Annonse
19. september 2024
Den beste quinoasalaten!

Min all time favorittsalat og den beste quinoasalaten eg har smakt😍
Eg har delt denne oppskrifta før her, men den er virkelig verdt å dele igjen! Kombinasjonen av feta-quinoa, bakt søtpotet, granateple og sprø druer er berre skikkelig god - uslåelig god faktisk! Salaten er og veldig enkel å lage, men tar litt tid då både quinoa og søtpotet skal tilberedast og avkjølast. Kan anbefale å vertfall koke quinoaen på forhånd, så går det mykje raskare!

Til ei god skål trenger du:
• 1,5 dl tørr quinoa
• 1 blokk fetaost (200 g)
• 1 stor søtpotet (ca 500-600 g)
• 65-100 g valgfri bladsalat (eg har brukt ruccola denne gangen)
• 1 gul paprika
• 1 granateple
• 1/2 boks sprø druer

Slik gjer du:
1. Kok opp 3 dl vatn. Ha oppi quinoaen, ta på lokk og kok på middels varme i 15 minutt. Avkjøl. Kok og avkjøl gjerne quinoaen på forhånd! Står seg fint i kjøleskapet.
2. Del søtpotet i terninger. Bland inn ca 1 ss olje og eventuelt krydder om du vil. Bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutt, eller til bitane er møre. Avkjøl.
3. Grovhakk salat og paprika, rens ut granateplekjerne og del druene i to.
4. Bland fetaosten godt inn i den avkjølte quinoaen. Bruk gjerne en hanske og kna inn med handa.
5. Bland deretter alt sammen og salaten er klar til servering! Ha gjerne en god dressing på - eg liker godt tzatziki her - og NYT😍


Passer like godt til lunsj, i matpakken, som midddag, tilbehør til middag kveldsmat, venninnekvelden eller koldtbordet♥︎
Annonse
2 Kommentarer
Hilde
14. august 2025
Linda Stuhaug
14. august 2025
SKRIV EN KOMMENTAR