Linda Stuhaug

Kylling i karri påleggsalat

Kylling i karri påleggsalat
Hei!
Da eg posta oppskrift på rødbetalat og italiensk salat var dei fleire som etterspurte kylling i karrisalat. Denne påleggsalaten er supergod på baguetter, brødskiva, knekkebrød, lomper, wraps med eller uten anna pålegg, gjerne med litt grønt på.
Sunn og velsmakande, dei man får på butikken er full av unødvendige ingredienser og tilsetningsstoff vi fint klarer oss uten. Den er også veldig rask og enkel å lage –
Kylling i karri 150 g kyllingkjøtt* 2 ss mais 2 ss hakka rødløk 2 ss hakka paprika 200 g kesam 3-4 ss majones 1-2 ts pressa sitronsaft 1 ss karri 1 ts paprikakrydder Salt & pepper
Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder. Vend deretter inn kesam og majones, smak til med pressa sitronsaft, salt, pepper og evt. meir krydder. Juster gjerne mengden med kesam etter korleis konsistens du ønsker, blaut eller fast.
Oppbevar kyllingsalaten i en boks i kjøleskap. Den blir bedre jo lengre den står, så smakane får satt seg skikkelig.
Tips & alternativer Av kyllingkjøtt kan du bruke en pakke salatkjøtt av kylling, eller ferdigstekt kylling / kyllinglår som du sjølv renser og kutter opp. Supert å bruke rester fra middagen!
Bruk gjerne andre grønnsaker enn eg har brukt. Ananas og purreløk passer nok godt!
For enda magrere variant kan du droppe droppe majones og/eller bruke mager kesam framfor original kesam. Men salaten blir definitivt best etter mi meining med meir fylde og krema konsistens, som kesam gir. Lettrømme kan fint brukes og.
Oppskrifta gir en ganske stor porsjon, så her har man pålegg i dagesvis! Så godt, så enkelt.

Hei!

Da eg posta oppskrift på rødbetalat og italiensk salat var dei fleire som etterspurte kylling i karrisalat. Denne påleggsalaten er supergod på baguetter, brødskiva, knekkebrød, lomper, wraps med eller uten anna pålegg, gjerne med litt grønt på.

Sunn og velsmakande, dei man får på butikken er full av unødvendige ingredienser og tilsetningsstoff vi fint klarer oss uten. Den er også veldig rask og enkel å lage –

Kylling i karri
150 g kyllingkjøtt*
2 ss mais
2 ss hakka rødløk
2 ss hakka paprika
200 g kesam
3-4 ss majones
1-2 ts pressa sitronsaft
1 ss karri
1 ts paprikakrydder
Salt & pepper

Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder. Vend deretter inn kesam og majones, smak til med pressa sitronsaft, salt, pepper og evt. meir krydder. Juster gjerne mengden med kesam etter korleis konsistens du ønsker, blaut eller fast.

Oppbevar kyllingsalaten i en boks i kjøleskap. Den blir bedre jo lengre den står, så smakane får satt seg skikkelig.

Tips & alternativer
Av kyllingkjøtt kan du bruke en pakke salatkjøtt av kylling, eller ferdigstekt kylling / kyllinglår som du sjølv renser og kutter opp. Supert å bruke rester fra middagen!

Bruk gjerne andre grønnsaker enn eg har brukt. Ananas og purreløk passer nok godt!

For enda magrere variant kan du droppe droppe majones og/eller bruke mager kesam framfor original kesam. Men salaten blir definitivt best etter mi meining med meir fylde og krema konsistens, som kesam gir. Lettrømme kan fint brukes og.

Oppskrifta gir en ganske stor porsjon, så her har man pålegg i dagesvis!
Så godt, så enkelt.

8 Kommentarer

H

Hilde

2. september 2020

Hvor mange pr til karri opskriften ??

Linda Stuhaug

2. september 2020

Hæ?

E

Emilie Lindås

27. august 2020

Kan denne fryses tro? 🙂

Linda Stuhaug

28. august 2020

Det har eg ikkje prøvd, men mulig det går heilt fint 🙂

E

Ellen Kristin

27. januar 2020

Nydelig salat, en av mine favoritter Har du regnet ut hvor mye kalorier pr hundre gram?

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Så bra, Ellen Kristin 🙂 Nei, kalorier rekner eg ikkje på.

M

Mathias

27. mars 2020

Veldig god! Tusen takk! 🙂

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Hyggelig å inspirere 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg