Annonse
19. februar 2019
Enkel, krema pølsegrateng

God tirsdag!
Idag er vi i middagshjørnet med enkel, krema pølsegrateng på menyen! Og denne er virkelig enkel altså, og virkelig en super kvardagsmiddag som heile familien vil like 🙂 Eg har en oppskrift på pølsegrateng i arkivet fra før, men dagens oppskrift synes vertfall eg både er bedre på smak, enklare og raskare å lage;

Det er ikkje mange grepa som skal til for å gjere en pølsegrateng til eit sunnare og meir næringsrikt alternativ; grov bønne- og fullkornspasta, pølser med høgt kjøttinnhold og litt ekstra grønnsaker i gratengen. Eg har brukt ein stor brokkoli, men bruk gjerne enda fleire grønnsaker, eller bytt ut brokkolien med blomkål/andre typer grønnsaker. Neste gang skal eg bruke to brokkolier. Eg elsker brokkoli i krema middagsretter!

Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser…

Du treng, ca. 4-5 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600 g valgfri pølser
1 stk brokkoli
1 pk kremost urter (125 g)
7 dl melk
3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.
2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.
3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂

Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?
Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.
Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂

Må gratengen vere glutenfri er det ikkje verre enn å bruke glutenfri pasta. Det finnes også ein god del alternative, nærinsrike pastatyper no som er naturlig glutenfri, alt fra 100% bønnepasta til linsepasta, quinoapasta også vidare. Eg har kjøpt ein linsepasta på Rema 1000 som eg skal teste neste gang!

Har du middagsrester igjen? Ta med i lunsjboksen dagen etterpå, det gjorde eg. Eg droppa å varme gratengen og synes den var like god kald 🙂

Håper gratengen ser fristande ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver♥
*
Annonse