Linda Stuhaug

19. februar 2019

Enkel, krema pølsegrateng

Enkel, krema pølsegrateng
God tirsdag!
Idag er vi i middagshjørnet med enkel, krema pølsegrateng på menyen! Og denne er virkelig enkel altså, og virkelig en super kvardagsmiddag som heile familien vil like 🙂 Eg har en oppskrift på pølsegrateng i arkivet fra før, men dagens oppskrift synes vertfall eg både er bedre på smak, enklare og raskare å lage;
Det er ikkje mange grepa som skal til for å gjere en pølsegrateng til eit sunnare og meir næringsrikt alternativ; grov bønne- og fullkornspasta, pølser med høgt kjøttinnhold og litt ekstra grønnsaker i gratengen. Eg har brukt ein stor brokkoli, men bruk gjerne enda fleire grønnsaker, eller bytt ut brokkolien med blomkål/andre typer grønnsaker. Neste gang skal eg bruke to brokkolier. Eg elsker brokkoli i krema middagsretter!
Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser…
Du treng, ca. 4-5 personer 250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta) 600 g valgfri pølser 1 stk brokkoli 1 pk kremost urter (125 g) 7 dl melk 3 ss maisenna salt og pepper revet ost til topping
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.
2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.
3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂
Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?
Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.
Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂
Må gratengen vere glutenfri er det ikkje verre enn å bruke glutenfri pasta. Det finnes også ein god del alternative, nærinsrike pastatyper no som er naturlig glutenfri, alt fra 100% bønnepasta til linsepasta, quinoapasta også vidare. Eg har kjøpt ein linsepasta på Rema 1000 som eg skal teste neste gang!
Har du middagsrester igjen? Ta med i lunsjboksen dagen etterpå, det gjorde eg. Eg droppa å varme gratengen og synes den var like god kald 🙂
Håper gratengen ser fristande ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver♥
*

God tirsdag!

Idag er vi i middagshjørnet med enkel, krema pølsegrateng på menyen! Og denne er virkelig enkel altså, og virkelig en super kvardagsmiddag som heile familien vil like 🙂 Eg har en oppskrift på pølsegrateng i arkivet fra før, men dagens oppskrift synes vertfall eg både er bedre på smak, enklare og raskare å lage;

Det er ikkje mange grepa som skal til for å gjere en pølsegrateng til eit sunnare og meir næringsrikt alternativ; grov bønne- og fullkornspasta, pølser med høgt kjøttinnhold og litt ekstra grønnsaker i gratengen. Eg har brukt ein stor brokkoli, men bruk gjerne enda fleire grønnsaker, eller bytt ut brokkolien med blomkål/andre typer grønnsaker. Neste gang skal eg bruke to brokkolier. Eg elsker brokkoli i krema middagsretter!

Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser…

Du treng, ca. 4-5 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600 g valgfri pølser
1 stk brokkoli
1 pk kremost urter (125 g)
7 dl melk
3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.

2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.

3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂

Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?

Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.

Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂

Må gratengen vere glutenfri er det ikkje verre enn å bruke glutenfri pasta. Det finnes også ein god del alternative, nærinsrike pastatyper no som er naturlig glutenfri, alt fra 100% bønnepasta til linsepasta, quinoapasta også vidare. Eg har kjøpt ein linsepasta på Rema 1000 som eg skal teste neste gang!

Har du middagsrester igjen? Ta med i lunsjboksen dagen etterpå, det gjorde eg. Eg droppa å varme gratengen og synes den var like god kald 🙂

Håper gratengen ser fristande ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver♥

*

Annonse

32 Kommentarer

E

Elisabeth

14. september 2020

Elsker denne og har lagd den flere ganger! Men lurer på om man kan bruke noe annet enn maisenna? bruker ikke maisenna til noe annet

Linda Stuhaug

14. september 2020

Hei! Då må du i tilfelle lage kvit saus-jevning med smør og mjøl, og spe på med melk og tilsette resten. Synes det er mykje meir knotette… 🙂

S

Sandra

24. mars 2019

Såg veldig godt ut:D Er det noen som har prøvd å bruke vegetarpølser i slike type oppskrifter?

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Fått mange gode tilbakemeldinger på det tidligare 🙂

K

Kristin

28. februar 2019

Du inspirerer NOK en gang!! Men i dag har jeg kyllingkjøttdeig «for hånden»… Hvordan blir det å bytte ut pølsene med det i stede for?

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Takk Kristin! Beklager for noko seint svar her. Kyllingkjøttdeig går nok heilt fint å bruke det altså 😀

K

Kristin

5. mars 2019

Det funka som bare det!!

Linda Stuhaug

5. mars 2019

Så bra 😀

A

Amalie

25. februar 2019

Hei! Oppskrifta såg utrulig god ut, gleder meg til å prøve! Men går det ann å bruke soyamelk istadenfor vanlig melk?

Linda Stuhaug

26. februar 2019

Hei Amalie! Ja, absolutt 🙂

L

Linda

13. september 2019

Er pastaen i gram før eller etter koking?

Linda Stuhaug

15. september 2019

Alle mål er FØR tilberedning, med mindre det står noko anna 🙂

V

Victoria

9. september 2019

Når du blander i pølse og brokkoli i pastaen med saus før den går i ovnen, er pølse og brokkoli rå? Slik at det stekes i ovnen, eller skal det stekes/kokes litt på forhånd også? ☺️

Linda Stuhaug

9. september 2019

Ingenting skal steikast/kokast på forhånd, då hadde det stått i framgangsmetoden 🙂

J

Julie

12. juni 2019

Supergod! Hadde i litt revet parmesan i sausen, det gjorde virkelig susen:-)

Linda Stuhaug

13. juni 2019

Det tvila eg ikkje på! NAM 😀

R

Randi

17. oktober 2021

Hei. Går det an å bruke evt potetmel i stedet for mazena?

Linda Stuhaug

17. oktober 2021

Hei! Nei, dessverre.

A

Annicken

6. mai 2019

Kan denne fryses ned ? 🙂

Linda Stuhaug

7. mai 2019

Alt KAN frysast 🙂 Men korleis alt smaka etter frysing? Det er vell spørsmålet. Eg har ikkje testa å fryse denne, litt redd pastaen blir «dvask» – men du kan jo prøve 🙂

K

Kristin Haugdal

19. februar 2020

Hei, hvilken type kremost brukte du?

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Eg pleier å bruke Kremgo urter eller krydder.

I

Ine-Louise Ørke

8. desember 2019

Hei! Jeg prøvde den men la til brødsmuler, kjempe godt! -Ine Louise 16 år

Linda Stuhaug

9. desember 2019

Så bra, Ine-Louise 😀

L

Lisbeth

6. mai 2020

Denne så god ut – tror du det går fint å bruke kokosmelk i stedet for vanlig melk?

Linda Stuhaug

6. mai 2020

Ja absolutt 🙂

A

Alina

5. mai 2020

Hei, hvor får jeg kjøpt maisenna? Hvordan ser det ut?

Linda Stuhaug

5. mai 2020

På alle dagligvarebutikker. Google maisennna (Maizena) så ser du med ein gang korleis det ser ut 🙂 (eg får ikkje lagt inn link via googlesøket).

T

Tora Ween

15. februar 2022

Vi lagde denne med laks (i terninger) i dag. Anbefales på det varmeste!!

Linda Stuhaug

16. februar 2022

Så bra 😀 Har nesten samme oppskrift med laks i arkivet, enig i at det er veldig godt det også 😀

L

Linn

22. februar 2022

Denne slo an. Vi laga med skinke. Men brokkolien var desidert best i hele forma 😊 gutten min på 10 pleier ikke like pastamiddag, men denne klarte han ikke slutte å spise på. Så anbefales!

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Fantastisk😍😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg