Linda Stuhaug

Waldorfsalat

Waldorfsalat
Hei godtfolk!
Hugser dere denne oppskrifta på waldorfsalat fra i fjor? Den er fortsatt like god – og sida mange har etterspurt oppskrift, så tenkte eg å dele den igjen!
Dette er en litt magrere variant der deler av majones og kremfløte er bytta med kesam/rømme. Samme smaken, men litt lettere for dei som ønsker det! Waldorfsalat lages på 1-2-3 og passer godt på koldtbordet eller som tilbehør til blant anna kylling og svin. En klassiker på julefrukosten, julelunsjen eller juleselskaper er det også:
Waldorfsalat, 4 porsjoner 3 grønne epler 1 pakke steinfrie druer 2-3 stenger selleri 3 ringer hermetisk ananas 150 g kesam eller rømme 50 g majones 1,5 dl kremfløte 50 g valnøtter 1-2 ts sukrin / sukker sitronsaft
Slik gjer du: Skjær epler i terninger, selleri og ananas i biter og druer i to. Ha alt i en bolle.
Pisk kremfløten og sukrin/sukker til krem, rør inn kesam og majones. Smak til med sitronsaft. Vend frukten inn i dressingen og tilsett grovt hakkede valnøtter. Pynt med druer og valnøtter på toppen.
Oppbevar i kjøleskap til servering.
Tips og alternativer! For laktosefri waldorfsalat bruker du laktosefri kremfløte og rømme/kesam. Er det nokon som ikkje tåler nøtter kan valnøttene fint byttes med mandler, solsikkekjerner, pinjekjerner eller lignande.
Satser på at dere som har etterspurt oppskrift ser innlegget, ikkje minst at oppskrifta når ut til fleire som vil prøve seg.
Velbekomme!
*

Hei godtfolk!

Hugser dere denne oppskrifta på waldorfsalat fra i fjor? Den er fortsatt like god – og sida mange har etterspurt oppskrift, så tenkte eg å dele den igjen!

Dette er en litt magrere variant der deler av majones og kremfløte er bytta med kesam/rømme. Samme smaken, men litt lettere for dei som ønsker det! Waldorfsalat lages på 1-2-3 og passer godt på koldtbordet eller som tilbehør til blant anna kylling og svin. En klassiker på julefrukosten, julelunsjen eller juleselskaper er det også:



Waldorfsalat, 4 porsjoner
3 grønne epler
1 pakke steinfrie druer
2-3 stenger selleri
3 ringer hermetisk ananas
150 g kesam eller rømme
50 g majones
1,5 dl kremfløte
50 g valnøtter
1-2 ts sukrin / sukker
sitronsaft

Slik gjer du:
Skjær epler i terninger, selleri og ananas i biter og druer i to. Ha alt i en bolle.

Pisk kremfløten og sukrin/sukker til krem, rør inn kesam og majones. Smak til med sitronsaft. Vend frukten inn i dressingen og tilsett grovt hakkede valnøtter. Pynt med druer og valnøtter på toppen.

Oppbevar i kjøleskap til servering.

Tips og alternativer!
For laktosefri waldorfsalat bruker du laktosefri kremfløte og rømme/kesam. Er det nokon som ikkje tåler nøtter kan valnøttene fint byttes med mandler, solsikkekjerner, pinjekjerner eller lignande.



Satser på at dere som har etterspurt oppskrift ser innlegget, ikkje minst at oppskrifta når ut til fleire som vil prøve seg.

Velbekomme!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg