Annonse
4. september 2018
Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli
God tirsdag!
Vi er i gang med ei ny veke, og eg ser at middager – spesielt enkle, sunne og smakfulle kvardagsmiddager – blir fort populære på bloggen om dagane. Kva som er mest populært rullerer ut fra årstid, vær, sesong og høgtider, men akkurat no så er MIDDAG det store hos dåkke. Då gjelder det å ha litt ekstra fokus på middager tenker eg 🙂 Dagens oppskrift er nettopp en slik type middag som eg trur de vil like; enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli!
En klassiker som er laga en litt ny vri på, som eg er sikker på vil falle i smak hos både store og små rundt bordet.
Du treng, ca. 4 personer
200-250 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
300-350 g skinke
1 stk brokkoli
5 dl melk
1 pk kremost urter (125 g)
2-3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt skinke i terningar og brokkoli i små bukettar.
2. Kok opp melk og kremost urter. Bland maisenna med vatn og tilsett i den kokande melka til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.
3. Bland sausen inn i skinke-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering.
Denne middagen kan du fint klargjere kvelden i forvegen, så gjenstår det kun steiking etter jobb. Enkle grep, enklare kvardag 🙂
PS! I tilfelle må du hugse å avkjøle pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn. Avkjøl sausen før den vendast inn i resten, og vent med osten til rett før steiking.
Her kan du også bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøttrester. Litt spekeskinke igjen i en pakke? Putt den oppi! Blomkål i kjøleskapet og ikkje brokkoli? Bruk blomkål istedenfor! Litt purreløk du skulle fått brukt opp? Kutt i biter og bruk den også! Gratenger er en super måte å bruke opp rester på 🙂
Eg serverte skinkegratengen med en frisk og god salat på sida. Komplett middag!
Slike gratenger synes eg smaker like godt kaldt, og hadde med meg en solid porsjon i matpakken dagen etterpå. Perfekt restelunsj, eller eventuelt restemiddag.
Virkelig enktelt, virkelig godt! Eg håper du også synes det frister, så kanskje den blir å finne på middagsbordet seinare i veka? 🙂
Ha en fin dag, godtfolk♥
Annonse
26 Kommentarer
Jente8
16. oktober 2018

Linda Stuhaug
17. oktober 2018
Stine
7. oktober 2018

Linda Stuhaug
8. oktober 2018
Renate
22. februar 2019

Linda Stuhaug
22. februar 2019
Line
11. februar 2019

Linda Stuhaug
11. februar 2019
Christine
9. februar 2019

Linda Stuhaug
10. februar 2019
Hedda
28. januar 2022

Linda Stuhaug
29. januar 2022
Anne
3. juli 2019

Linda Stuhaug
3. juli 2019
Eirin
30. oktober 2019

Linda Stuhaug
31. oktober 2019
Gunn Randi Myro
30. oktober 2019

Linda Stuhaug
31. oktober 2019
Cathrine
20. mars 2024

Linda Stuhaug
21. mars 2024
Berit
11. september 2018

Linda Stuhaug
12. september 2018
Hanna
4. september 2018

Linda Stuhaug
5. september 2018
Svanhild
27. februar 2020

Linda Stuhaug
28. februar 2020
SKRIV EN KOMMENTAR