Annonse
8. februar 2018
Supersaftige scones med gulrot, havre og spelt
Hei!
Kan eg friste med supersaftige, grove scones som du lager på 1-2-3? Treng riktignok litt tid i ovnen, men forberedelsane er minimale. Eg har hatt revet gulrot i deiga for å øke smaken, næringsinnholdet og ikkje minst saftigheten i sconesen, og det blei virkelig godt. Desse kan eg anbefale som fersk bakst til helgefrukosten, i matpakken eller som turmat både med og uten pålegg. Passer også perfekt som tilbehør til middagen 🙂
Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g original kesam
1 dl melk
250 g havremjøl
150 g fint speltmjøl (evt. kveitemjøl)
1 stor eller 2 mindre gulrøtter, revet (ca. 150 g)
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, gulrot, bakepulver salt, deretter havremjøl og speltmjøl. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig. Det kan hende du må bruke litt ekstra også.
3. Bruk litt mjøl mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.
4. Steik midt i ovnen 20-25 minutter, eller til overflata er godt gyllen og sprø, og sconesen er gjennomstekt (sjekk underveis). Avkjøl på rist.
Tips og alternativ*
– Du kan bruke andre mjøltyper etter smak og behag, men det må tilsvare ca. 400 g mjøl. For glutenfri scones ville eg brukt 200-250 g glutenfritt havremjøl og 150-200 g glutenfritt mjøl, for eksempel bokhvetemel.
– Gulrot kan sløyfast for nøytral variant.
Dei holder seg ferske og saftige i fleire dager, og kan fint frysast til ein seinare anledning 🙂
Det virkelig perfekte salat- eller suppebrød til middagen. Vi åt desse som tilbehør til søtpotet- og gulrotsuppe med bacon, nydelig!
Håper det frister!
Imorgon kjem eg med morsdagskake(r), så stikk gjerne innom før helga 🙂
Annonse
10 Kommentarer
Marita
13. mars 2018
Linda Stuhaug
13. mars 2018
Tone Holsbøe
3. mars 2018
Linda Stuhaug
4. mars 2018
Hanne Elisabeth
1. mars 2018
Linda Stuhaug
1. mars 2018
Katrin
14. mai 2020
Linda Stuhaug
15. mai 2020
Trine
29. mars 2020
Linda Stuhaug
31. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR