noko eg gir vekk. Ta kontakt på mail om det er av interesse, slike ting tar eg ikkje i kommentarfeltet på bloggen 😉

E

Elise

7. november 2020

kom over denne oppskriften, lagd den flere ganger med havregryn små flak og med havremel. Jeg og familien syns alle sammen at den smakte best med havregryn! Mer crispy og særdeles god ! Takk for denne! den er nå et fast innslag i helgene våre.

Linda Stuhaug

7. november 2020

Så kjekt med tilbakemelding, Elise! Skal prøve med havregryn ein gang eg også 😀

T

Thea

13. januar 2019

Lagde denne pizzaen i går og den var nydelig! Oppdaget nettopp bloggen din, og jeg elsker alle de gode oppskriftene du har. Denne kommer til å bli laget mange ganger fremover 🙂

Linda Stuhaug

13. januar 2019

Hurra, så stas Thea! Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg