Annonse
13. august 2019
Krema pastasalat med kylling og karri
God tirsdag!
Eg har nokre oppskrifter på krema pastasalater her på bloggen, og dei blir alltid populære. Idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke; krema pastasalat med kylling og karri. Skikkelig smakfull, fargerik, superenkel å lage og virkelig en slager rundt middagsbordet!
Slike typer salater passer i utgangspunktet til veldig mykje – lunsj, matpakken, forrett, middag, koldtbord, tapasbord, venninnekvelden… Oppskrifta er enkel å tilpasse etter kva man liker, har tilgjengelig og eventuelt allergier – hugs å lese tips 🙂
Du trenger, 4-6 personer
ca. 700 g kyllingfilet
200 g valgfri pasta (eg bruker fullkornspasta/linsepasta)
1 pk, 50 g ruccola
2 spisspaprika
1 liten boks mais
1 pk, 150 g sukkererter
3-4 stilker vårløk
1 eple
Krema karridressing
1 boks, 300 g kesam/lettrømme/creme fraiche
150 g majones, evt. meir kesam/lettrømme/creme fraiche
ca. 2 ss karrikrydder (smak til)
ca. 2 ts paprikakrydder (smak til)
salt og pepper
en lite skvis sitron
Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i små biter, steik i smør/olje. Bruk gjerne godt med krydder på kyllingen; eg krydra med 1 ss karrikrydder, 1 ts paprikakrydder, 1/2 ts chilikrydder, salt og pepper. Avkjøl kyllingen.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.
3. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten (grønnsaker, kylling, pasta).
4. Rør sammen ingrediensane til dressingen og smak til med krydder og sitronsaft.
5. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.
Tips og alternativer
→ Eg synes denne kombinasjonen av grønnsaker var perfekt i salaten – dei gav både smak, konsistens, syre og sødme. Men du kan sjølvsagt bruke dei grønnsakene du sjølv ønsker.
→ For glutenfri pastasalat bruker du enkelt og greit glutenfri pasta.
→ For melkefri pastasalat anbefaler eg å bruke 50/50 majones og melkefri creme fraiche/kokosyoghurt til dressingen.
Eg var superlykkelig når det var rester igjen som eg kunne ete til lunsj dagen etterpå… Den smakte faktisk enda bedre då, ettersom smakane hadde satt seg skikkelig. Eit tips er derfor å lage salaten nokre timer før servering 🙂
Ha en nydelig tirsdag!
Annonse
28 Kommentarer
Julie
14. august 2019
Linda Stuhaug
14. august 2019
Silje Catharin Hågensen
13. september 2021
Linda Stuhaug
14. september 2021
Camilla
2. januar 2020
Linda Stuhaug
3. januar 2020
Line Hagenborg
29. oktober 2019
Linda Stuhaug
29. oktober 2019
Nina
7. september 2023
Linda Stuhaug
8. september 2023
Kristine
2. mai 2022
Linda Stuhaug
3. mai 2022
WencheS
13. mars 2024
Linda Stuhaug
14. mars 2024
Agnete
16. mai 2020
Linda Stuhaug
17. mai 2020
Agnete
17. mai 2020
Linda Stuhaug
18. mai 2020
Ellen
23. april 2020
Linda Stuhaug
23. april 2020
Siv Hauge
3. mai 2022
Linda Stuhaug
3. mai 2022
Charlotte
26. juni 2023
Linda Stuhaug
27. juni 2023
Elise
29. januar 2024
Linda Stuhaug
31. januar 2024
Lisbeth
3. november 2024
Linda Stuhaug
4. november 2024
SKRIV EN KOMMENTAR