Annonse
5. september 2014
Heimelaga, sunn pizza med SØTPOTETbunn!
Den fantastiske søtpoteta, eg liker den bedre og bedre for kvar einaste dag som går!
Håper virkelig dere lesere er like stort fan av søtpotet som meg altså, for det våre mange utadisjonelle oppskrifter der eg har brukt søtpotet i det siste. Det er ingen tvil om at eg er inni en periode der eg har totalt dilla på denne grønnsaken (ja, søtpotet er en grønnsak, ikkje potet), og eg elsker å eksprimentere meg fram til ulike oppskrifter med søtpotet i fokus.
Idag er det Fredag, straks helg og det passer perfekt å dele min siste suksessoppskrift med superingrediensen: søtpotet-pizzabunn! Hallelujah, eg har ikkje ord for en eksemplarisk smaksopplevelse, denne MÅ dere berre prøve folkens!
Søtpotet nachos og søtpotet moussaka er to tidligere oppskrifter med mange av dei samme smakene, med tanke på det tomatbaserte kjøttfyllet. Har desse falt i smak vil garantert pizzaen også falle i smak. Herlighet, eg blir heilt gira av dette her altså!
Søtpotet-pizzabunnen mikser man sammen på null tid. Den trenger ingen elting eller heving, er glutenfri og smaker digg!
Pizzafyllet kan man selfølgelig variere, men eg skriver oppskrifta på heile pizzaen som eg har laga. Det er med tomatbasert kjøttfyll, som tradisjonell pizza, og smakskombinasjonen med søtpoteta er magisk god!
Dette er en liten oppskrift. Eg hadde ikkje så tjukk bunn, og fikk en ca. grandiosastørrelse. Oppskrifta kan gjerne dobles eller triples.
Søtpotet pizzabunn
350 g søtpotet
1 egg
100 g mel, eg brukte bokhvetemel og havremel
Litt krydder
1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Smør røra over en langpanne med bakepapir etter kor tjukk du ønsker bunnen, forsteik midt i ovnen på 200 grader i minst 15 minutter. Avkjøl litt før du tar på fyll for å sikre deg en sprøere bunn.
Hugs at alle ovner er forskjellige – min blei sprø etter 15 minutt forsteiking, men steik gjerne bunnen litt lengre kanskje nederste rille om du vil sikre deg en sprø bunn.
Tomatbasert kjøttfyll
1 pakke karbonadedeig, 400 g
1 hakka løk
2 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
1-2 fedd pressa kvitløk
Litt vatn, 1-2 dl
Masse krydder
1. Steik karbonadedeig med løk og kvitløk.. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder, la det purte og godgjere seg til en fyldig og kjøttblanding. Av krydder bruker eg oragano, paprikakrydder, urtesalt, pepper, grovkverna chili og kvitløkspulver.
2. Smak til. Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønnsaker, topp med ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutter. Server!
Aller best smaker pizza med en frisk salat!
Pizzaen smaker faktisk hakket bedre dagen etterpå, så sørg for å lage nok så du har rester til lunsj, kveldsmat eller kanskje middagen!
Håper fleire prøver seg på denne, for det er den aller beste pizzaen eg har laga og smakt! Danker lett ut tunfiskpizzaen! Kom gjerne med tilbakemelding om kva dere synes, det er alltid spennande på slike oppskrifter 🙂
God Fredag!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR