Linda Stuhaug

Annonse

Den beste quinoasalaten!

Den beste quinoasalaten!
Min all time favorittsalat og den beste quinoasalaten eg har smakt😍 Eg har delt denne oppskrifta før her, men den er virkelig verdt å dele igjen! Kombinasjonen av feta-quinoa, bakt søtpotet, granateple og sprø druer er berre skikkelig god - uslåelig god faktisk! Salaten er og veldig enkel å lage, men tar litt tid då både quinoa og søtpotet skal tilberedast og avkjølast. Kan anbefale å vertfall koke quinoaen på forhånd, så går det mykje raskare!
Til ei god skål trenger du: • 1,5 dl tørr quinoa • 1 blokk fetaost (200 g) • 1 stor søtpotet (ca 500-600 g) • 65-100 g valgfri bladsalat (eg har brukt ruccola denne gangen) • 1 gul paprika • 1 granateple • 1/2 boks sprø druer
Slik gjer du: 1. Kok opp 3 dl vatn. Ha oppi quinoaen, ta på lokk og kok på middels varme i 15 minutt. Avkjøl. Kok og avkjøl gjerne quinoaen på forhånd! Står seg fint i kjøleskapet.  2. Del søtpotet i terninger. Bland inn ca 1 ss olje og eventuelt krydder om du vil. Bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutt, eller til bitane er møre. Avkjøl. 3. Grovhakk salat og paprika, rens ut granateplekjerne og del druene i to. 4. Bland fetaosten godt inn i den avkjølte quinoaen. Bruk gjerne en hanske og kna inn med handa. 5. Bland deretter alt sammen og salaten er klar til servering! Ha gjerne en god dressing på - eg liker godt tzatziki her - og NYT😍
Passer like godt til lunsj, i matpakken, som midddag, tilbehør til middag kveldsmat, venninnekvelden eller koldtbordet♥︎

Min all time favorittsalat og den beste quinoasalaten eg har smakt😍

Eg har delt denne oppskrifta før her, men den er virkelig verdt å dele igjen! Kombinasjonen av feta-quinoa, bakt søtpotet, granateple og sprø druer er berre skikkelig god - uslåelig god faktisk! Salaten er og veldig enkel å lage, men tar litt tid då både quinoa og søtpotet skal tilberedast og avkjølast. Kan anbefale å vertfall koke quinoaen på forhånd, så går det mykje raskare!

Sanity Image

Til ei god skål trenger du:
• 1,5 dl tørr quinoa
• 1 blokk fetaost (200 g)
• 1 stor søtpotet (ca 500-600 g)
• 65-100 g valgfri bladsalat (eg har brukt ruccola denne gangen)
• 1 gul paprika
• 1 granateple
• 1/2 boks sprø druer

Sanity Image

Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn. Ha oppi quinoaen, ta på lokk og kok på middels varme i 15 minutt. Avkjøl. Kok og avkjøl gjerne quinoaen på forhånd! Står seg fint i kjøleskapet. 
2. Del søtpotet i terninger. Bland inn ca 1 ss olje og eventuelt krydder om du vil. Bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutt, eller til bitane er møre. Avkjøl.
3. Grovhakk salat og paprika, rens ut granateplekjerne og del druene i to.
4. Bland fetaosten godt inn i den avkjølte quinoaen. Bruk gjerne en hanske og kna inn med handa.
5. Bland deretter alt sammen og salaten er klar til servering! Ha gjerne en god dressing på - eg liker godt tzatziki her - og NYT😍

Sanity ImageSanity Image

Passer like godt til lunsj, i matpakken, som midddag, tilbehør til middag kveldsmat, venninnekvelden eller koldtbordet♥︎

Annonse

2 Kommentarer

H

Hilde

14. august 2025

Den ser kjempegod ut! Har du forslag til noe man kan bruke istedenfor fetaost?

Linda Stuhaug

14. august 2025

Fetaosten gjer heile salaten! Ikkje det samme uten🤭 Har egentlig ingen konkrete tips til kva ein kan bruke istedenfor som har samme smak og muligheten for å kna inn i quinoaen. Men ville tilført noko anna som gir god smak, f.eks ein slags dressing av eit slag. Kvifor vil/kan ikkje fetaost brukes?😄

SKRIV EN KOMMENTAR