Linda Stuhaug

Vaffelomelett – perfekt i matpakken!

Vaffelomelett – perfekt i matpakken!
God onsdag!
Kvardagen er godt i gang igjen og sunne, enkle måltider er på sin rette plass. Eg veit mange av dere leser Shape Up, og da har dere kanskje fått med dere månedens oppskrift på vaffelomelett fra meg?
Vaffelomelett er rett og slett omelett i vaffeljern. Det er raskt og enkelt å lage og passer like godt til frukost som lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Muligheten for variasjon er stor, da røra kan lages med ulike ingredienser og den kan fylles med det man ønsker 🙂
Egg er en real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille – for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. I tillegg til det høge vitamininnholdet er egg rikt på mineraler, protein og sunt fett. Det er med andre ord mange gode grunner til å spise meir egg, og egg kan tilberedes på utrulig mange spennande måter!
Prøv vaffelomelett du også, min variant denne gangen var med bacon:
Vaffelomelett med bacon, 3-4 plater 5 store egg 1/3 rød paprika, hakka 2 stk vårløk, hakka 3 ss bacon, stekt i små terninger* 3 ss vann, melk eller fløte salt og pepper evt. smør til vaffeljernet om det er nødvendig
Tips! Omelettrøren kan varieres etter smak og behag. Bruk gjerne andre grønnsaker, skinke eller spekeskinke framfor bacon, ulike typer urter eller krydder.
Slik gjer du: Visp sammen alle ingrediensene. Varm opp vaffeljernet og hell over røra. Den vil flyte litt utover, så la det gjerne være igjen 1-2 cm til kanten.
Steik til omeletten er gjennomstekt. Bruk en gaffel og steikespade for å ta vaffelomeletten forsiktig over på en tallerken.
Vaffelomeletten smaker like godt nystekt som kald. Spis den som den er eller fyll med det du ønsker! Bildene viser crispysalat, cottage cheese, avokado, paprika og pepper. Nydelig!
Vaffelomelett passer perfekt i lunsjboksen. Lag vaffelomeletten kvelden før, ha i en boks med litt grønnsaker, og matpakken er klar til å ta med i sekken på morgonen 🙂
Eg veit dere er glad i matpakketips, så eg håper vaffelomelett frister akkurat deg, for dette er virkelig eit godt påfyll midt på dag! Lag din egen variant og del gjerne i kommentarfeltet, eller bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug på instagram, så eg er sikker på at eg får med meg ditt resultat 🙂 Det er alltid så kjekt å sjå bilder av det dere lager♥
Vil du følge meg på Facebook kan du gjere det HER!
Ha en nydelig dag!

God onsdag!

Kvardagen er godt i gang igjen og sunne, enkle måltider er på sin rette plass. Eg veit mange av dere leser Shape Up, og da har dere kanskje fått med dere månedens oppskrift på vaffelomelett fra meg?

Vaffelomelett er rett og slett omelett i vaffeljern. Det er raskt og enkelt å lage og passer like godt til frukost som lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Muligheten for variasjon er stor, da røra kan lages med ulike ingredienser og den kan fylles med det man ønsker 🙂

Egg er en real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille – for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. I tillegg til det høge vitamininnholdet er egg rikt på mineraler, protein og sunt fett. Det er med andre ord mange gode grunner til å spise meir egg, og egg kan tilberedes på utrulig mange spennande måter!

Prøv vaffelomelett du også, min variant denne gangen var med bacon:

Vaffelomelett med bacon, 3-4 plater
5 store egg
1/3 rød paprika, hakka
2 stk vårløk, hakka
3 ss bacon, stekt i små terninger*
3 ss vann, melk eller fløte
salt og pepper
evt. smør til vaffeljernet om det er nødvendig

Tips!
Omelettrøren kan varieres etter smak og behag. Bruk gjerne andre grønnsaker, skinke eller spekeskinke framfor bacon, ulike typer urter eller krydder.

Slik gjer du:
Visp sammen alle ingrediensene. Varm opp vaffeljernet og hell over røra. Den vil flyte litt utover, så la det gjerne være igjen 1-2 cm til kanten.

Steik til omeletten er gjennomstekt. Bruk en gaffel og steikespade for å ta vaffelomeletten forsiktig over på en tallerken.

Vaffelomeletten smaker like godt nystekt som kald. Spis den som den er eller fyll med det du ønsker! Bildene viser crispysalat, cottage cheese, avokado, paprika og pepper. Nydelig!

Vaffelomelett passer perfekt i lunsjboksen. Lag vaffelomeletten kvelden før, ha i en boks med litt grønnsaker, og matpakken er klar til å ta med i sekken på morgonen 🙂

Eg veit dere er glad i matpakketips, så eg håper vaffelomelett frister akkurat deg, for dette er virkelig eit godt påfyll midt på dag! Lag din egen variant og del gjerne i kommentarfeltet, eller bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug på instagram, så eg er sikker på at eg får med meg ditt resultat 🙂 Det er alltid så kjekt å sjå bilder av det dere lager♥

Vil du følge meg på Facebook kan du gjere det HER!

Ha en nydelig dag!

2 Kommentarer

R

Rita

8. februar 2022

Du stiller jernet ditt til 5-6/9 Litt usikker på hva du mener ?

Linda Stuhaug

8. februar 2022

Varme. På samme måte som ei steikeplate 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg