Linda Stuhaug

Krema pastasalat med kylling og karri

Krema pastasalat med kylling og karri
God tirsdag!
Eg har nokre oppskrifter på krema pastasalater her på bloggen, og dei blir alltid populære. Idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke; krema pastasalat med kylling og karri. Skikkelig smakfull, fargerik, superenkel å lage og virkelig en slager rundt middagsbordet!
Slike typer salater passer i utgangspunktet til veldig mykje – lunsj, matpakken, forrett, middag, koldtbord, tapasbord, venninnekvelden… Oppskrifta er enkel å tilpasse etter kva man liker, har tilgjengelig og eventuelt allergier – hugs å lese tips 🙂
Du trenger, 4-6 personer ca. 700 g kyllingfilet 200 g valgfri pasta (eg bruker fullkornspasta/linsepasta) 1 pk, 50 g ruccola 2 spisspaprika 1 liten boks mais 1 pk, 150 g sukkererter 3-4 stilker vårløk 1 eple
Krema karridressing 1 boks, 300 g kesam/lettrømme/creme fraiche 150 g majones, evt. meir kesam/lettrømme/creme fraiche ca. 2 ss karrikrydder (smak til) ca. 2 ts paprikakrydder (smak til) salt og pepper en lite skvis sitron
Slik gjer du: 1. Skjær kyllingfilet i små biter, steik i smør/olje. Bruk gjerne godt med krydder på kyllingen; eg krydra med 1 ss karrikrydder, 1 ts paprikakrydder, 1/2 ts chilikrydder, salt og pepper. Avkjøl kyllingen.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.
3. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten (grønnsaker, kylling, pasta).
4. Rør sammen ingrediensane til dressingen og smak til med krydder og sitronsaft.
5. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.
Tips og alternativer → Eg synes denne kombinasjonen av grønnsaker var perfekt i salaten – dei gav både smak, konsistens, syre og sødme. Men du kan sjølvsagt bruke dei grønnsakene du sjølv ønsker.
→ For glutenfri pastasalat bruker du enkelt og greit glutenfri pasta.
→ For melkefri pastasalat anbefaler eg å bruke 50/50 majones og melkefri creme fraiche/kokosyoghurt til dressingen.
Eg var superlykkelig når det var rester igjen som eg kunne ete til lunsj dagen etterpå… Den smakte faktisk enda bedre då, ettersom smakane hadde satt seg skikkelig. Eit tips er derfor å lage salaten nokre timer før servering 🙂
Ha en nydelig tirsdag!

God tirsdag!

Eg har nokre oppskrifter på krema pastasalater her på bloggen, og dei blir alltid populære. Idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke; krema pastasalat med kylling og karri. Skikkelig smakfull, fargerik, superenkel å lage og virkelig en slager rundt middagsbordet!

Slike typer salater passer i utgangspunktet til veldig mykje – lunsj, matpakken, forrett, middag, koldtbord, tapasbord, venninnekvelden… Oppskrifta er enkel å tilpasse etter kva man liker, har tilgjengelig og eventuelt allergier – hugs å lese tips 🙂

Du trenger, 4-6 personer
ca. 700 g kyllingfilet
200 g valgfri pasta (eg bruker fullkornspasta/linsepasta)
1 pk, 50 g ruccola
2 spisspaprika
1 liten boks mais
1 pk, 150 g sukkererter
3-4 stilker vårløk
1 eple

Krema karridressing
1 boks, 300 g kesam/lettrømme/creme fraiche
150 g majones, evt. meir kesam/lettrømme/creme fraiche
ca. 2 ss karrikrydder (smak til)
ca. 2 ts paprikakrydder (smak til)
salt og pepper
en lite skvis sitron

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i små biter, steik i smør/olje. Bruk gjerne godt med krydder på kyllingen; eg krydra med 1 ss karrikrydder, 1 ts paprikakrydder, 1/2 ts chilikrydder, salt og pepper. Avkjøl kyllingen.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

3. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten (grønnsaker, kylling, pasta).

4. Rør sammen ingrediensane til dressingen og smak til med krydder og sitronsaft.

5. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.

Tips og alternativer
→ Eg synes denne kombinasjonen av grønnsaker var perfekt i salaten – dei gav både smak, konsistens, syre og sødme. Men du kan sjølvsagt bruke dei grønnsakene du sjølv ønsker.

→ For glutenfri pastasalat bruker du enkelt og greit glutenfri pasta.

→ For melkefri pastasalat anbefaler eg å bruke 50/50 majones og melkefri creme fraiche/kokosyoghurt til dressingen.

Eg var superlykkelig når det var rester igjen som eg kunne ete til lunsj dagen etterpå… Den smakte faktisk enda bedre då, ettersom smakane hadde satt seg skikkelig. Eit tips er derfor å lage salaten nokre timer før servering 🙂

Ha en nydelig tirsdag!

18 Kommentarer

J

Julie

14. august 2019

Hei, Når du skriver gram pasta mener du før det er kokt, sant?:)

Linda Stuhaug

14. august 2019

Ja 🙂

S

Silje Catharin Hågensen

13. september 2021

Hei. Jeg tenkte å lage krema pastasalat med kylling og karri til konfirmasjon nå til helgen. Og en av gjestene tåler ikke egg, så da kan jeg ikke bruke majones. Funker det å bare bruka rømme eller kesam?

Linda Stuhaug

14. september 2021

Hei! Ja, det funker. Men då ville eg kanskje heller brukt vanlig creme fraiche for å få fylden i dressingen 😀

C

Camilla

2. januar 2020

Holder den seg godt i kjøleskapet over natta? Eller bør man kanskje holde pastaen adskilt til rett før servering? Jeg er fan av å lage lunsj kvelden før nemlig

Linda Stuhaug

3. januar 2020

Hei! Salaten holder seg fint ein dag i kjøleskapet 😀

L

Line Hagenborg

29. oktober 2019

Denne salaten ble en favoritt til 9-åringen. Takk for super oppskrift!

Linda Stuhaug

29. oktober 2019

Åh så herlig!! 😀

K

Kristine

2. mai 2022

Lagde denne til venninnebesøk i kveld. Kjempegod å falt virkelig i smak. Står den seg noen dager i kjøleskap?

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Så hyggelig! Ja, den står fint noken dager🥰

A

Agnete

16. mai 2020

Heikan jeg kutte ut karri ? Passer det med sennep i tror du ? Er ikke så glad i karri

Linda Stuhaug

17. mai 2020

Jaja, forskjellen blir jo berre at karrisalaten ikkje blir karrisalat, hehe 🙂

A

Agnete

17. mai 2020

Ja ser den .men synes resten av kombo var bra .mente om det kresja helt med de andre smakene.kjøpte karri …og trodde jeg var over barne minner med fiske boller i karri …men det var nok å lukte på krydder …skal ha gjester i dag med denne salaten .derfor måtte jeg tenke nytt

Linda Stuhaug

18. mai 2020

Man må aldri følge oppskrifter slavisk, den hadde nok blitt god uten karrien også 🙂 Kva blei det til egentlig? Lagde du den uten? 🙂

E

Ellen

23. april 2020

Denne var så god! Lagde den til middag i går og hadde restene til lunsj i dag. Jeg kommer garantert til å lage den igjen!

Linda Stuhaug

23. april 2020

Så kjekt å lese, Ellen 😀 Herlig!

S

Siv Hauge

3. mai 2022

Hei Behandler du sukkererter?

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Nei :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg