Linda Stuhaug

Annonse

Min nye favoritt quinoasalat!

Min nye favoritt quinoasalat!
Dåkke som har fulgt meg ei stund har nok fått med seg «min favoritt quinoasalat» som eg har laga i årevis. No derimot har eg fått ny favoritt, men oppskrifta er dog nesten heilt lik🤭 Har rett og slett lagt til bakt søtpotet, som gjer quinoasalaten enda bedre❤️ Ellers følge prinsippet med å kna blokk-fetaost inn i quinoaen, og den inneholder både granateple og druer som virkelig er prikken over i-en😍 Prøv denne, du vil ikkje angre!
Du trenger:
  • 1,5 dl tørr quinoa
  • 1 blokk fetaost (150-200 g)
  • 100-150 g valgfri bladsalat
  • 1 stor søtpotet (ca 500 g)
  • 1 stor, gul paprika
  • 1 granateple
  • 1/2 boks druer
TIPS! Koker du quinoa og baker søtpotet på forhånd lager du salaten på maks 10 minutter✨ Kokt quinoa og bakte søtpotetterninger kan stå i boks i kjøleskapet minst 1 veke! Eg prepper det ofte på forhånd og har liggande til deilige salater😍
Framgangsmåte:
  1. Kok opp 3 dl vatn. Ha oppi quinoaen, ta på lokk og kok på middels varme i 15 minutt. Avkjøl.
  2. Del søtpotet i terninger. Bland inn 1 ss olje og eventuelt krydder om du vil. Bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutt, eller til bitane er møre. Avkjøl.
  3. Grovhakk salat og paprika, rens ut granateplekjerne og del druene i to.
  4. Bland alt sammen og server med en god dressing. Eg liker godt tzatziki til🤍 Ellers topper eg ofte med ekstra fetaost fra glass og/eller sylta rødløk!
Salaten ete eg som eit eget måltid til lunsj eller middag, men den passer også som tilbehør til både kjøtt, fisk, kylling og vegetarretter!
Fekk du lyst å prøve?😍

Dåkke som har fulgt meg ei stund har nok fått med seg «min favoritt quinoasalat» som eg har laga i årevis. No derimot har eg fått ny favoritt, men oppskrifta er dog nesten heilt lik🤭 Har rett og slett lagt til bakt søtpotet, som gjer quinoasalaten enda bedre❤️ Ellers følge prinsippet med å kna blokk-fetaost inn i quinoaen, og den inneholder både granateple og druer som virkelig er prikken over i-en😍 Prøv denne, du vil ikkje angre!

Du trenger:

  • 1,5 dl tørr quinoa

  • 1 blokk fetaost (150-200 g)

  • 100-150 g valgfri bladsalat

  • 1 stor søtpotet (ca 500 g)

  • 1 stor, gul paprika

  • 1 granateple

  • 1/2 boks druer


TIPS! Koker du quinoa og baker søtpotet på forhånd lager du salaten på maks 10 minutter✨ Kokt quinoa og bakte søtpotetterninger kan stå i boks i kjøleskapet minst 1 veke! Eg prepper det ofte på forhånd og har liggande til deilige salater😍


Framgangsmåte:

  1. Kok opp 3 dl vatn. Ha oppi quinoaen, ta på lokk og kok på middels varme i 15 minutt. Avkjøl.

  2. Del søtpotet i terninger. Bland inn 1 ss olje og eventuelt krydder om du vil. Bak i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutt, eller til bitane er møre. Avkjøl.

  3. Grovhakk salat og paprika, rens ut granateplekjerne og del druene i to.

  4. Bland alt sammen og server med en god dressing. Eg liker godt tzatziki til🤍 Ellers topper eg ofte med ekstra fetaost fra glass og/eller sylta rødløk!

Salaten ete eg som eit eget måltid til lunsj eller middag, men den passer også som tilbehør til både kjøtt, fisk, kylling og vegetarretter!

Fekk du lyst å prøve?😍

Annonse

14 Kommentarer

B

Birigtte

10. mars 2022

Lagde denne i går (preppet quinoa og søtpotet dagen før), overraskende godt :) Og rask og lage når man har preppet i forkant! Denne skal jeg lage flere ganger. Takk for gode mattips!

Linda Stuhaug

10. mars 2022

Så kjekt den smakte! Perfekt å preppe litt før, då er jo den så rask å lage🤩

S

Sol Andreassen

1. mars 2022

Hei. I dag testet vi ut salaten, og den var nydelig god. Dette blir en klar favoritt i heimen 😊👍

Linda Stuhaug

2. mars 2022

Fantastisk! Kjekt den smakte, Sol🤩

R

Ruth Anne

2. mars 2022

Denne skal helt klart prøves!😍

Linda Stuhaug

2. mars 2022

Håpe den smaker🤩

L

Lisbeth

23. februar 2022

Ser nydelig ut. Hvor mange er den beregnet til?

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Hei! Det kjem heilt an på korleis man ete den :) Om det er tilbehør, ein egen rett, om det er noko ekstra attåt osv. Men 3-4 personer ca, alt ettersom :D

S

Sara

23. februar 2022

Nam! Så fantastisk ut😍

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Kjempegod😍

S

Stine

27. februar 2022

Hvor lenge er den ferdige salaten holdbar?

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Står seg fint noken dager😀

J

Julie Schick

18. januar 2023

Vi prøvde denne i dag, som middag med kylling til, og for en åpenbaring! 😍 Vi bytta ut quinoa med couscous, men det å ha fetaen i var virkelig revolusjonerende her i heimen og druer fungerte jo helt fantastisk til! Dette er en ny favoritt her i huset 😊🧡

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Så hyggelig å lese😍😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg