Annonse
5. mai 2016
Sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving!

Hei og god torsdag!
Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes! Men fleire har etterspurt en meir nøytral pizzabunn som er både sunn, enkel og god – eg har eit par stykker i arkivet, men idag har eg en ny og bedre oppskrift til dere.
Denne pizzabunnen er basert på havremel, så den er både grov og mektig, i tillegg har den en god dose proteiner fra egg og kesam. Den trenger verken elting eller heving – rører berre sammen ingrediensene og forsteiker straks. Den er glutenfri (bruk glutenfritt havremel) og lages med tradisjonelle ingredienser fra dagligvarebutikken.
Heimelaga pizza med kjøttfyll:

Til en pizzabunn trenger du:
300 g havremel (kan male havregryn til havremel i blender/foodprosessor)
150 g kesam*
2 egg
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 dl vatn
Rør sammen ingrediensene til en klissette deig og la den svelle 5 minutter. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet:
Pizzafyll til en pizza:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika og en stor neve spinat (kan sløyfes)
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1-2 dl vatn
chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost
Steik karbonadedeig med grønnsakene, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (peperoni, skinke, spekeskinke urter osv…). Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!

* Tips og alternativer:
– for melkefri bunn: kesam kan sløyfes, men bruk i tilfelle eit ekstra egg.
– selfølgelig kan du bruke det fyllet du ønsker! Kvit pizza med philadelphia, pesto, kylling/skinke og spekeskinke er anna favoritt hos meg.

Sjølv om bunnen er 100% grov er den ikkje tung og kompakt, men luftig og saftig med sprø kanter. Det kjennes ikkje ut som den er så grov som den faktisk er! Sikker på denne vil falle i smak hos både store og små 🙂


Server gjerne med en frisk salat, kesam eller kvitløksdressing:

Komplett sunt og næringsrikt måltid som kan nytes kvardag som helg! Pizza trenger absolutt ikkje vere usunt for å smake godt. Lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå, eller frys ned til en kjapp middag seinare.
Håper det smaker!
Annonse