Linda Stuhaug

28. februar 2017

Grove middagspannekaker

Grove middagspannekaker
Hei!
Idag er det ikkje kva som helst dag, det er nemlig 28.februar og den internasjonale pannekakedagen! Ikkje nok med det, denne frøkna har faktisk bursdag idag 😉 Midt i eksamensveka blir det ikkje så mykje feiring, men det tar eg igjen i helga tenker eg 🙂
Men idag har eg en repriseoppskrift til dere; grove middagspannekaker! Desse er fiberrike og mettande, uten at det går ut over smaken. Tynne, smakfulle og veldig enkle å lage. Eg er oppvokst med blåbærsyltetøy og bacon på pannekakene, men eg veit dette er ukjent for mange. Prøv gjerne om du er nysgjerrig (det er SÅ godt!), eller topp med det du ønsker!
Middagspannekaker til ca. 2 personer: 2 egg 2,5 dl valgfri melk 70 g havremel 70 g hvete/spelt/bokhvetemel 1 ts bakepulver 1/3 ts salt bacon blåbær
Slik gjer du: Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Røra kan fint lages timesvis i forveien også. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig.
Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med rørte blåbær smakt til med søtning, eg brukte frosne blåbær og sukrin+ og som eg gav eit lett oppkok. Server straks!
Virkelig en digg middag! Tilpass oppskrifta etter kor mange som skal spise, pannekaker er nok populært hos både store og små 🙂
God middag 😀
Er du ute etter andre typer pannekaker har eg fleire titalls oppskrifter i arkivet under kategorien «sunne vafler og pannekaker«. Her finner du mange ulike varianter, men mi mest populære oppskrift/innlegg er desse:
«Slik lager du perfekte havrepannekaker» med steg-for-steg bilder og virkelig god forklaring på korleis du får runde, luftige og skikkelig saftige pannekaker. Desse er en favoritt hos meg til frukost, lunsj eller kveldsmat og eg spiser dei nesten daglig!
Søte og sunne pannekaker som nesten smaker som lapper <3 Nam!
Blir det en pannekaker på deg idag kanskje? 🙂
Ha en fin dag vidare!

Hei!

Idag er det ikkje kva som helst dag, det er nemlig 28.februar og den internasjonale pannekakedagen! Ikkje nok med det, denne frøkna har faktisk bursdag idag 😉 Midt i eksamensveka blir det ikkje så mykje feiring, men det tar eg igjen i helga tenker eg 🙂

Men idag har eg en repriseoppskrift til dere; grove middagspannekaker! Desse er fiberrike og mettande, uten at det går ut over smaken. Tynne, smakfulle og veldig enkle å lage. Eg er oppvokst med blåbærsyltetøy og bacon på pannekakene, men eg veit dette er ukjent for mange. Prøv gjerne om du er nysgjerrig (det er SÅ godt!), eller topp med det du ønsker!


Middagspannekaker til ca. 2 personer:
2 egg
2,5 dl valgfri melk
70 g havremel
70 g hvete/spelt/bokhvetemel
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
bacon
blåbær


Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Røra kan fint lages timesvis i forveien også. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig.

Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med rørte blåbær smakt til med søtning, eg brukte frosne blåbær og  sukrin+ og som eg gav eit lett oppkok. Server straks!

Virkelig en digg middag! Tilpass oppskrifta etter kor mange som skal spise, pannekaker er nok populært hos både store og små 🙂

God middag 😀

Er du ute etter andre typer pannekaker har eg fleire titalls oppskrifter i arkivet under kategorien « sunne vafler og pannekaker«. Her finner du mange ulike varianter, men mi mest populære oppskrift/innlegg er desse:

« Slik lager du perfekte havrepannekaker» med steg-for-steg bilder og virkelig god forklaring på korleis du får runde, luftige og skikkelig saftige pannekaker. Desse er en favoritt hos meg til frukost, lunsj eller kveldsmat og eg spiser dei nesten daglig!

Søte og sunne pannekaker som nesten smaker som lapper <3 Nam!

Blir det en pannekaker på deg idag kanskje? 🙂

Ha en fin dag vidare!

Annonse

4 Kommentarer

C

Christine

19. januar 2019

Desse pannekakene var så gode! Eg har laga fleirne forskjellige pannekaker, men desse var den smaken eg har lengta etter! Tusen takk! Eg kjem til å lage desse fleire gonger! Så gode!

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Hurra, så kjekt å lese, Christine 😀 Det er stas!

M

Mari

27. februar 2018

Kan eg bruke rismel eller soyamel istedenfor bokhvetemel?:) er jo ikke akkurat så veldig god smak på det bokhvete melet

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Det går nok heilt fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg