Linda Stuhaug

Heimelaga italiensk salat

Heimelaga italiensk salat
Hei!
Å lage heimelaga pålegg i forskjellige varianter er både raskt og enkelt, i tillegg smaker det så masse bedre enn ferdigkjøpt. For ei stund tilbake lagde eg italiensk salat og det smakte fantastisk godt, så no er det på tide å dele oppskrifta!
Italiensk salat passer som en del av pålegget på brød, knekkebrød, rundstykker eller lomper og som tilbehør til middagen – både kjøtt og fisk;
Italiensk salat, 1 skål 75 g strimla gulrot 75 g finsnitta kål 50 g majones 200 g kesam (evt. erstatt litt av kesamen med meir majones) 1/2 ts salt 1/3 ts pepper 1-2 ss sitronsaft 1 liten ts sukrinmelis
Slik gjer du: Mengden gulrot og kål er målt i ferdigkutta, skjær veldig tynt, det er da det smaker best! Bland sammen alle ingrediensene og smak evt. til med salt, pepper, sukrinmelis og sitronsaft. Juster gjerne mengden kesam etter kva konsistens du ønsker. Oppbevar i kjøleskap.
Påleggsalaten holder seg fint 4-5 dager i kjøleskap.
Her i hus blei det skikkelig kveldsmatfest med nybakt superbrød, italiensk salat, skinkepålegg og grønnsaker. Superbrødet finner du oppskrift på her.
Eg har fleire oppskrifter på pålegg i arkivet som eg skal dele etterkvart, håper det er av interesse (?) 🙂
God søndag!

Hei!

Å lage heimelaga pålegg i forskjellige varianter er både raskt og enkelt, i tillegg smaker det så masse bedre enn ferdigkjøpt. For ei stund tilbake lagde eg italiensk salat og det smakte fantastisk godt, så no er det på tide å dele oppskrifta!

Italiensk salat passer som en del av pålegget på brød, knekkebrød, rundstykker eller lomper og som tilbehør til middagen – både kjøtt og fisk;

Italiensk salat, 1 skål
75 g strimla gulrot
75 g finsnitta kål
50 g majones
200 g kesam (evt. erstatt litt av kesamen med meir majones)
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1-2 ss sitronsaft
1 liten ts sukrinmelis

Slik gjer du:
Mengden gulrot og kål er målt i ferdigkutta, skjær veldig tynt, det er da det smaker best! Bland sammen alle ingrediensene og smak evt. til med salt, pepper, sukrinmelis og sitronsaft. Juster gjerne mengden kesam etter kva konsistens du ønsker. Oppbevar i kjøleskap.

Påleggsalaten holder seg fint 4-5 dager i kjøleskap.

Her i hus blei det skikkelig kveldsmatfest med nybakt superbrød, italiensk salat, skinkepålegg og grønnsaker. Superbrødet finner du oppskrift på her.

Eg har fleire oppskrifter på pålegg i arkivet som eg skal dele etterkvart, håper det er av interesse (?) 🙂

God søndag!

2 Kommentarer

C

Carolina

16. november 2019

Bor i USA for tiden å med min sønns avskjedsfest i forbindelse med hans misjon for Jesu Kristi Kirke av de Siste Dagers Hellige, hadde jeg lyst å servere denne type mat til alle våre amerikanske venner. FOR EN HIT!!! KJEMPEGODT!! Nydelig oppskrift! Tusen hjertelig takk for all din gode vilje å krefter i å gjøre det mulig for slike som oss (Nordmenn i utlandet) å kunne nyte disse deiligheter utenfor Norge. Vi er SÅ takknemlig for deg. Tusen takk!!

Linda Stuhaug

17. november 2019

Så hyggelig, Carolina 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak!! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg