Annonse
28. april 2015
Kylling i karri påleggsalat
Hei!
Da eg posta oppskrift på rødbetalat og italiensk salat var dei fleire som etterspurte kylling i karrisalat. Denne påleggsalaten er supergod på baguetter, brødskiva, knekkebrød, lomper, wraps med eller uten anna pålegg, gjerne med litt grønt på.
Sunn og velsmakande, dei man får på butikken er full av unødvendige ingredienser og tilsetningsstoff vi fint klarer oss uten. Den er også veldig rask og enkel å lage –
Kylling i karri
150 g kyllingkjøtt*
2 ss mais
2 ss hakka rødløk
2 ss hakka paprika
200 g kesam
3-4 ss majones
1-2 ts pressa sitronsaft
1 ss karri
1 ts paprikakrydder
Salt & pepper
Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder. Vend deretter inn kesam og majones, smak til med pressa sitronsaft, salt, pepper og evt. meir krydder. Juster gjerne mengden med kesam etter korleis konsistens du ønsker, blaut eller fast.
Oppbevar kyllingsalaten i en boks i kjøleskap. Den blir bedre jo lengre den står, så smakane får satt seg skikkelig.
Tips & alternativer
Av kyllingkjøtt kan du bruke en pakke salatkjøtt av kylling, eller ferdigstekt kylling / kyllinglår som du sjølv renser og kutter opp. Supert å bruke rester fra middagen!
Bruk gjerne andre grønnsaker enn eg har brukt. Ananas og purreløk passer nok godt!
For enda magrere variant kan du droppe droppe majones og/eller bruke mager kesam framfor original kesam. Men salaten blir definitivt best etter mi meining med meir fylde og krema konsistens, som kesam gir. Lettrømme kan fint brukes og.
Oppskrifta gir en ganske stor porsjon, så her har man pålegg i dagesvis!
Så godt, så enkelt.
Annonse
12 Kommentarer
Hilde
2. september 2020

Linda Stuhaug
2. september 2020
Emilie Lindås
27. august 2020

Linda Stuhaug
28. august 2020
Veronica
1. juli 2024

Linda Stuhaug
2. juli 2024
Ellen Kristin
27. januar 2020

Linda Stuhaug
28. januar 2020
Ronja
24. februar 2024

Linda Stuhaug
24. februar 2024
Mathias
27. mars 2020

Linda Stuhaug
28. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR