Annonse
19. februar 2019
Enkel, krema pølsegrateng
God tirsdag!
Idag er vi i middagshjørnet med enkel, krema pølsegrateng på menyen! Og denne er virkelig enkel altså, og virkelig en super kvardagsmiddag som heile familien vil like 🙂 Eg har en oppskrift på pølsegrateng i arkivet fra før, men dagens oppskrift synes vertfall eg både er bedre på smak, enklare og raskare å lage;
Det er ikkje mange grepa som skal til for å gjere en pølsegrateng til eit sunnare og meir næringsrikt alternativ; grov bønne- og fullkornspasta, pølser med høgt kjøttinnhold og litt ekstra grønnsaker i gratengen. Eg har brukt ein stor brokkoli, men bruk gjerne enda fleire grønnsaker, eller bytt ut brokkolien med blomkål/andre typer grønnsaker. Neste gang skal eg bruke to brokkolier. Eg elsker brokkoli i krema middagsretter!
Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser…
Du treng, ca. 4-5 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600 g valgfri pølser
1 stk brokkoli
1 pk kremost urter (125 g)
7 dl melk
3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.
2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.
3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂
Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?
Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.
Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂
Må gratengen vere glutenfri er det ikkje verre enn å bruke glutenfri pasta. Det finnes også ein god del alternative, nærinsrike pastatyper no som er naturlig glutenfri, alt fra 100% bønnepasta til linsepasta, quinoapasta også vidare. Eg har kjøpt ein linsepasta på Rema 1000 som eg skal teste neste gang!
Har du middagsrester igjen? Ta med i lunsjboksen dagen etterpå, det gjorde eg. Eg droppa å varme gratengen og synes den var like god kald 🙂
Håper gratengen ser fristande ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver♥
*
Annonse
36 Kommentarer
Elisabeth
14. september 2020

Linda Stuhaug
14. september 2020
Sandra
24. mars 2019

Linda Stuhaug
24. mars 2019
Kristin
28. februar 2019

Linda Stuhaug
1. mars 2019
Kristin
5. mars 2019

Linda Stuhaug
5. mars 2019
Amalie
25. februar 2019

Linda Stuhaug
26. februar 2019
Linda
13. september 2019

Linda Stuhaug
15. september 2019
Victoria
9. september 2019

Linda Stuhaug
9. september 2019
Julie
12. juni 2019

Linda Stuhaug
13. juni 2019
Randi
17. oktober 2021

Linda Stuhaug
17. oktober 2021
Annicken
6. mai 2019

Linda Stuhaug
7. mai 2019
Kristin Haugdal
19. februar 2020

Linda Stuhaug
20. februar 2020
Ine-Louise Ørke
8. desember 2019

Linda Stuhaug
9. desember 2019
Åse
31. mai 2023

Linda Stuhaug
31. mai 2023
Lisbeth
6. mai 2020
Nina
2. november 2022

Linda Stuhaug
2. november 2022

Linda Stuhaug
6. mai 2020
Alina
5. mai 2020

Linda Stuhaug
5. mai 2020
Tora Ween
15. februar 2022

Linda Stuhaug
16. februar 2022
Linn
22. februar 2022

Linda Stuhaug
24. februar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR