Linda Stuhaug

15. mars 2016

Biff stroganoff

Biff stroganoff
Hei!
Idag har eg en ny middag til dere, ei smakfull og populær gryte under navnet biff stroganoff. Veldig enkel og kan lagast relativt raskt, ikkje minst utrulig smakfull og god!
Det er nok mange muligheter for variasjon, her har dere min variant som er uten gluten og kan fint lages uten melk:
Biff stroganoff, 2-3 porsjoner 400 g biffkjøtt 150 g sjampinjong 1 løk 3 dl storfekraft, gjerne jacobs utvalgte 2 ss tomatpurê 200 g vanlig/lett crème fraîche 1 ts paprikakrydder smør salt, pepper og chili
Slik gjer du: 1. Brun kjøtt i strimler i litt smør. Sett til side og steik soppen og løken til løken er blank. Ha alt over i en gryte.
2. Rør inn tomatpurê og la det frese i gryta i nokre minutter, rør innimellom. Tilsett deretter kraft og paprikakrydder, la gryta småkoke minimum 30 minutter til en fyldig konsistens. Jo lengre gryta koker, jo bedre blir den – så la gjerne småkoke under lokk opp til 2 timer om du har tid. Da kan det hende du må etterfylle med kraft.
3. Rør til slutt inn crème fraîche, smak til med salt, pepper og chili. Server straks med det tilbehøret du ønsker, her falt valget på kokt quinoa og brokkoli, men ris/potet/potetmos og en frisk salat passer nok også godt.
Tips og alternativer* – Crème fraîche kan byttes med gresk matyoghurt som tåler varme, evt. kokosmelk om du ønsker eit melkefritt resultat.
Håper det frister – velbekomme!

Hei!

Idag har eg en ny middag til dere, ei smakfull og populær gryte under navnet biff stroganoff. Veldig enkel og kan lagast relativt raskt, ikkje minst utrulig smakfull og god!

Det er nok mange muligheter for variasjon, her har dere min variant som er uten gluten og kan fint lages uten melk:


Biff stroganoff, 2-3 porsjoner
400 g biffkjøtt
150 g sjampinjong
1 løk
3 dl storfekraft, gjerne jacobs utvalgte
2 ss tomatpurê
200 g vanlig/lett crème fraîche
1 ts paprikakrydder
smør
salt, pepper og chili

Slik gjer du:
1. Brun kjøtt i strimler i litt smør. Sett til side og steik soppen og løken til løken er blank. Ha alt over i en gryte.

2. Rør inn tomatpurê og la det frese i gryta i nokre minutter, rør innimellom. Tilsett deretter kraft og paprikakrydder, la gryta småkoke minimum 30 minutter til en fyldig konsistens. Jo lengre gryta koker, jo bedre blir den – så la gjerne småkoke under lokk opp til 2 timer om du har tid. Da kan det hende du må etterfylle med kraft.

3. Rør til slutt inn crème fraîche, smak til med salt, pepper og chili. Server straks med det tilbehøret du ønsker, her falt valget på kokt quinoa og brokkoli, men ris/potet/potetmos og en frisk salat passer nok også godt.


Tips og alternativer*
– Crème fraîche kan byttes med gresk matyoghurt som tåler varme, evt. kokosmelk om du ønsker eit melkefritt resultat.


Håper det frister – velbekomme!

7 Kommentarer

M

Mari

19. februar 2018

Jeg prøvde denne på fredag:) så enkel å så godt=)

Linda Stuhaug

19. februar 2018

Så kjekt å lese, Mari 😀 god mandag <3

M

Mari

1. mai 2018

God 1 mai:) lager denne i dag og:)

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Takk det samme, Mari! En digg middag på en fridag 🙂

T

Tina

15. november 2020

Hei! Kan dennw fryses ned? Uten kjøtt.

Linda Stuhaug

16. november 2020

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg