Linda Stuhaug

Supersaftige scones med gulrot, havre og spelt

Supersaftige scones med gulrot, havre og spelt
Hei!
Kan eg friste med supersaftige, grove scones som du lager på 1-2-3? Treng riktignok litt tid i ovnen, men forberedelsane er minimale. Eg har hatt revet gulrot i deiga for å øke smaken, næringsinnholdet og ikkje minst saftigheten i sconesen, og det blei virkelig godt. Desse kan eg anbefale som fersk bakst til helgefrukosten, i matpakken eller som turmat både med og uten pålegg. Passer også perfekt som tilbehør til middagen 🙂
Du trenger, 6-8 store biter 1 boks, 300 g original kesam 1 dl melk 250 g havremjøl 150 g fint speltmjøl (evt. kveitemjøl) 1 stor eller 2 mindre gulrøtter, revet (ca. 150 g) 1,5 ss bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, gulrot, bakepulver salt, deretter havremjøl og speltmjøl. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig. Det kan hende du må bruke litt ekstra også.
3. Bruk litt mjøl mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.
4. Steik midt i ovnen 20-25 minutter, eller til overflata er godt gyllen og sprø, og sconesen er gjennomstekt (sjekk underveis). Avkjøl på rist.
Tips og alternativ* – Du kan bruke andre mjøltyper etter smak og behag, men det må tilsvare ca. 400 g mjøl. For glutenfri scones ville eg brukt 200-250 g glutenfritt havremjøl og 150-200 g glutenfritt mjøl, for eksempel bokhvetemel.
– Gulrot kan sløyfast for nøytral variant.
Dei holder seg ferske og saftige i fleire dager, og kan fint frysast til ein seinare anledning 🙂
Det virkelig perfekte salat- eller suppebrød til middagen. Vi åt desse som tilbehør til søtpotet- og gulrotsuppe med bacon, nydelig!
Håper det frister!
Imorgon kjem eg med morsdagskake(r), så stikk gjerne innom før helga 🙂

Hei!

Kan eg friste med supersaftige, grove scones som du lager på 1-2-3? Treng riktignok litt tid i ovnen, men forberedelsane er minimale. Eg har hatt revet gulrot i deiga for å øke smaken, næringsinnholdet og ikkje minst saftigheten i sconesen, og det blei virkelig godt. Desse kan eg anbefale som fersk bakst til helgefrukosten, i matpakken eller som turmat både med og uten pålegg. Passer også perfekt som tilbehør til middagen 🙂

Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g original kesam
1 dl melk
250 g havremjøl
150 g fint speltmjøl (evt. kveitemjøl)
1 stor eller 2 mindre gulrøtter, revet (ca. 150 g)
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, gulrot, bakepulver salt, deretter havremjøl og speltmjøl. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig. Det kan hende du må bruke litt ekstra også.

3. Bruk litt mjøl mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 20-25 minutter, eller til overflata er godt gyllen og sprø, og sconesen er gjennomstekt (sjekk underveis). Avkjøl på rist.

Tips og alternativ*
– Du kan bruke andre mjøltyper etter smak og behag, men det må tilsvare ca. 400 g mjøl. For glutenfri scones ville eg brukt 200-250 g glutenfritt havremjøl og 150-200 g glutenfritt mjøl, for eksempel bokhvetemel.

– Gulrot kan sløyfast for nøytral variant.

Dei holder seg ferske og saftige i fleire dager, og kan fint frysast til ein seinare anledning 🙂

Det virkelig perfekte salat- eller suppebrød til middagen. Vi åt desse som tilbehør til søtpotet- og gulrotsuppe med bacon, nydelig!

Håper det frister!

Imorgon kjem eg med morsdagskake(r), så stikk gjerne innom før helga 🙂

Annonse

10 Kommentarer

M

Marita

13. mars 2018

Du har tilfeldigvis ikke sånn ca. kaloriinnhold på disse ? 🙂

Linda Stuhaug

13. mars 2018

Nei, dessverre 🙂

T

Tone Holsbøe

3. mars 2018

Fantastisk gode og saftige. Tror jeg må bake en runde til i morgen

Linda Stuhaug

4. mars 2018

Fantastisk 😀

H

Hanne Elisabeth

1. mars 2018

Rundstykker

Linda Stuhaug

1. mars 2018

Rundstykker…?

K

Katrin

14. mai 2020

Hei! Takk for mange gode oppskrifter! Eg har berre mager kesam i kjøleskapet (eg må bruke opp, matredding veit du!) Kjem det til å funke i denne oppskrifta ?

Linda Stuhaug

15. mai 2020

Eg anbefaler egentlig ikkje mager kesam i oppskrifter som skal varmast. Den har kun 1% fett og tåler i utgansgpunktet ikkje oppvarming. I tillegg så blir resultatet fort tørt når det er så magert 🙂 Men, det er jo bedre å bruke den her enn å kaste den uansett. Men må nok forvente at oppskrifta ikkje blir like saftig 🙂

T

Trine

29. mars 2020

Blir det helt feil med rømme i stede for kesam?

Linda Stuhaug

31. mars 2020

Heilt feil blir det ikkje, men rømme har ein meir flytande konsistens, så det kan hende du må bruke meir mjøl 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg